Zaposlitev je ½čist na izzi½ dobit ta čas

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Jaz sem si najbolj zapomnil besede enega IT-jevca (zdaj je ze verjetno krepko cez 40 star), ki mi je tam cca. 10 let nazaj (ko sem kot student delal za ene 100k na mesec) povedal, da dela za podjetje, ki mu placuje cca. 1,5 mio na mesec place. 2002 je bila to, hm, lepa placa, ane?

In mi kot smrkavcu ni bilo jasno, kaj za boga lahko on dela, da mu placajo tako bogastvo. In mi je lepo povedal: "jaz sem firmi verjetno samo letos prinesel 150 milijonov sit dobicka, tako da je moja placa v primerjavi s tem drobiz). In to je resnicna zgodba, ni nekaj, kar sem si izmislil zavoljo te debate.

No, od takrat naprej jaz svojim strankam poskusam ponuditi le eno: value oz. korist, ki jo lahko imajo od mojega dela. Ce firma tega ne vidi, potem se je o konkretnem bruto znesku bolj tezko pogovarjati.

LP

Najbrž ni delal za slovensko firmo, a? Ker to bi me presenetilo. Pri nas je bolj izjema kot pravilo, da če delaš nadpovprečno, nimaš kaj večjih dohodkov ali drugih ugodnosti, kot če delaš povprečno. In potem se sčasoma nehaš trudit.
Sploh v JU bi se te najraje takoj znebili, če imaš kakšne nove ideje, zato pa je kot je.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Jaz sicer ne vem kaj pocnete da imate take place. Ampak na kakem sihtu kjer je v igri delo v izmenah in ponoci je 1200 - 1400 neto cist realna placa za folk s 5 stopnjo izobrazbe pa govorimo o privatnem sektorju

Meni tudi ni jasno. Ocitno bo moral menjat folk sluzbe, ker dajejo vse od sebe za 800 neto, halo???

Seveda govorim o realnem sektorju, za JU se mi jebe, kaj se gredo tam.

P.S.: tuj poslovni partner mi je enkrat na moje jamranje, da smo Slovenci cisto prepoceni zabrusil, ce mislim da tujci ne delajo temeljitih analiz, kako poceni lahko kupijo koga v posamezni drzavi. In menda so te lestvice po drzavah precej natancno opredeljene
smile-1.gif
.

LP

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Jaz sem si najbolj zapomnil besede enega IT-jevca (zdaj je ze verjetno krepko cez 40 star), ki mi je tam cca. 10 let nazaj (ko sem kot student delal za ene 100k na mesec) povedal, da dela za podjetje, ki mu placuje cca. 1,5 mio na mesec place. 2002 je bila to, hm, lepa placa, ane?

In mi kot smrkavcu ni bilo jasno, kaj za boga lahko on dela, da mu placajo tako bogastvo. In mi je lepo povedal: "jaz sem firmi verjetno samo letos prinesel 150 milijonov sit dobicka, tako da je moja placa v primerjavi s tem drobiz). In to je resnicna zgodba, ni nekaj, kar sem si izmislil zavoljo te debate.

No, od takrat naprej jaz svojim strankam poskusam ponuditi le eno: value oz. korist, ki jo lahko imajo od mojega dela. Ce firma tega ne vidi, potem se je o konkretnem bruto znesku bolj tezko pogovarjati.

LP

Slovenska firma!

Govorimo SAMO o realnem sektorju. O placah v JU se nimamo kaj pogovarjat, ker so produkt fatamorgane in social-planske politike.

LP

Najbrž ni delal za slovensko firmo, a? Ker to bi me presenetilo. Pri nas je bolj izjema kot pravilo, da če delaš nadpovprečno, nimaš kaj večjih dohodkov ali drugih ugodnosti, kot če delaš povprečno. In potem se sčasoma nehaš trudit.
Sploh v JU bi se te najraje takoj znebili, če imaš kakšne nove ideje, zato pa je kot je.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Še to.

Znanec, ki ga zelo cenim in je mlajši od mene 5 let (25), je delal 8 ur, videl, da je to idiotsko in je tuhtal ter tuhtal. Odprl svoj posel, dela manj kot 1 uro na dan, ostalo prezivi za druzino in hobije, sluzi pa "skromnih" 1000 neto cisto legalno po vseh prispevkih in davkih.

Po vase je torej budala, ker se ne trga 18 ur na dan in ni dosegljiv sefu petke in svetke?

Dejmo malce bolj "inovativno" razmisljat, dragi moji
smile-1.gif
.

In ja, tudi jaz mu zavidam njegov delovnik
smile-1.gif
.

LP

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.503
7.686
113
No jaz bi potemtakem raje delal 8 ur za 8000 oz teh 1000 in zraven siht... Ne predstavljam si celodnevnega posedanja itd..

V ju bi jih morali tretjino odoustit ostalim pa dat place po efektivi in bi blo super

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
... bullshit

... če je pa že tako, bi pa delala po 10 ur na dan, da bi imela 10.000€ neto in ne 1.000€, ko se žanje, je treba fino požet, ker ko je (če je) enkrat konec, je hudič.... in danes je lahko jutri konec.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
No, to je butalska logika.

On ni hrček! Če je ustvaril biznis, ki rabi 1 uro na dan za jurja, to ne pomeni da 10 ur prinese 10k eur!! Jao no!

Eh, I give up.

LP

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
hysterical-1.gif

in kakšen je posel za eno uro na dan ki ti prinese 1000€ na mesec in ti ob 10x več dela ne more prinest 10x toliko?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.549
5.680
113
Mogoče pa nastavlja kotle za pivo po pivnicah........če deliš na 22delovnih dni.....pa da se to dela 1x tedensko....pa 10-20 pivnic z domačim pirom....je lih ena ura na dan......plača teh pa ni slaba
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ne-hrček posel. Očitno ne moreš pomislit malce izven ustaljenega miselnega okvira kaj je lahko vse "sluzba".

LP

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.503
7.686
113
No tud tvoja nebutalska logika, ceprav ne zgresena, malce sepa.

Saj sem ti napisal, super da sluzi jurja z 20 urami mesecno. Ampak se ne smes ustavit pri tem. Ali delas se siht zraven al pa probas najt se neki podobnega

Kamele0N

23. jul 2008
42.549
5.680
113
Aia spregledu sm da je IT stroka.......
smile-1.gif
Mogoče pa prodaja programsko opremo...pa jo je tko shacku da se vsak tedn ustav......pa more on pridt...pa mu plačajo....da nazaj usposob da s5 "dela"

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No tud tvoja nebutalska logika, ceprav ne zgresena, malce sepa.

Saj sem ti napisal, super da sluzi jurja z 20 urami mesecno. Ampak se ne smes ustavit pri tem. Ali delas se siht zraven al pa probas najt se neki podobnega

Kdo je pa rekel, da poseda?

Ko opravi s hobiji, druzino, prijatelji itd. non-stop razmislja o idejah, ki bi mu za se manj dela prinesle se vec denarja. In to ga zabava in sprosca. In verjamem, da mu bo se bolj uspelo.

Pa saj je menda jasno, kaj hocem povedati? Ce ti pase delat 10 ur eno delo, ga pac delaj. Ce pa imas moznost poleg dela narediti se 1001 stvar, pa tudi ni slabo, ane?
smile-1.gif

LP

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Z jurja neto?

Maci, kaj pa en, ki sem ga spoznal v Španiji lani. Star 24, potuje po svetu že od 18. leta, videl cel svet, 0 dni delovne dobe, ponoči igra poker, mesečno 4-5k neto v žep. A un tud naj namesto 5 ur dela 10, da bo namesto 5k zasluzu 10k?
smile-1.gif

LP

Kamele0N

23. jul 2008
42.549
5.680
113
Hja za jurja pa ne
smile-1.gif

In k se bo ta španc hotu ustalit bo ugotovu da je totalno asocialen.......al ga bo pa kdo pospravu k o Volovniku.....k mu bo vs $ pokartu
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.503
7.686
113
Ja samo poker igra po vec ur in je to neke vrste delo. Ker je od tega odvisen. Ce ga neha igrat bo imel 0 tko da on kar dela. Verjemi, vem ker na turnirjih prezivim tud po 8 ur vcasih.