Seveda se. Če si pa ti doma pač počivališč ne rabiš.Pa se kdo od vas ustavlja na teh počivališčih??? Slovenski križ je tako kratek, da mi teh počivališč ne potrebujemo in so namenjene zgolj tujcem.
Jernej
Seveda se. Če si pa ti doma pač počivališč ne rabiš.Pa se kdo od vas ustavlja na teh počivališčih??? Slovenski križ je tako kratek, da mi teh počivališč ne potrebujemo in so namenjene zgolj tujcem.
Jernej
Meni je vseeno fajn, da odtočim, če me ravno prime, ne pa da do Murske tiščim. Pa včasih moram kakšen mail nujno odgovoriti.Pa se kdo od vas ustavlja na teh počivališčih??? Slovenski križ je tako kratek, da mi teh počivališč ne potrebujemo in so namenjene zgolj tujcem.
Jernej
S čim točno? A to se zdej ti delaš budalo, al kako?A da bi pa priznal, da si delal budalo iz sebe, to pa ne?
Meni je vseeno fajn, da odtočim, če me ravno prime, ne pa da do Murske tiščim.
tudi v GZ-1 piše enako:ZGO ne velja več. Že nekaj časa velja gradbeni zakon, GZ-1. Lp
Pa ravno na tem novem počivališču, o katerem je govora? Saj recimo razumem, da greš ven v Tepanjah na Petrolu in si privoščiš malo dražjo kavo. Ampak da se ustaviš na takem lepem malem z igriščem za otroke in lepo električno polnilnico?Meni je vseeno fajn, da odtočim, če me ravno prime, ne pa da do Murske tiščim. Pa včasih moram kakšen mail nujno odgovoriti.
sass, se strinjam s členom. Ampak po zakonodaji se točno ve, kaj je vloga investitorja, projektanta, izvajalca, nadzornika, vodjo del....in če greva naprej, da je projektant pridobil ustrezne projektne pogoje, mnenja, po potrebi še gradbeno in uporabno dovoljenje, so odgovornosti kristalno jasne. Seveda je treba tudi redno voditi gradbeni dnevnik, itd.... Zato me tudi zanima, čigava ideja je bila ta cona 30. Težko verjamem, da projektantova, ki se mora držati veljavne zakonodaje, sam bi prej pomislil na Dars... Zanimivo bi bilo slišati uradno stališče Darsa.tudi v GZ-1 piše enako:
(2) Naloge izvajalca so zlasti, da:
9. investitorja in nadzornika opozori na morebitne ugotovljene pomanjkljivosti projektne dokumentacije za izvedbo gradnje,
Jah vidiš, jaz pa raje ne. A po novem je to problem, da se nekdo ustavi na počivališču, namesto da bi tako kot pravi Alter nadvoznik usekal Ljubljana Hamburg brez postankov in se potem s tem še hvalil okrog.Pa ravno na tem novem počivališču, o katerem je govora? Saj recimo razumem, da greš ven v Tepanjah na Petrolu in si privoščiš malo dražjo kavo. Ampak da se ustaviš na takem lepem malem z igriščem za otroke in lepo električno polnilnico?
Jaz ponavadi peljem kar v enem kosu (tudi Lendava - Kranj in podobne ture). Nazadnje sem celo priganjal vitota iz Nemčije proti domu. 1000km alias 10 ur na dah . Ja, po Sloveniji je pa večinoma (izključno) samo pasat.
Jernej
Je na to temo dosegljive kaj (sodne) prakse?sass, se strinjam s členom. Ampak po zakonodaji se točno ve, kaj je vloga investitorja, projektanta, izvajalca, nadzornika, vodjo del....in če greva naprej, da je projektant pridobil ustrezne projektne pogoje, mnenja, po potrebi še gradbeno in uporabno dovoljenje, so odgovornosti kristalno jasne. Seveda je treba tudi redno voditi gradbeni dnevnik, itd.... Zato me tudi zanima, čigava ideja je bila ta cona 30. Težko verjamem, da projektantova, ki se mora držati veljavne zakonodaje, sam bi prej pomislil na Dars... Zanimivo bi bilo slišati uradno stališče Darsa.
10h nisi šel na wc, in si zdržal sedet v enem položaju?? Sam sem probal 4h. Dokler sem sedel je še nekak šlo. Ko sem pa stopil iz avta, sem se pa skoraj v hlače Pa tudi rit ni ravno vajena toliko sedet.Pa ravno na tem novem počivališču, o katerem je govora? Saj recimo razumem, da greš ven v Tepanjah na Petrolu in si privoščiš malo dražjo kavo. Ampak da se ustaviš na takem lepem malem z igriščem za otroke in lepo električno polnilnico?
Jaz ponavadi peljem kar v enem kosu (tudi Lendava - Kranj in podobne ture). Nazadnje sem celo priganjal vitota iz Nemčije proti domu. 1000km alias 10 ur na dah . Ja, po Sloveniji je pa večinoma (izključno) samo pasat.
Jernej
Viano res gre. Vito malo manjvito, mercedes. to gre.
Je šlo. Gor je vozil sodelavec in sva šla v Avstriji na dva sendviča, ker ni nič jedel in sva se morala ustaviti. Potem pa v enem kosu do cilja (torej še nekih 8 ur).vito, mercedes. to gre.