525dA ali 320dA

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, mogoče ... bi bilo zanimivo probati po kakšni ovinkasti gorski cesti ... pri pospeških sta tam tam, končno ima 330i višjo ... na AB bi se bencinar odpelu ....
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.671
6.708
113
pri taščici
Jaz mislim samo na pospešek iz obratv kjer se običajno voziš. Dizel 2krp, bencinar 3krpm (na AC recimo). Na regionalni recimo to pride najbrž še bolj do izraza. Ker so obrati se nižji.
Pa kot rečeno, jaz bi za take vožnje danes raje investiral v Lane assist, prilagodljivi tempomat, dobre luči (tudi pri Bavarci najbrž še najdeš h7 (4) žarnice) in podobne bonboncke.
Še mi zdijo bolj must have kot pa 6 cilindrov pa 300 konjev.
Pa kakšne dobre sedeže (gretje, hlajenje....)

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
BMW 3 nima na voljo lane assista. Vsaj eno leto nazaj ga ni imel. Me je prodajalec, kr mal čudno gledal, ko sem mu očital, da imam to že zdaj v jebenem Golfu.
Ne vem kako je s petico, mi je pa rekel, da sedemka pa to zagotovo ima.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
To ni lane assist.

Pri avtu z oznaku premium bi kaj takega res pričakoval vsaj na seznamu dodatne opreme. MB C in A4 to seveda imata.

Takole je pa pri Golfu:

Nazadnje urejeno:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
lepo ste se razpisali. odločitev ne bo lahka, sploh, ker je še MB padel v izbor ... bomo videli kako pa kaj, nekaj mesecev bomo še varčevali in v miru čekirali in zbirali. morda pa mi znanec tačas le proda 530dA. :)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
lepo ste se razpisali. odločitev ne bo lahka, sploh, ker je še MB padel v izbor ... bomo videli kako pa kaj, nekaj mesecev bomo še varčevali in v miru čekirali in zbirali. morda pa mi znanec tačas le proda 530dA. :)

Trojko. Iz enega razloga: ker je edina (ni čisto res, tudi petica teh letnikov obstaja, ampak je sila redka ptica) na voljo z EURO6 motorji. Ob anti dizelski gonji boš v najslabšem primeru ostal zunaj kakšnega mesta, zelo verjetno pa utrpel dodaten padec vrednosti pri prodaji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.671
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
To ni lane assist.

Pri avtu z oznaku premium bi kaj takega res pričakoval vsaj na seznamu dodatne opreme. MB C in A4 to seveda imata.

Takole je pa pri Golfu:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/8teDSVkrZbU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Se Čeh ima, da tega bavarc v avtu za 3x ceno nima je pa res....
confused-1.gif

Za 30 jurjev bi moral.dobiti že kaj novega ali malo rabljenega s to opremo. Ne pa 5 let stare amortizirana Premium.kola (za katere bi sicer dal 20 jurjev...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
pogoji so malo večja moč (nad 170 KM), RWD in avtomatik. oprema ni pomembna, klima mora bit. šestvaljnik je želja, ker lepo "brunda" ...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Če so popusti še vedno kot so bili, dobiš za 40k 320dA. Novega! Res da je čez budget, ampak gre za NOV avto.
Dodatne Opreme je bilo v ponudbi za 7 jurjev.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.671
6.708
113
pri taščici
Jah pri rwd pa nimaš veliko izbire.

Pa upam da teh 200+ konjev znajo na asfalt spraviti.
Na ac je sicer to malo lažje, na mojih hribovskih cestah imam s starimi dobrimi 100 osli light show na armaturki (asr...)

Kako pa gre to v snegu, pa so posnetki na yt.
Že fwd gre za en drek, rwd pa...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kakem snegu? letos ga je nekaj blo, a nikoli na cestah ... mislim, da so ti časi mimo, pol metra v dolinah in na cestah. sicer pa lahko v teh primerih komot delam od doma ...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kot je že nekdo zgoraj napisal. Če bo avto večinoma na AC, ne vem zakaj vztrajaš na zadnjem pogonu in veliko konji, braniš se pa vse dodatne opreme, ki je ključna tako za udobje kot varnost
confused-1.gif

V premium razredu se za udobje vzame MB. Za "športnost" pa Bmw (na dolge relacije ti gre to prej na k. kot ne). Audi pa v bistvu ne vem kje je trenutno.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Avtorju teme: vzemi 320d od cca. junija 2015 dalje, motor je B47, veriga naj ne bi bila več problematična. Poleg tega je v primerjavi z N47 bolj uglajen, tiški in malenkost močnejši. Če pa iščeš AC križarko, pa definitivno 525d do 2011 (R6, vendar verjetno težko pod 200k km) oz. 530d.

Sam sem bil pred podobno dilemo, v igri pa je bil tudi 320i oz. 520i (10k letno).

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Kot je že nekdo zgoraj napisal. Če bo avto večinoma na AC, ne vem zakaj vztrajaš na zadnjem pogonu in veliko konji, braniš se pa vse dodatne opreme, ki je ključna tako za udobje kot varnost
confused-1.gif

V premium razredu se za udobje vzame MB. Za "športnost" pa Bmw (na dolge relacije ti gre to prej na k. kot ne). Audi pa v bistvu ne vem kje je trenutno.

A zdaj boš pa rekel da je fwd top shit za na AC, BMW pa trd in neudoben športnik?
hysterical-1.gif

Sicer pa ne vem kako smo lahko 25let + vozili brez nekih asistenčnih sistemov, ki v veliko primerih prej motijo kot pomagajo in smo še vedno živi.
rolleyes-1.gif

Raje se vozim v BMW-ju brez lane assist, kot v golfu. Sicer pa, vsakemu svoje ...

FYI: mečka je tudi RWD.
grin1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jah pri rwd pa nimaš veliko izbire.

Pa upam da teh 200+ konjev znajo na asfalt spraviti.
Na ac je sicer to malo lažje, na mojih hribovskih cestah imam s starimi dobrimi 100 osli light show na armaturki (asr...)

Kako pa gre to v snegu, pa so posnetki na yt.
Že fwd gre za en drek, rwd pa...

Hanzi, malo si za časom, rwd se tudi v snegu z dobrimi gumami pelje precej solidno, v veliko primerih boljše kot fwd, samo moraš znat vozit. Res pa ni top izbira za v tvojo "vukojebino" (beri: slabo splužene hribovske ceste), za tam rabiš AWD ali 4x4.
grin1.gif

nahrung002.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ok, lane assist je mogoče malo ekstremen primer, ampak da v letu 2017 kupiš za 50k po avtobanu avto brez radarska tempomata pa moraš biti res malo...
bonk.gif

Čudno da mu še kdo ni šaltera v funferu priporočal, manj potencialnih stroškov pa to...

No pa saj, folk kupuje trojke s halogenkami, radkapami, klopcami namesto sedežev in celo brez klasičnega tempomata, glavno da je "prava" značka...
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Naj kupi do konca nalozeno petico, da tudi alter dobi svoj "razpad sistema".
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: