11.9.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
Če te res zanima, preberi končno poročilo komisije, kjer je marsikaj zgornjega odgovorjeno.

Mnogim se je na srečo uspelo rešiti (iz spodnjih nadstropij in nekaterim iz severnega stolpa, kjer je bilo eno stopnišče še prehodno, nekateri pa so odšli navzdol že ko se je zaletelo prvo letalo). Nekateri so na strehi južnega stolpa (ker navzdol niso mogli) zaman čakali helikopter (na severnem stolpu so bile telekomunikacijske antene in streha ni bila dostopna).

Ne razumem, zakaj te tako moti, da so se nekateri uspeli rešiti.
confused-1.gif

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
Ja lej glede pilotiranja takega letala se je ogromno profi pilotov izreklo, da je za novinca to nemogoče. Kako so to izvedli ne vem - lahko na oddajnike. Tako kot so želeli sestreliti prazen potniški avion pod Kennedyem in potem dejat kolk žrtev je bilo ...
Za GSM sem bral da na taki višini v tistem času ni vlekel - men tudi sedaj recimo na Ryanairu ne vleče.
http://911research.wtc7.net/sept11/stockputs.html
Za število žrtev še nekako najlažje odobravam to, da so jih toliko rešili in da jih veliko ni bilo na šiht. Pa ne moti me da so jih toliko rešili - še premalo.

Sj ne da hočem koga prepričevat, samo to so točke ki mečejo slabo luč na vse skupaj. Tud če recimo niso bili vpleteni, so vsi vedeli da jim grozi tak teroristični napad in niso ukrepali - pač so vedeli da bodo iz tega potegnal več koristi kot pa bo slabosti ...

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
in kdaj so zaznali nevarnost?
O napadu se je začelo govoriti šele po trku drugega letala. Nato so začeli iskati letala in preden so ugotovili katero ni v predpisanem koridorju, je bil zadet že Pentagon...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
No, je pa res, da naj bi NORAD po vseh procedurah v primeru nevarnosti imel lovce v zraku po nekaj minutah, v kolikor se sumi karkoli nevarnega. Takrat pa so zatajili, precej.
Vedno so računali, da bo nevarnost prišla z morja in bodo imeli čas. Poglej sliko, ki sem jo prilepil, pa tudi v poročilu je zapisano, da so sprva poleteli proti morju in čakali na navodila / koordinate. Ugrabitelji so takoj izklopili transponderje, tako da niso oddajali oznake letala.

Taki "stoletni" dogodki so nepričakovani, tako kot Pearl Harbor, Fukušima in Utøya.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
Ja lej glede pilotiranja takega letala se je ogromno profi pilotov izreklo, da je za novinca to nemogoče. Kako so to izvedli ne vem - lahko na oddajnike. Tako kot so želeli sestreliti prazen potniški avion pod Kennedyem in potem dejat kolk žrtev je bilo ...
Za GSM sem bral da na taki višini v tistem času ni vlekel - men tudi sedaj recimo na Ryanairu ne vleče.
http://911research.wtc7.net/sept11/stockputs.html
Za število žrtev še nekako najlažje odobravam to, da so jih toliko rešili in da jih veliko ni bilo na šiht. Pa ne moti me da so jih toliko rešili - še premalo.

Sj ne da hočem koga prepričevat, samo to so točke ki mečejo slabo luč na vse skupaj. Tud če recimo niso bili vpleteni, so vsi vedeli da jim grozi tak teroristični napad in niso ukrepali - pač so vedeli da bodo iz tega potegnal več koristi kot pa bo slabosti ...

Kako ne veš? Pri toliko teorijah zarote bi se menda nekdo že lahko sponil kako so letalo zapeljali v stolpa.
Tole od Kennedyja ne bom komentiral - prvič slišim. Gre za uradno poročilo ali teorijo "poznavalcev"?
Kje si bral v zvezi z GSM? Kdo je potem klical svojce iz letala? Ali je CIA prepričala pilota in nato teroriste naj letijo tako nizko, da bodo potniki lahko klicali? Ali se potniki niso vkrcali in so ostali na zemlji za to, da bodo za krinko klicali sorodnike in so jih nato pobili? Ali v zaroti sodelujejo sorodniki žrtev, ki vsi v en glas lažejo o klicih?

PS: tukaj malo pobrskaj za imeni. Če ne boš našel nobenega judovskega priimka, ti jih bom poiskal jaz.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.471
7.617
113
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:

Mene samo čudijo naslednje zadeve:
- kako lahko nekdo ki vozi samo simulator, pripelje Boeing v Pentagon ali WTC s polno hitrostjo?

Niso vozili le simulatorja ampak so se ucili leteti s pravimi avioni. Poleg tega ti iz prve roke povem, da sem brez kakršnegakoli predznanja uspešno pilotiral motorno letalo. Seveda mi je zraven sufliral pilot, ki je tudi povedal na kako višino it in kdaj kaj narest. Logično - vozil sem ga le "naravnost", vzlet in pristanek je opravil pilot. Torej to ni neka jedrska znanost. Seveda so v napadih uporabljena letala bila bistveno večja. Ampak če bi to "probal" (letet ne zaletet se) ene 30x pred tem bi uspelo tudi tebi.
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
- kako so lahko potniki klicali z mobitelov na visokih višinah?

Niso klicali z mobitelov ampak s telefonov, ki so na letalu. Sploh američani imajo že dolgo na voljo telefone na letalu. Izgleda tako, da je običajno na vsake 3 sedeže (al pa 2 al pa 5 odvisno od konfiguracije sedezev v vrsti) en telefon. Plačaš ga s kreditno kartico, na zemljo pa gre klic preko satelitskega telefona (torej ja, naenkrat lahko kliče le nekaj ljudi).

Poleg tega je uporaben domet GSM signala na bandu 900MHz do 35km. kar teoretično pomeni da bi telefoni tam zgoraj celo lahko delovali, kar pa je malo verjetno, ker so antene usmerjene proti zemlji in ne v zrak.
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
- kako so lahko nekateri že vnaprej vedeli kaj bo in so na ta račun služili ogromne denarje na borzah?

kak dokaz ali si slišal nekje?
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
- resnično malo žrtev v WTC (pa ne rečt, da je bilo 14 minut do devetih 10-20% zaposlenih na delovnih mestih (žrtev je najbrž itak več bilo med reševalci kot zaposlenimi?) - kolk cajta je rabilo dvigalo do vrhnjih štukov)
Česa ne dojameš? V USA se delovni dan začne ob 9.00 ali pa še kasneje. Dvigala so bila precej hitra, do vrha si prišel nekaj hitreje kot v minuti (seveda direktna pot). Ja, to je res, sem osebno probal.

Med umrlimi je bilo nekaj cez 400 resevalcev. Torej malo manj kot 1/5

Citat:
Uporabnik GoUp pravi:

- zakaj ZDA niso ukrepale, ob toliko opozorilih pred napadom?

Dobro vprašanje. Precej boljše od vseh butastih teorij zarote. Tu bi morali iskati kar enkaj odgovornih. Sicer sem to v tej temi že napisal, samo ni tok zanimivo kot vprašanja kako je lahko nekdo klical z aviona.
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:

Moje osebno mnenje je, da je Al Kaida v povezavi s katerih od nacionalnih agencij izvedla ta napad (ala Cuba).
Ja to je tvoje mnenje. za katerega pa nimaš nekih oprijemljivih dokazov.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.522
6
38
Aja, še nekaj. Ko vsi govorite, da "pač" ni kljub veliko kameram pri Pentagonu trka posnela nobena, me čudi, da če letalo pikira tako nizko, ga lahko na poti ujame ogromno kamer iz parkirišč, bencinskih črpalk, hotelov, bank, itd... Tudi pisalo je, da je FBI ali kdorkoli zasegel ogromno video materiala. Zakaj bi ga pa, če itak "nobena ni posnela nič"?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Apollo vam je vsem usta zaprl s svojimi argumenti, pa še kar iščete neke teorije. Tale tema je prav zanimiva, kot mi je zanimiva naša evropska miselnost, da smo pametnejši od američanov.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Aja, še nekaj. Ko vsi govorite, da "pač" ni kljub veliko kameram pri Pentagonu trka posnela nobena, me čudi, da če letalo pikira tako nizko, ga lahko na poti ujame ogromno kamer iz parkirišč, bencinskih črpalk, hotelov, bank, itd... Tudi pisalo je, da je FBI ali kdorkoli zasegel ogromno video materiala. Zakaj bi ga pa, če itak "nobena ni posnela nič"?
Seveda je "zasegel", samo kaj ko ni bilo gori nič pametnega (kje pa piše, da niso vrnili?). Sicer pa, a si že kdaj videl kamere na bencinski črpalki ali pa banki (se vidi kdaj na ekranih), ki bi snemale širšo okolico?
Jaz vem za kamere ene zelo pomembne velike poslovne stavbe pri nam, na niti eni ne moreš ugotoviti širše okolice več od kakega metra pred vhodi.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
nobenim ni usta zapru ...sploh pa ne z argumenti. A to s tem da primerja neki avijonček z potnoškim letalom?? ..
bonk.gif

Ja, tema je pa "zelo" zanimiva, .... se nasmejim.... neumnostim nekaterih..... celo v mikroanalize se spoznajo
hysterical-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Ja, res je tema je polna neumnosti. Recimo ta, da je ameriška vlada izvedla ena najbolj kompliciranih in največjih zarot v zgodovini civilizacije, kjer naj bi dobesedno pomorila na tisoče lastnih davkoplačevalcev, niso pa mogli ustavit in/ali odstranit peščice pametnjakovičev, ki so začeli širit njihovo skrivnost. Ker je itak vsem jasno, da je najšibkejši člen v zaroti, v katero mora biti vpletenih na tisoče ljudi da bo uspešna na takšni ravni kot je bila ta, nekaj genijev ki so s pomočjo nizkokakovostnih filmčkov ter opsnovnošolskim znanjem fizike in gradbeništva videli čez vse prevare, ki so jih zakuhali največji strokovnjaki v stroki
evil.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Sicer pa, a si že kdaj videl kamere na bencinski črpalki ali pa banki (se vidi kdaj na ekranih), ki bi snemale širšo okolico?
Jaz vem za kamere ene zelo pomembne velike poslovne stavbe pri nam, na niti eni ne moreš ugotoviti širše okolice več od kakega metra pred vhodi.
Za to je poskrbela Nataša Pirc Musar.

Smernice za izvajanje videonadzora

Kamere pa nikakor ne smejo biti usmerjene na del dvorišča, kjer se gibljejo tudi drugi oz. po katerem ima služnost za prevoz tudi sosed. Če upravljavec brez dovoljenja in njihove vednosti snema tudi druge ljudi na zemljišču, ki je obremenjeno s služnostjo ali izven meja svojih nepremičnin, je lahko za svoja dejanja tudi kazensko odgovoren. Posameznik lahko po 134. členu Obligacijskega zakonika (Uradni list RS, št. 83/01) tudi vloži tožbo na sodišče, ki lahko odredi prenehanje dejanja (videonadzora), s katerim se krši nedotakljivost človekove osebnosti, osebnega in družinskega življenja ali kakšna druga osebnostna pravica. Predvidene so tudi denarne kazni. Podobna je tudi določba 149. člena Kazenskega zakonika (Uradni list RS, št. 95/04), ki določa, da se, kdor neupravičeno slikovno snema ali naredi slikovni posnetek drugega ali njegovih prostorov brez njegove privolitve in s tem občutno poseže v njegovo zasebnost, kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Vse(!) pod mestom trka so evakuirali, ostali so samo tisti nad mestom trka - in tam še ni bilo vseh.

aha, v nekaj minutah so evakuirali odo oka 30.000 ljudi
bonk.gif
Da si nebos kaj naredil.

In zato je toliko prezivelih ki so celoten dogodek oz podozivljanja pokomentirali. Samo ko jih od (tudi ce jih je bilo evakuiranih 10.000 pa jih ni) teh noben nic ne pove.

Ameriska "uradna" porocila pa so itak visek kredibilnosti. Zacensi z znamenitim WMD. Ko so tako lagali da so sami sebi verjeli.

Pa se pentagon. Najbolj varovana zgradba na svetu, ki jo varujejo tudi sateliti, na tisoče kamer, in letala na nobenem jebenem posnetku. Na koncu pa nek frame posnetek iz parkirne kapije.

Ne delaj se no norca iz ljudi.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.522
6
38
Drži. Pentagon je že takrat bi _ZELO_ varovana zgradba. Vključno z lastnim radarskim sistemom in protiraketnim ščitom, da ne govorimo o tem, da je za vstop v zračni prostor okoli Pentagona potrebno imeti dovoljenje, oziroma tam sploh ni dovoljeno leteti nikomur, razen vojaškim lovcem, ki pa so v primeru napada oddaljeni samo 10 milj. Zanimivo, takrat so aktivirali tiste, iz preko 100 milj oddaljene baze.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.471
7.617
113
Dajmo s fakti operirat. Torej kater satelitski sitem varuje pentagon, kje se da kaj prebrat o tem? Kje je to letališče ki ima 24/7 dezurni lovski par.?