Enkrat že dolgo nazaj je nek novinar spraševal ljudi na ulici če zdravo jejo. Odgovori so bili zanimivi, vsi so rekli sevada, ko pa jih je prašal zakaj mu je vsak odgovoril drugače. Kot naprimer:
-jaz jem zdravo saj imam sigurno vsak dan topel obrok
-jaz jem zdravo saj ne jem veliko
-seveda jem zdravo saj jem meso, zelenjavo, sadje, žitarice, nič mi ne manjka.
-jaz jem zdravo ker ne jem nič kar je živalskega izvora
-jem zdravo ker ne mešam beljakovin in ogljikovih hidratov
-jem zdravo vsak teden imam enodnevni post
-jem zdravo saj imam vsak dan 5 obrokov
-jem zdravo saj s posebnimi praški vase vnesem manj maščob in sladkorjev
-itd...
Verjetno ni nobenega, ki bi žrl svinjarijo pa bi se v popolnosti zavedal kako je to slabo. Dejstvo je da vsak poskuša delati zase najboljše. Zakaj pa še eni vedno jejo v McDonaldsu pa je odgovor, verjetno zato ker se ne zavedajo kakšno sranje je to. Zato ker pa vsi iščemo informacije nekje drugje pa imamo verjetno na koncu vsi nekoliko različna mnenja. Jernej več kot očitno predstavlja stališče medicine, oziroma farmacije. Jaz sem prebral veliko člankov in študij, ki govorijo o zarotah farmacije zato se z njim ne strinjam v celoti. Pri vseh stvareh pa tudi tukaj velja pravilo: več ko o neki stvari veš manj ekstremno je tvoje stališče.
-jaz jem zdravo saj imam sigurno vsak dan topel obrok
-jaz jem zdravo saj ne jem veliko
-seveda jem zdravo saj jem meso, zelenjavo, sadje, žitarice, nič mi ne manjka.
-jaz jem zdravo ker ne jem nič kar je živalskega izvora
-jem zdravo ker ne mešam beljakovin in ogljikovih hidratov
-jem zdravo vsak teden imam enodnevni post
-jem zdravo saj imam vsak dan 5 obrokov
-jem zdravo saj s posebnimi praški vase vnesem manj maščob in sladkorjev
-itd...
Verjetno ni nobenega, ki bi žrl svinjarijo pa bi se v popolnosti zavedal kako je to slabo. Dejstvo je da vsak poskuša delati zase najboljše. Zakaj pa še eni vedno jejo v McDonaldsu pa je odgovor, verjetno zato ker se ne zavedajo kakšno sranje je to. Zato ker pa vsi iščemo informacije nekje drugje pa imamo verjetno na koncu vsi nekoliko različna mnenja. Jernej več kot očitno predstavlja stališče medicine, oziroma farmacije. Jaz sem prebral veliko člankov in študij, ki govorijo o zarotah farmacije zato se z njim ne strinjam v celoti. Pri vseh stvareh pa tudi tukaj velja pravilo: več ko o neki stvari veš manj ekstremno je tvoje stališče.