Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
Mene samo čudijo naslednje zadeve:
- kako lahko nekdo ki vozi samo simulator, pripelje Boeing v Pentagon ali WTC s polno hitrostjo?
Niso vozili le simulatorja ampak so se ucili leteti s pravimi avioni. Poleg tega ti iz prve roke povem, da sem brez kakršnegakoli predznanja uspešno pilotiral motorno letalo. Seveda mi je zraven sufliral pilot, ki je tudi povedal na kako višino it in kdaj kaj narest. Logično - vozil sem ga le "naravnost", vzlet in pristanek je opravil pilot. Torej to ni neka jedrska znanost. Seveda so v napadih uporabljena letala bila bistveno večja. Ampak če bi to "probal" (letet ne zaletet se) ene 30x pred tem bi uspelo tudi tebi.
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
- kako so lahko potniki klicali z mobitelov na visokih višinah?
Niso klicali z mobitelov ampak s telefonov, ki so na letalu. Sploh američani imajo že dolgo na voljo telefone na letalu. Izgleda tako, da je običajno na vsake 3 sedeže (al pa 2 al pa 5 odvisno od konfiguracije sedezev v vrsti) en telefon. Plačaš ga s kreditno kartico, na zemljo pa gre klic preko satelitskega telefona (torej ja, naenkrat lahko kliče le nekaj ljudi).
Poleg tega je uporaben domet GSM signala na bandu 900MHz do 35km. kar teoretično pomeni da bi telefoni tam zgoraj celo lahko delovali, kar pa je malo verjetno, ker so antene usmerjene proti zemlji in ne v zrak.
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
- kako so lahko nekateri že vnaprej vedeli kaj bo in so na ta račun služili ogromne denarje na borzah?
kak dokaz ali si slišal nekje?
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
- resnično malo žrtev v WTC (pa ne rečt, da je bilo 14 minut do devetih 10-20% zaposlenih na delovnih mestih (žrtev je najbrž itak več bilo med reševalci kot zaposlenimi?) - kolk cajta je rabilo dvigalo do vrhnjih štukov)
Česa ne dojameš? V USA se delovni dan začne ob 9.00 ali pa še kasneje. Dvigala so bila precej hitra, do vrha si prišel nekaj hitreje kot v minuti (seveda direktna pot). Ja, to je res, sem osebno probal.
Med umrlimi je bilo nekaj cez 400 resevalcev. Torej malo manj kot 1/5
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
- zakaj ZDA niso ukrepale, ob toliko opozorilih pred napadom?
Dobro vprašanje. Precej boljše od vseh butastih teorij zarote. Tu bi morali iskati kar enkaj odgovornih. Sicer sem to v tej temi že napisal, samo ni tok zanimivo kot vprašanja kako je lahko nekdo klical z aviona.
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
Moje osebno mnenje je, da je Al Kaida v povezavi s katerih od nacionalnih agencij izvedla ta napad (ala Cuba).
Ja to je tvoje mnenje. za katerega pa nimaš nekih oprijemljivih dokazov.