Zame se in atmosferec in TB segreje dovolj da grem lahko do max obratov čim doseže 4km, takrat tud voda pride do sredine.Citat:
Uporabnik darwin pravi:Kako pa je kaj z ogrevanjem turbo bencinerjev? Segreje se malo hitreje, kot dizel. Ca. po koliko km v enem normalnem vremenu?
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Za olje ima redkokateri avto. Corsa D OPC še za vodo nima, pa je športen avto.
Sam sem pri mojem že dovolj naštudiral, brez skrbi, čutim že po poskočnosti kdaj ga lahko mal več kot na 4k pritisnem, tam pri 1/4 vode, kar je po 2-3km, grem brez slabe vesti do 5k, parkrat na leto tudi 6k. Do 7k grem pa prvič po 4km.
Seveda ne govorim da je to najbolje za motor (čeprav 200k km bi tudi take vožnje zdržal, sam sem pri 70k km še na zelo dolgi poti do 100k), jest gledam bolj na svoje potrebe, ki pa so kar se moči tiče, skoraj neomejene. Bi BP vozil tudi 2000KM, ko se tukaj zgovarjate o enih mlinčkih.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Smarti so na sceni že 15let pa se določeni še kar vozijo... Če se ne motim so 650 (800?) ccm3 turbaki?
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik casio pravi:
OP kaj pa kakšna Toyota Yaris z 1.3 motorjem, ki je zanesljiv brez turbine, s ketno in malo porabo?
to je ena varianta.podobna varianta je se Honda Jazz, kjer je zelo podoben motor. vozil sem Yarisko s tem motorjem in moram reci, da je bil motor en prijetnejsih presenecenj.
se vecje presenecenje pa je bil Twingic z 0.9tce, 90 konjicev. petarda. ne, ne, boljsa - gokart!!
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik casio pravi:
OP kaj pa kakšna Toyota Yaris z 1.3 motorjem, ki je zanesljiv brez turbine, s ketno in malo porabo?
to je ena varianta.podobna varianta je se Honda Jazz, kjer je zelo podoben motor. vozil sem Yarisko s tem motorjem in moram reci, da je bil motor en prijetnejsih presenecenj.
se vecje presenecenje pa je bil Twingic z 0.9tce, 90 konjicev. petarda. ne, ne, boljsa - gokart!!
Kako je res s tem 1,3 motorjem pri Yarisu? Žene kupuje in se je napalila na ta avto, vse štiam, cena, oprema (BiTone) in ostalo, samo ko greš ap gledat porabe na testih, je pa to 7+. Malo neumno se mi zdi da bi mi tak mlinček pil dva litra več kot Superb. Vem pa tudi kako je z porabami pri novinarjih (ko se vedno "mudi"), zato sprašujem. Vem da pride 1,5 motor, samo se bojim da bo cena zlezla gor (sedaj se dobi za ene 12 jurjev).
Danes sem ugotovil, da mi je šel sinhron 3. prestave. Kar hočem povedat, preden bom imel sam pri kakšnem avtu probleme z motorjem, bom doživel že tolk drugih problemov, da bom avto prej prodal. Vsekakor bo pa pri tem to pred 100k, verjetno že pred 80k.Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Glede na to, da imaš trenutno 70k prevoženih in da praviš, da je do 100-tke še zelo dolga pot, pomeni, da ga tako malo voziš, da ga boš pa itak prodal preden bo kaj resnega narobe. Potem pa bomo brali grozljivke, kako je pri redno vzdrževanem avtomobilu slovenskega porekla pri 113.550 prevoženih kilometrih potrebna nova turbina in generalka motorja. OK, pretiravam, ampak poanta pa je tu nekje...
Citat:
Danes sem ugotovil, da mi je šel sinhron 3. prestave. Kar hočem povedat, preden bom imel sam pri kakšnem avtu probleme z motorjem, bom doživel že tolk drugih problemov, da bom avto prej prodal. Vsekakor bo pa pri tem to pred 100k, verjetno že pred 80k.
Turba avto nima, še vedno sem mnenja da mora en atmosferski motor zdržat 200k km take zlorabe. P106 1.0 je imel nad 200k, pa sem ga takoj prvih 500m gonil do 5000 ali pa še čez, pa se je potem nekdo drug še 5 let vozil, pa verjetno se še zdaj kdo.
Imam pa 11km dolgo pot, tako da si ne morem privoščit, da bi ga ogreval celih 10km. A tolk naj bi bilo priporočljivo za vse vrste motorjev?
Pa to verjetno max 3000 obratov, sam umrem da ga moram tolk šparat, že tko se nikamor ne premakne čeprav ima 185KM (navora ima borih 180-195Nm, pod 3000 samo 140-160Nm, vem, ker sem ga peljal na dyno).
Turbak je drugo, tisti lepo vleče že od 2500 do 3500, in ga ni problem lepo vozit.
Citat:
Imam pa 11km dolgo pot, tako da si ne morem privoščit, da bi ga ogreval celih 10km.