Zdrava prehrana

Ali se prehranjujete zdravo?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Js sm bla v ponedeljek pri zdravniku, sem mela probleme z glavoboli pa vrtenjem v glavi, kar naprej neki čudni krči in bolečine v želodcu in skratka obupno sem se počutla (ne ni prašičja gripa lol)... In me vpraša, kako pa kaj jem. Sm mu povedala da pač zadnje mesce precej pazm kako in kaj jem, pol me vpraša kako si pa prej jedla? In mu rečem; Takrt k sm bila lačna in kar mi zadišalo v mejah normale... In me gleda pa mi reče; Lej A., tvojemu telesu je očitno tko pasal kot si jedla prej, tko da čimprej začni normalno jest (torej nič več večinoma beljakovine in dodatke k prehrani) razen če hočeš kr naprej hodit k meni.

In ubistvu še kr ne morm verjet, da je to možno da mi je to rekel moj osebni zdravnik katerga mam že skor od pamtiveka naprej... Je res možno, da mojemu telesu pač ne paše taka hrana (pa se redno rekreiram, jutranji tek, popoldne aerobika vsaj 1h) in mam zato probleme? Menda mam tud s krvjo neki narobe, ker se mi je ful poslabšalo, ne vem zakaj, vitaminov in vsega sem imela dovolj... Js še zmer ne verjamem, obenem me je pa strah - strah da se bom zredila nazaj za tistih 6kg, po drugi strani me je pa strah kaj če bo res kej narobe z mano in bom na koncu pristala še v bolnici? Nism še nikjer na nobenem forumu vprašala, ker se mi zdi da morm najprej sama to dojet da je to sploh možno in zakaj lih jst?
Ah ja, je kr pasal tole dat vn iz sebe ker me je res moril. Doma še nism povedala, ker bi me takoj začel napadat s tistimi; Kaj smo ti rekl???

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
punca ne se hecat, juter, da mi zacnes nazaj normalno jest, ker,
ce clovek slabo je, zna dobit slabo kri in tak clovek je slabe volje in se strasno rad jezi....
wink-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
mogoče si pa pretrenirana?

od beljakovin jemlješ samo dodadtke? ali tudi "trdo" hrano?

mogoče pa imaš napačen jedilnik/dieto? tekočine spiješ dovolj?

še nisem slišal da bi koga od športne prehrane grabili krči (edino če je bila kakšna zastrupitev ali pa kakšna salmonela).
verjetno ti česa primankuje v tem jedilniku...

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Nemogoče da bi bla pretrenirana... Ne hodim v fitnes, samo aerobika 1ura 4x tedensko, in jutranji tek pol ure 5x tedensko...Od beljakovin jemljem /sem jemala HyPro /pogosto namesto večerje, ali dop. malice/, maxshake, maxwhey, isowhey... Jedla sm tud normalno trdo hrano /razen krompirja itd, sej veš katero hrano mislim/ in ene parkrat sm nesla pokazat kolegu k dela kot osebni fitnes trener (kar znan) in je rekel da mam super jedilnik. Tko da... pa tud zdravniku sm pol poslala fax s svojim jedilnikom, sam ni še nč odgovora vrjetn se zgraža in jih bom slišala v ponedeljek ko grem spet tja.
Ne vem js sm se odločila da bom začela nazaj tko jest kot sm prej, s tem da rekreacija bo ostala taka kot je.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
najbolj sm pa nora na kokos ker je z mlekom tak kot tista krema iz Rafaella... Njam. Skratka, to ti vzame priprava 5minut, pa naješ se full
wink-1.gif

em...njami? kje to kupt
grin1.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
sam ze dlje casa premisljujem, da bi tudi sam posego po kaksnih dodatkih (beljakovine), vendar se ne morem znebit obcutka, da bo to slabo delovalo na moj organizem. Ok, na masi bom ze pridobil, kaj pa ledvice, potem ostale moznosti za bolezen raka... V teh praskih je koliko je meni zanano ful enih barvil, in dodatkov ki bog si ga vedi kak vplivajo na tvoje telo. Lahko kdo napise kaj vec o tem ?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Js nism pretiravala s tem, kot mogoče kdo misli ker sm mela res dobr jedilnik, vse izmerjen in odtehtan. Posvoje mi je zdej kr odlegl ker je konc tega in se že veselim piknika s čevapčiči ipd grill dobrotami
tongue-1.gif
Razmišljam edino o tem da bi potem kasneje uvedla spet HyPro ker to mi je pa konc dobr... No sej bomo vidl.
Aja drugač naj bi stari beljakovinski dodatki vsebovali razna sladila, mislm pa da se tud to zdej popravlja na boljše. Če greš mal na MAXX forum, ti bo koj vse jasno
wink-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ja tud js sm tko mislila, ampak ni tko. Jajca peci na malo masla (navadnega ali kokosovega) kar sm ti že povedala v tisti temi, kjer sprašuješ kako naj shujšaš. Olivno olje pa je dobro le, če ga uporabljaš takega kot je - torej enostavno poliješ po solati, bognedaj pa kuhat z njim ker se pretvori v nevem kaj že, zdravju škodljive maščobe. Jajca so dobra all the way, sploh za zajtrk naj bi pomagala pospeševat izgubljanje maščobe, za večerjo si pa lahko narediš beljavinsko omleto; npr. 2 beljaka+1 rumenjak, vsa mogoča zelenjava razrezana na koščke, vse skupaj zapečeš, zraven še malo sveže paprike in voila.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Ko sem tisto zgoraj prebrala, sem se prav spomnila nase.

Jaz sicer o prehrani nimam pojma, vem samo to, da dokler sem poslušala želje svojega telesa (z apetitom vred) sem redno držala želeno kilažo. Potem pa sem začela jesti zajtrk in večerjo in sem se poredila za 3-4 kg. Ker nisem vajena hujšanja in je edina dieta, ki jo poznam "manj žri", imam sedaj grozne težave s temi parimi kg. Izgubila sem občutek za to, kdaj sem zares lačna in kaj zares potrebujem. Navadila sem se namreč jesti po "družbenih normah", torej zajtrk, kosilo in večerja. Včasih sem bila vajena jesti vedno po malo in sem to razporejala od 09. ure pa do 18. ure. Včasih tudi po kosilu od 14. ure naprej nisem nič pojedla, mogoče kakšen jogurt, ampak je bila pa zato od devetih do dveh toliko večja zabava. Sedaj se navajam, da spet jem, takrat ko meni sede in se ne oziram več na razne kritike in čudne poglede, ko ne želim za večerjo pojesti celega "kosila".

Je pa res, da že prej nisem marala pretirano mastne hrane (kakšnih pomfrijev sploh pogledam ne), se pa pri sladkarijah veliko bolj razpustim, ker tistemu se pa ne morem odpovedat. Nisem pa ena tistih, ki odpre čokolado in zmaže celo za malico. Opazila sem tudi, da meni meso ne sede, pa naj rečejo kar hočejo, ampak jaz se po tem ne počutim dobro, zato ga sedaj jem samo občasno. Res pa je, da pojem namesto tega veliko rib in ostalih morskih zadev.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
samo dodatki ne morejo delati čudežev, tako da ne pričakuj veliko od njih, sploh če nimaš pravega jedilnika (hrana v pravih razmerjih).

za ledvice je pa najboljše čim več pitja tekočine
nahrung002.gif

pa dodatki k prehrani so verjetno testirani da naj nebi vsebovali škodljivih snovi (drugače se ne bi smeli prodajati v EU, pa tudi v ZDA imajo strožje zakone glede prehrane?).

eni se zastrupljajo z barvili, drugi pa s sladkorjem in maščobami in alkoholom.
kako pa alkohol deluje na jetra? tudi ne škoduje?
smirk-1.gif

"prašk-beljakovinei" so pomoje namenjeni za takrat, ko rabiš čim več hranljivih snovi v čimkrajšem času po treningu in pa za takrat ko se ti res ne da jesti "trde" hrane (npr. 4× dnevno ješ "trdo" hrano in 2× dnevno spiješ "praške")

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Sem šel ravno prejšnji teden v Lidl po tiste čokolade za 35 centov in sem jih vzel 10 komadov, danes pa sem jih spet šel iskat 6. Vsak dan ena no pa še tako mal domačim dam.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
sam ze dlje casa premisljujem, da bi tudi sam posego po kaksnih dodatkih (beljakovine), vendar se ne morem znebit obcutka, da bo to slabo delovalo na moj organizem. Ok, na masi bom ze pridobil, kaj pa ledvice, potem ostale moznosti za bolezen raka... V teh praskih je koliko je meni zanano ful enih barvil, in dodatkov ki bog si ga vedi kak vplivajo na tvoje telo. Lahko kdo napise kaj vec o tem ?

Js se ukvarjam s športom in prehrano že več kot 20 let. Včasih sem kupoval vse kar je bilo ameriško danes pa gledam še na kaj drugega. V sloveniji lahko kupiš le en izdelek, ki je narejen s hladnim postopkom, in ne vsebuje, barvil, in umetnih sladil. Stane pa okoli 70€ 2kg.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Ce se bom odlocil za proteine. Katere naj izberem. ? Cena ni pomembna.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
v sloveniji imamo ogromno enih home brandov, ki se vsi pakirajo v nemčiji, belgiji, na poljskem itd... Surovina pa je v glavnem iz kitajske. http://www.madeinchina.com/trade_product_1/whey.shtml
tako je kvaliteta pogosto vprašljiva. Še bolj me pa moti ker dodajo vsem tem izdelkov potem toliko ostalega sranja, ki naredi dober okus. Amapk jasno večina konzumerjev se bo najprej odločila glede na okus in na ceno. Meni pa je čisto vseeno kaj po treningu spustim po grlu saj sem itak tako zmatran da en čutim okusa. Te proteine ima kolegica, ki misli narediti spletno trgovino z nekoliko bolj kvalitetnimi športnimi dodatki.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Um, mogoce neumesten komentar, ampak - kaksen je point zivljenja ce po grslu spuscas neokusne proteine, nikoli ne jes nicesar sladkega, zivis od puste tune in piscanca, in vsak dan telovadis par ur?

(Ne provociram, res me firbec daje zakaj si clovek to dela...)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Um, mogoce neumesten komentar, ampak - kaksen je point zivljenja ce po grslu spuscas neokusne proteine, nikoli ne jes nicesar sladkega, zivis od puste tune in piscanca, in vsak dan telovadis par ur?

(Ne provociram, res me firbec daje zakaj si clovek to dela...)

Si se mogoče vprašal, da mu to pač preprosto paše?
bonk.gif