11.9.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Misliš, da zastopi? Itak nima pojma, kaj si mu napisal.
No, in taki, ki nimajo pojma o tehniki, so seveda najbolj glasni.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
...
btw, domnevi letalci teroristi samomorilci še ultralahke cesne niso obvladali (izjave njihovih inštruktorjev), verjetno so pred napadom vsak spili po gajbo redbula in nenadoma postali prekaljeni veterani z tisoči ur letenja na reaktivcih.
btw2 taisti osebki so živi in zdravi v svojih državah na bližnjem vzhodu.

Torej so bila letala na daljinsko upravljanje, ali so Američani v samomorilsko akcijo prepričali poklicne pilote? Kameltrajbarji so bili očitno samo za dekoracijo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Misliš, da zastopi? Itak nima pojma, kaj si mu napisal.
No, in taki, ki nimajo pojma o tehniki, so seveda najbolj glasni.

Upam, da se bo vsaj zamislil sam nad seboj, da še enega preprostega diagrama ne razume.

Pri SamSvoj-u je pa fizika itak nima zakonov - od PM 1. in 2. vrste naprej....

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Torej so bila letala na daljinsko upravljanje, ali so Američani v samomorilsko akcijo prepričali poklicne pilote?
Da ne bomo pogrevali že stokrat obglodanih teorij zarote še zgodba o tem, da so letali F-16 poslali proti letalu United Airlines brez oborožitve. Naloga: za vsako ceno ustaviti letalo. Plan je bil, da se letali zaletita v Boeing 757 - eno v kokpit, drugo v rep ali krilo.

F-16 pilot was ready to give her life on Sept. 11

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne morem...

Je uradno, da so poslali f16?

---------------------------

Kakorkoli.Ob vsej opremi in delovno silo za tem, ki jo premorejo američani, da niso uspeli izsledit-uničit bojingov pred obalo?!? To enostavno ni mogoče.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
Mogoče si boš takole lažje predstavljal, kako hitro je vse skupaj potekalo.

437_map_allflights2050081722-9024-1.jpg

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.522
6
38
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Ne morem...

Je uradno, da so poslali f16?
Res je. S to razliko, da ne bi nihče dal življenja, da prestreže ugrabljeno letalo, načrt je bil, če bi bilo potrebno, da se zaleti vanj, še prej pa se pilot katapultira iz F16.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
Kako se ga spominjate?

Jaz se, vem da sem to novico najprej slišal na dogodkih in odmevih.

jaz se tega spominjam kot izvrsten prijem rešitve globalnega problema praznitev starih in proizvajanja boljsega, modernješega produkta za polnjenje vojaških skladišč. Ena konica stane 15k USD, dnevno
so jih sprasli ohohoh, vseskupaj je nalozba za novo staro zemljo priloznosti in uspelo jim bo, sploh ko bo zmanjkalo nafte.

Premali smo mi navadni polanalitiki, to so prijemi svetovnega merila za katere je nase znanje preprimitivno.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Preprimitivno? Ni res, preberi celo temo
smile-1.gif

Glej, model harakira sam sebe na (prikazano) najšibkejši in najpomembnejši točki (gospodarstvo),
vrjetno ne zato ker bo to slabo dolgoročno.

Misliš da je bila to samo njegova zamisel? Da se glava gospodarstva odloči za manipulacijo? In vlada gleda zraven?

Nemoremo debatirat, ker ne upravljamo niti z velepodjetjem kajšele z velesilo tipa usa.

Nemoremo razglablat o presaditvi srca, če niti zobozdravniki nismo ampak zdravilci ala Vrači.

No tako primitivni smo. Kak bi razumeli nekaj, zakar nismo solani in specializirani...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Bil je zadnji dan pred jesenskim rokom najtežjega izpita v 1. letniku. Ko se je začel live prenos na CNN, me je poklical frend, naj vklopim TV. Ravno ujel sem second hit. Verjetno je odveč pisati, da se tisti dan nisem več učil oz. ponavljal snovi za izpit
smile-1.gif

Izpit sem nato ruknil, čeprav sem se nanj pripravljal celo poletje. Zna bit, da tudi zaradi 11.9., saj je bilo dogajanje tiste dni pač bolj zanimivo od izpitne snovi.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.148
3.189
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Ne nisem in tut nebom.Sej pravim, škoda cajta.
wink-1.gif

Jaz pač verjamem, da je bil wtc načrtno porušen.Zato obstaja veliko dokazov, ki so že bli dostikrat obdelani.Poleg wtc se je porušil še en "mini" blokec brez vsakeršnega razloga, pa pentagon je bil tako čist-nobenih ostankov letala pa seveda nobenega audio/video materiala v nevem kako velikem radiju.

edit: Nosilna konstrukcija je bila narejena tako, da preživi 3k Kelvina in to več ur zaporedoma.Temperatura noter v wtcju pa je bla okoli 2k kelvina, pa se je stolp že po nekaj 10min porušil
17758-icon_confused.gif
in to tak lepo, da so meli verjetno kar nekaj mesecev dela s preračunavanjem , kam dat eksploziv, da pade sam vase.

Res je škoda časa, ampak vseeno.

Niti enega dokaza(!) ni, ki bi kazal na načrtno rušenje. Stolpa sta se lomila in deli so leteli nekaj 10m naokrog - oglej si samo zrušitev. Tisti "mini" blokec (WTC9) je vse prej kot mini - in če ne bi bil len, bi nekaj strani nazaj lahko ptrebal natančno obrazložitev.

Iz katerega materiala, pa je bila narejena konstrukcija WTC. A ti več koliko je K v stC in obratno? Nosilna konstrukcija WTC-ja je bila iz jekla. In tukaj ti prilagam Fe-Fe3C diagram iz katerega lahko razbereš, da je čisto železo stali(!) pri skromnih 1536C, jeklo pa še nekaj 10 stopinj prej. V Kelvine si pretvori sam.
600px-Eisen-Kohlenstoff-Diagramm.png

Vprašaj se, zakaj pregovor: Železo se kuje, dokler je vroče.

" If the fuel and the oxidant start at ambient temperature, a maximum flame temperature can be defined. For carbon burning in pure oxygen, the maximum is 3,200°C; for hydrogen it is 2,750°C. Thus, for virtually any hydrocarbons, the maximum flame temperature, starting at ambient temperature and using pure oxygen, is approximately 3,000°C.

This maximum flame temperature is reduced by two-thirds if air is used rather than pure oxygen. The reason is that every molecule of oxygen releases the heat of formation of a molecule of carbon monoxide and a molecule of water. If pure oxygen is used, this heat only needs to heat two molecules (carbon monoxide and water), while with air, these two molecules must be heated plus four molecules of nitrogen. Thus, burning hydrocarbons in air produces only one-third the temperature increase as burning in pure oxygen because three times as many molecules must be heated when air is used. The maximum flame temperature increase for burning hydrocarbons (jet fuel) in air is, thus, about 1,000°C"

Kerozin ki ga uporabljajo civilna letala
http://www.mepetroleum.com/jet_fuel.htm Maximum burning temperature 980°C (1796 °F), kar je zapisano tudi nekaj vrstic višje pa da nebo samo en link ki ni nikoli dovolj.

Drugače pa ja jeklo pri tej temperaturi jeklo zgubi večino svoje trdosti in elastičnosti, temperatura taljenja nima nobene veze ki je še 400 stopinj višje.
Če se že greste take " globoke" gostilniške debate si vzemite malo več kot 3 minute časa da preberete kako neumnost.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Mene so pa kar vsi ignorirali
frown-1.gif
keber, muca popapala jezik? al isces po googlu in zbiras info na debunking kako bi mi odgovoril?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Meni je jasno kako navadnim konstrukcijskim (ogljikovim) jeklom pada nosilnost s povišano temperaturo. Ampak badguy777 je nabijal, da je bila konstrukcija narejena tako, da nekaj ur preživi 3kK - sam sem mu samo pokazal, da pri tej temperaturi jeklo že zdavnaj teče

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Zanimivo da vsi pro in contra iscejo razloge v jeklu.

Nihce pa se ne vprasa kako to da je bilo na dan 11.9 v WTC dvojckih le slaba desetina realne dnevne fluktuacije ljudi.

Od vseh (dnevno skoraj 50) tisoc ljudi, od tega pomembni poslovnezi, direktorji, brokerji..... umre samo 3500 neznanih siromakov in nekaj gasilcev.

Hitro debukat!
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Zanimivo da vsi pro in contra iscejo razloge v jeklu.

Nihce pa se ne vprasa kako to da je bilo na dan 11.9 v WTC dvojckih le slaba desetina realne dnevne fluktuacije ljudi.

Od vseh (dnevno skoraj 50) tisoc ljudi, od tega pomembni poslovnezi, direktorji, brokerji..... umre samo 3500 neznanih siromakov in nekaj gasilcev.

Hitro debukat!
smile-1.gif
Mogoče zato, ker niso vsi čakali v stavbi pol ure, da se ta podre? Ali pa zato, ker je letalo treščilo še pred začetkom šihta?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.471
7.617
113
Tako je, pri njih se delovni dan zacne ob 9.00 in ko se je ob 8.46 zaletelo prvo letalo, nihce vec ni rinil v dvojcka. Poleg tega je bilo zaradi mnozicnega odziva resevalnih sluzb to (da bi sel v sosednjo stolpnico) tudi tezje izvedljivo.