Vojna v Ukrajini 2

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.889
2.659
113
No saj pravim. Jaz sem bil.
Zaledovali so me KGB-jevci, moral sem v štab lokalnega KGB-ja, v moskvi sem šel skozi vhodna vrata KGB-ja, moral sem na SFRJ ambasado na zaslišanje, bil sem tam po naši in njihovi odcepitvi.
Še kaj?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.578
-3.824
113
Bom jst napisal namesto mrsija.

"Eno vprasanje. A bi bila ruska protizracna obramba aktivna na obmocju ce ukrajina ne bi napadala z droni? Da ali ne? Upam da ni pretezko vprasanje".
To je težko vnaprej vedet. Običajno protizračna obramba ne strelja, če ni zračnega napada, so pa tudi izjeme.
Npr Ukrajinci so sestrelili (po pomoti) civilni Siberial Airlines flight 1812 leta 2001, v miru, ko ni bilo nobenih napadov z droni.

• Haha
Reactions: visek_izobrazbe

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.427
1.430
113
Takrat so bile orožne vaje protiletalske obrambe na Krimu. In to z S-200 in S-300 sistemi.
Ena od S-200 raketic je falila tarčo (dron) in šla lepo naprej. Njen radar je nato zagledal potniški avion in se mu je zdel, da je to prav fajn tarča.

To bili še cajti, ko so bil UKR in RUS prijatelji in vojaško skupaj na Krimu.

Podoben zajeb. Dovoljen let civilnega leta zelo blizu vojaški aktivnosti. Poleg zamešane identifikacije, rakete imajo tudi 300 km dosega in gredo lahko malo po svoje in ko vgrajen radar zagleda nekaj, kar lepo odbija signal, se mu to zdi dobra tarča.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.578
-3.824
113
Ja, je razlika. Takrat je bil mir, pa en dron, sedaj je pa vojna, napad z desetinami dronov na Grozni..
Pa ukrajinska raketa lahko zgreši dron in gre malo po svoje, ruska ne more, rusi civilne pravijo sestreljujeno namerno.

Pa sedaj je kriv Putin, takrat pa Kučma ni bil nič kriv. No pa sprva so itak ukrajinci zanikali, da bi ga oni sestrelili, pa so jih potem američani namočili. ker takrat so bili še cajti, ko so bili RU in Ukr še prijatelji, USA pa sovražniki.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.164
11.054
113
kod Džej-Zija
Me je firbec, kakšno mentalno gimnastiko bo uprizoril tokrat za opravičevanje ubogih nedolžnih Rusov. Ni razočaral. Če Ukrajinci lahko sestrelijo potniško letalo brez posledic, se krivica seveda godi Rusom, ki jim kradejo ta privilegij.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.578
-3.824
113
Me je firbec, kakšno mentalno gimnastiko bo uprizoril tokrat za opravičevanje ubogih nedolžnih Rusov. Ni razočaral. Če Ukrajinci lahko sestrelijo potniško letalo brez posledic, se krivica seveda godi Rusom, ki jim kradejo ta privilegij.
Ko so Ukrajinci sestrelili Siberian airlines, jo niso oddnesli brez posledic, so plačali visoke odškodnine žrtvam, enako pričakujem, da bodo žrrtve azarbedžanskega letala dobile odškodnino od tistega, ki je sestrelil.
Enako seveda pričakujem tudi za tiste, ki so jih ukrajinci sestrelili pred enim letom pri Belgorodu, mislim na tiste vojne ujetnike, ki so jih peljali na izmenjavo.