Po mojem mnenju je izbira takega avtomabila (A8/7/S) pa tudi kateregakoli drugega v veliki meri stvar osebnih preferenc. Meni naprimer Mercedesi na splošno ne potegnejo, pa vem da gre za super avtomobile sploh S klasa je itak top, vendar imam pač druge favorite. No se najde kakšen C 63 AMG, ampak to je že druga zgodba ....
Marsikatera lastnost predvsem pa dizajn težko rečemo, da je boljši ali slabši, ampak je nekomu bolj všeč drugemu spet manj. Zmerit se da recimo porabo, pospeške, ve se kakšne tehnologije ponuja določen avto in kako kvalitetni materiali so uporabljeni pri izdelavi itd., pri užitku v sami vožnji se počasi že zatakne, vse ostalo je pa itak še bolj odvisno od posameznika. Te avtomobili tako ali tako vsi ponujajo zelo podobno, poleg tega pa se vsak posemeznik lahko odloči, ali mu je bolj pomembna sekunda manj do stotice, liter manjša poraba, nekoli trši in bolj vodljiv ali pa nekoliko mehkejši, bolj udoben avtomobil,... (govorim teoretično, ne o konkretnih avtomobilih), kot ste že nekateri omenili.
No seveda pa so tu še prodajne številke in mnenje ljudi (tudi tistih, ki avta ne kupijo) iz katerega lahko razberemo, kaj je večini bolj pomembno, torej tudi kateri avto je večini ljudi bolj všeč in tukaj se mi zdi, da pride do izraza tudi ugled znamke. Pri nekomu je lahko tudi to faktor pri izbiri avtomobila, pri meni recimo ni. Avto imam za lastno veselje in če je meni določen avto všeč po dizajnu in svojih lastnostih, se nekako požvižgam na to, kaj menijo drugi in kaj si mislijo, ko se s takim avtom pripelješ mimo.
Dolga leta so mi bili všeč BMW-ji, pa se zadne čase vedno bolj nagibam k Audiju. Enostavno lahko rečem, da mi je v različnih razredih všeč več Audijev kakor BMW-jev. BMW je za moj okus, z določenimi modeli malenkost zabluzil, recimo BMW 3 (E90) mi ni nič posebnega, še posebaj, ker mi je po drugi strani Audi A4 neznansko všeč tako na zunaj kot znotraj, recimo armatura mi je ena najlepših nasploh, pa tudi kvaliteta izdelava in dolečene finese so me pri Audiju bolj prepričale, vožnja pa je s primerno motorizacijo itak poezija. Podobno je tudi v drugih razredih, se pa najde nekaj BMW-jev, ki so mi resnično ušeč, recimo nova petica F10, težko rečem, da je slaba, Z4 (E89) je pa za moje pojme enostavno
. Ne gre pa spet za neko pretirano simpatizerstvo z določeno znamko, pri nakupu bi se definitivno odločal glede na konkreten model in v določenem segmentu celo vzel kaj čisto tretjega, je pa dejstvo, da ima vsaka znamka določene značilne poteze, ki se odražajo v vseh modelih, zato so tudi vsi moji najljubši modeli teh dveh znamk. Res da govorim po eni strani uglavnem o "premium" znamkah in po drugi strani, da mi ni pomembno mnenje večine, pa za slednjim še vedno stojim.
Mogoče sem malce zašel iz razreda avtomobilov o katerih govorimo, ampak sem želel predstaviti moj pogled na vse skupaj. Glede na to bi verjetno tudi v razredu MB S/Audi A8/BMW 7, izbiral med sedmico in A8, ker sta mi najbolj všeč. Če pa gledam še bolj realno, si verjetno, ko bom (bi) imel, če bom sploh kdaj imel možnost toliko denarja nameniti za avto, niti ne bi privoščil tako velikega avtomobila, pač pa kaj manjšega in bolj športnega. Definitivno je A8 impresivna zadeva, kar se tiče udobja in visoke tehnologije, nekomu je to zelo pomembno, nekdo rabi tak avto za sklepanje poslov, spet drugi zato, da ga ljudje opazijo, ampak to ni zame. Izbira avtomobila v tem (in višjem) cenovnem rangu bi bila pri meni odvisna od potreb, recimo RS/S 4 oziroma RS6, so moji favoriti, v primeru, da bi potreboval uporaben avto, če bi pa imel avto le za prevažat lastno rit pa kakšn Audi R8, Porsche 911 Turbo, mogoče Ferrari 458 Italia.
Če povzemem, mi avtomobili tega ranga nekako niso pisani na kožo, niti jih še nisem vozil, tako da težko komentiran, a kljub vsemu, saj so forumi tudi zato, da izrazimo svoje laično mnenje o vsem, o čemer se razgabljati sploh da.