poznam nekaj podobnih primerov..mogoče pa celo poznava istega
in ja...tko se dela. 30% narejenega si mirne vesti vzamem..
in ja...tko se dela. 30% narejenega si mirne vesti vzamem..
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Jaz sem si najbolj zapomnil besede enega IT-jevca (zdaj je ze verjetno krepko cez 40 star), ki mi je tam cca. 10 let nazaj (ko sem kot student delal za ene 100k na mesec) povedal, da dela za podjetje, ki mu placuje cca. 1,5 mio na mesec place. 2002 je bila to, hm, lepa placa, ane?
In mi kot smrkavcu ni bilo jasno, kaj za boga lahko on dela, da mu placajo tako bogastvo. In mi je lepo povedal: "jaz sem firmi verjetno samo letos prinesel 150 milijonov sit dobicka, tako da je moja placa v primerjavi s tem drobiz). In to je resnicna zgodba, ni nekaj, kar sem si izmislil zavoljo te debate.
No, od takrat naprej jaz svojim strankam poskusam ponuditi le eno: value oz. korist, ki jo lahko imajo od mojega dela. Ce firma tega ne vidi, potem se je o konkretnem bruto znesku bolj tezko pogovarjati.
LP
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Jaz sicer ne vem kaj pocnete da imate take place. Ampak na kakem sihtu kjer je v igri delo v izmenah in ponoci je 1200 - 1400 neto cist realna placa za folk s 5 stopnjo izobrazbe pa govorimo o privatnem sektorju
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Jaz sem si najbolj zapomnil besede enega IT-jevca (zdaj je ze verjetno krepko cez 40 star), ki mi je tam cca. 10 let nazaj (ko sem kot student delal za ene 100k na mesec) povedal, da dela za podjetje, ki mu placuje cca. 1,5 mio na mesec place. 2002 je bila to, hm, lepa placa, ane?
In mi kot smrkavcu ni bilo jasno, kaj za boga lahko on dela, da mu placajo tako bogastvo. In mi je lepo povedal: "jaz sem firmi verjetno samo letos prinesel 150 milijonov sit dobicka, tako da je moja placa v primerjavi s tem drobiz). In to je resnicna zgodba, ni nekaj, kar sem si izmislil zavoljo te debate.
No, od takrat naprej jaz svojim strankam poskusam ponuditi le eno: value oz. korist, ki jo lahko imajo od mojega dela. Ce firma tega ne vidi, potem se je o konkretnem bruto znesku bolj tezko pogovarjati.
LP
Slovenska firma!
Govorimo SAMO o realnem sektorju. O placah v JU se nimamo kaj pogovarjat, ker so produkt fatamorgane in social-planske politike.
LP
Najbrž ni delal za slovensko firmo, a? Ker to bi me presenetilo. Pri nas je bolj izjema kot pravilo, da če delaš nadpovprečno, nimaš kaj večjih dohodkov ali drugih ugodnosti, kot če delaš povprečno. In potem se sčasoma nehaš trudit.
Sploh v JU bi se te najraje takoj znebili, če imaš kakšne nove ideje, zato pa je kot je.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No tud tvoja nebutalska logika, ceprav ne zgresena, malce sepa.
Saj sem ti napisal, super da sluzi jurja z 20 urami mesecno. Ampak se ne smes ustavit pri tem. Ali delas se siht zraven al pa probas najt se neki podobnega