zlom socialne države?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Sem se spomnil na nagovor nizozemskega kralja; da je konec socialne države. Narod naj sam poskrbi za svojo prihodnost.

Mojster pa na mesec vleče blizu milijona, plus 100 milijonov stane vzdrževanje njegovih nepremičnin.

Ščeneta britanske kraljice imajo svojega kuharja...

itd...

2. sep 2007
1.538
827
113
Dolenjska
Hja, samo Britanci dobro služijo na račun kraljeve družine. Nisem pa še videl, da bi se v Sloveniji pred stavbo MOL-a ali predsedniške palače zgrinjale trume turistov, ki bi kupovali miljavžent različnih spominkov z motivi klana Jankoviæ ali trenutnega predsednika.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Sem se spomnil na nagovor nizozemskega kralja; da je konec socialne države. Narod naj sam poskrbi za svojo prihodnost.

Mojster pa na mesec vleče blizu milijona, plus 100 milijonov stane vzdrževanje njegovih nepremičnin.

Ščeneta britanske kraljice imajo svojega kuharja...

itd...

Sam res, kaj ti more delat v glavi, da greš rečt tako, a sam se šlepa ravno od davkov. Fak, tipu ni nič jasno...tip crkne, da mu skenslajo vso podporo, saj pomoje ne zna drugega počet, kot pametovat naokoli.
bonk.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Verjetno je tudi tip lastnik cesa.

In roko na srce - kaj je narobe s tem da folku poves da naj poskrbi zase? Nic nimam proti sociali...ajde nekdo ki je invalid al pa dokazano tezko zaposljiv... ta sociala se je prevec razpasla.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ja, tistih 100 miljonov letno naj pustijo državljanom, pa bo že bolje poskrbljeno, vendar ne za njegov dvor, ki bi propadel. Ravno on pobira največ sociale od socialne države, sej ne rečem, da bi državljani obogateli, sj jih je cca dobrih 16 mil., vendar ko se to govori o koncu socialne države, se šteje tudi sebe zraven, ne. Aja, za njega to ne velja, uuuu, ti šment..
priden.gif
No, zato me je razpizdil model, ker se sam ne zaveda, kako toplo mu je in za njegovo ritko poskrbljeno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Ne vem. Nimam pojma kako imajo tam urejeno. Ampak npr britanska kraljica prinese drzavi vec kot pa dobi iz blagajne.

Ampak menim da je koncept deljenja denarja folku precej zgresen. A stekas...da drzava skrbi za nekoga bi morala bit izjema ne pa sistemska resitev oz nacin zivljenja

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Hja, potem pa naj nehajo jemati ljudem davke, če je konec socialne države al kaj meniš?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Hja, potem pa naj nehajo jemati ljudem davke, če je konec socialne države al kaj meniš?

ja od česa bo pa potem živela lena drhal iz javne uprave? (ok tukaj izvzemam dohtarje, učitelje, pa še koga)

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

In roko na srce - kaj je narobe s tem da folku poves da naj poskrbi zase? Nic nimam proti sociali...ajde nekdo ki je invalid al pa dokazano tezko zaposljiv... ta sociala se je prevec razpasla.
Resno dvomim da si policaj, če pa si res, pa nam bog pomagaj in vigilanti seveda, ker vi nam ne boste.
Ravno tebi bi moralo biti najbolj kristalno jasno, za koliko 1000% bi se v tem primeru povečal kriminal in to tisti najresnejši, ko se mori ljudi za manj kot 10€.
Socijalo lahko odvzameš samo v zameno za dostojno plačano delo, vse drugo je samomor po butasti oprani glavi, s strani NWOjevsko nastrojene neokleptomanske elite
Dajte vsaj poskusit samostojno razmišljat, kdo bi v primeru ukinitve socijale profitiral in kdo izgubil zaradi neobvladljivega kriminala.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.058
6.256
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

ja od česa bo pa potem živela lena drhal iz javne uprave? (ok tukaj izvzemam dohtarje, učitelje, pa še koga)

Zdravstvo je poleg pravosodja najbolj koruptivno. O učiteljih pa nebi!

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
A locis socialne transferje od storitev drzave?

Mene davki ne motijo ce gredo za delovanje drzave. Moti me, da se denar nazaj tala posameznikom. In kot sem napisal - nic nimam proti pomoci folku ki ne more delat. Sem pa proti talanju sociale v trenutnem obsegu.

@capl dejmo pol definirat. A folku dajemo socialno POMOC al jim dajemo denar na lepe oci zato da ne bi kradli? Po tvoji logiki so ljudje ki trenutno dobivajo socialno dejansko kriminalci ki pa ne morijo ker jim drzava podari denar vsak mesec. Ne neumnosti pisat. Vsaj ne v takem obsegu.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
eh to glede policistov imamo vsi zelo podobne izkušnje... tut jaz sem pred nekaj tedni poklical policijo ker so se okoli avtov v garaži zbirali "čudni" ljudje in sem se rahlo zbal za svoj avto, ker ne bi bil prvi primer kraje... pa sem z balkona opazoval celo situacijo od daleč in me je zanimalo kdaj bodo prišli ta modri. Rabili so skoraj eno uro, pripeljali so se pa ravno 3minute zatem ko sem jaz umaknil svoj avto in so se tej ljudje razšli -takrat sem tut orenk zavohal travo tako da mi je bilo potem jasno da so samo travarji in verjetno ne lopovi. Sem šel do policista in mu povedal da sem jih jaz klical in da so prepozni, pa se mi je v obraz zlagal da so "ravno prejle" pregledali našo garažo... kar je čista laž, ker sem vse opazoval od daleč in policistov ni bilo.

Skratka boljše bi bilo če bi se ustanovila privatna policija in začnemo državljani plačevati direktno njej za lastno varnost. Sej če imamo privatne šole in privatne dohtarje, bi lahko imeli še privatno policijo. Kar se tiče mene od navadne policije nisem imel še niti ene koristi.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Socijalo lahko odvzameš samo v zameno za dostojno plačano delo, vse drugo je samomor po butasti oprani glavi, s strani NWOjevsko nastrojene neokleptomanske elite
Dajte vsaj poskusit samostojno razmišljat, kdo bi v primeru ukinitve socijale profitiral in kdo izgubil zaradi neobvladljivega kriminala.

I don't think "neo-" means what you think it means.

Samo omenim.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Sem šel do policista in mu povedal da sem jih jaz klical in da so prepozni, pa se mi je v obraz zlagal da so "ravno prejle" pregledali našo garažo... kar je čista laž, ker sem vse opazoval od daleč in policistov ni bilo.
Mogoče pa so pregledali ravno takrat, ko si ti hodil od daleč k avtu.
wink-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
potem so pa slabo opravili svoje delo, ker ko sem prišel do avta so bili oni še vedno tam okoli in kadili travo. Potem sem odpeljal stran, nekaj minut iskal parkirišče pod lučjo, v tem času so se razšli in glej ga zlomka, policisti prišli.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
@capl dejmo pol definirat. A folku dajemo socialno POMOC al jim dajemo denar na lepe oci zato da ne bi kradli? Po tvoji logiki so ljudje ki trenutno dobivajo socialno dejansko kriminalci ki pa ne morijo ker jim drzava podari denar vsak mesec. Ne neumnosti pisat. Vsaj ne v takem obsegu.
Nimaš kej definirat in razglabljat , vsak LAČEN človek je potencijalni kriminalec, tat in morilec po potrebi,...
...seveda pa če imaš srečo in ti pride pod roke ena od svinj, ki so krive za tvojo bedo, pa še kaj veliko hujšega
evil.gif