Prisluskoval si lahko twoway samo si moral met dva sprejemnika ker je slo prek dveh frekvenc... Ce pa si poslusal samo eno pa si pac samo eno stran slisal. Ja TETRA deluje na frekvencnem obmocju bivsega NMT, nima pa cisto nic skupnega z NMT... Tudi GSM lahko deluje na 400MHz in tudi je deloval (ne vem ce se) v nekaterih nordijskih drzavah.
TETRA se uporablja tudi v KR, MB, CE pa se kje drugje. Ker pa na nekaterih obmocjih ne lovi imajo nekatere policijske postaje v uporabi oba sistema, nekatere pa samo UKV.
@Ytbnd nimam oz nisem imel slabega dne. Je pa res, da me je, pol ure preden sem odgovarjal tebi, ravno en kolega buzeriral s tem IMSI catcherjem in clanki in blogi ki krozijo naokrog glede tega.
o IMSI catcherju sem tu gor ze pisal, ce se ne motim prvic ene 4-5 let nazaj.
Ne razumi me napak (prosim) ampak na zivce mi gre, da sedaj vsak ki ima minut casa pametuje o tem ku.rcevem IMSI catcherju. Se bolj svetovno mi je, da nekdo gladko trdi, da ima enega sova, pa pol se par zasebnikov, itd...
Kot prvo: koliko jih ima sova ve zelo malo ljudi, definitivno pa tega ne ve nekdo iz KPK (pustiva ob strani dejstvo da so oni organ ki radi pametujejo o vsem, prekasa jih le se Natasa Pirc Musar). Kot drugo: policija ima doloceno opremo in jo uporablja v skladu z zakonom. Zadnje kar bo policija pocela pa je, da bo vsakemu novinarju razlagala metode svojega dela. Nadzor nad oddelkom, ki s to opremo upravlja ima parlamentarna komisija za nadzor nad delom obvescevalnih sluzb.
Kar pa se tice vulnerabilnosti TETRA sistema - za primerjavo si dal GSM. TETRA omogoca individualne zveze, sicer pa deluje po nacelu PTT. Ce ID ni na spisku, se ne more prijaviti v omrezje.
Vsak sistem ima luknje in ranljivosti. Ampak nekaj je realno, nekaj pa ne. In zato se vedno velja: kdor mi pokaze svojo napravo s katero lahko poslusa TETRO in da zadeva deluje, mu castim 10 gajb.
Za namig glede IMSI catcherja pa se to - vsaka uporaba zdeve oz kakrsenkoli poskus man_in_the_middle napada, se na omrezju opazi in sicer na radijskih statistikah. In ce je predolgo prizgan se ga tudi uspesno locira. Odkar je UMTS v uporabi pa se ga uporablja manj kot prej.
V aferi Zavrč npr je bila zasežena taka oprema.