Zaposlitev je ½čist na izzi½ dobit ta čas

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Za enga sem slišal, da je zaposlen pa vse.... med vikendi, da se pa v benetke vozi, potem pa tam fehta.

Zgleda, da mora kar dobro nafehtat, da že cestnino dobi not.
crazy1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dej bod realen. kaj je jurja na mesec danes?

če si mlad, 25 sigurno je, pa si zgruntal, da garanje ni azte, našel si idejo in maš za uro dnevno jurja..zakaj ne bi imel za 8 dva pa pol..dva. ker pri 25, z 10 leti delovno dobe..še za agrsonjero nimaš.

posel bo jutri usahnil, pojutrišnjem boš prestar za garanje itd.

kaj je problem mnogih. danes imam, ko hebe jutri. na 100 jih poznam, k so ko mulci popil celo placo, vozil besna kola..danes pa kaj. zivotarijo. ampak men to sede. nimajo kuone moci za azdeve k mene zanimajo, torej cena ne raste

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dej bod realen. kaj je jurja na mesec danes?

če si mlad, 25 sigurno je, pa si zgruntal, da garanje ni azte, našel si idejo in maš za uro dnevno jurja..zakaj ne bi imel za 8 dva pa pol..dva. ker pri 25, z 10 leti delovno dobe..še za agrsonjero nimaš.

posel bo jutri usahnil, pojutrišnjem boš prestar za garanje itd.

kaj je problem mnogih. danes imam, ko hebe jutri. na 100 jih poznam, k so ko mulci popil celo placo, vozil besna kola..danes pa kaj. zivotarijo. ampak men to sede. nimajo kuone moci za azdeve k mene zanimajo, torej cena ne raste

467716-post_slo.gif

res je, ko si mlad je treba delat, če lahko služiš, zasluži kolikor lahko. še vedno ostane dovolj časa za vse stvari.
ko enkrat nimaš več možnosti delat, ti je prekleto žal, da nisi delal še več in še bolj, da nisi naredil več...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še neki

na alterju imamo vsaj..10 privatnikov. takih, ki imajo obetaven posel, so eni izmed redkih, imajo hude rešitve, skratka so na nekem nivoju. in..vsi delajo..že 10 let in več. živijo normalno življenje, vozijo pvoprečen avto in delajo. garajo. ker smola, z normalnim, da ne rečem poštenim delom, ni hobijev, uživanja in 23 ur dnevno off.

pa da ne bo pomote. pozna tudi take, ki 'kupijo cel alter' in..delajo. vsi neki delajo. redke izjeme ne delajo. pa so bili časi, ko so imeli 1000€ na uro.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
softi, kaj potem je vseh tistih 75 % iz ynosove statistike, ki zasluzijo manj kot 870 neto?

Se mi zdi, da ti s svojim "razmisljanjem" nagovarjas zelo majhen krog ljudi. Vsaj taka je slovenska realnost.

Po eni strani ynos bevska name, da nimam stika z realnostjo, po drugi pa ti in Maci v isti temi dajeta jurja neto v nic, da je to za takrat, ko si mlad, takorekoc student/dijak, potem pa rabis najmanj 2500 neto
smile-1.gif
... dejmo bit mal konsistentni, no.

Za spodobne ljudi se bo vedno najdlo delo, kaj mislis? Pa ta moj "enourni" znanec ne koplje jarkov, tako da sklepam, da mu bo um deloval tudi cez 30 let, ane. Mogoce pa ravno zaradi tega cez 25 let ne bo zgaran in bo pri 50 se vedno poln energije in idej.

LP

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejva narest povzetek

1000 na osebo neto je danes..dovolj za preživetje, ne za ustvarjanje in uživanje..oz je uživanje zelo omejeno
dejstvo je, da imamo 50% delovcev pod 1000..zato pravimo da se srednji sloj, to so delavci ki uživajo, izgublja. in zato imamo vse več revščine
dejstvo je, da bi mnogi, ki delajo za 50 do 800, dal še 5 ur dnevno zraven, da bi delal za 800 do 1200 recimo
imamo mnogo njih na jurja, ki so samozadostni. veliko JU je v tem košu
imamo take, ki imajo 1500, delajo 10 ur in več dnevno. grizejo. ker jim je delo všeč, ker se zavedajo, d ače izgubijo tempo, bo 800 kruta realnost
in imamo take, ki imajo 2,4,6k mesečno, ki delajo..držijo korak s svetom, priganjajo druge, kri scijejo..ampak neki ustavrijo
nekaj je tkaih, iz zadnje skupine, ki pac lagano sporstki. no..ti so prisli do vsega na lahek nacin..in njim je usoda bila naklonjena.

ne poznam privatnika, ki je danes bogat, je prej trdo delala, da zna bit pri miru. se v pebnziji brcajo okol firme. normalno ne, 40 let garanja se ne d augasnit.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ne, ne dajeva jurja neto v nič, to je lepa plača dandanes, je pa dejstvo, da če imaš delo, kjer imaš z več dela možnost več zaslužiti, da je fino "grabit" dokler lahko, so pa tudi službe, ki so plačane enako, neglede na količino opravljenega dela, prodane storitve, tukaj pa je brezveze se pretegovat.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.129
6.298
113
blizu močvirne prestolnice
Kaj pa ukvarjanje z otroci? Se pravi po tvoje je več vredno imeti veliko denarja, z otroki bo že nekak, ah ja saj podkupnine padejo in tako zraste še en človek brez vrednot sploh pa brez prave ljubezni. Po tvoje denar odtehta pravo ljubezen.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
No pa si jo pihnil.

Stvar je v tem, da dokler nimaš otrok in dokler imaš možnost moraš čimveč delat & čim več zaslužit & čimveč naredit za svojo prihodnost. Ko imaš družino in otroke pač malo omejiš delo. Vse se da, delat, uživat, bit z družino, je pa to stvar dobre organizacije.

Ne, denar ne odtehta prave ljubezni, pride pa zelo prav, ko s pravo ljubeznijo začneš v življenju ustvarjat.

Govorim iz dveh stališč, ostala sem brez službe, ki mi je bila pri srcu in kjer sem imela lepo plačo - če bi imela še naprej tako službo, bi delala bistveno več, poleg tega bi več varčevala. Zdaj trenutno te možnosti nimam in mi je žal, da nisem, ko bi lahko.

Drugič, denar ne odtehta ljubezni, ampak, kot sem rekla, pride zelo prav. Midva recimo kupujeva hišo in vsak euro pride prav, če se nebi trudila, grabila skupaj denarja in varčevala bi lahko še naprej, o svoji hiški sanjala v najemniškem stanovanju.

Doker ni otrok, sem pripravljena delat cele dneve in vem zakaj sem to pripravljena.

Ko si mlad, se je treba čemu odrečt, delat, ker lahko delaš, ko si starejši si zardi tega preskrbljen in uživaš, lahko pa delaš obratno, uživaš in bluziš ko si mlad, ko si star pa se tolčeš po glavi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.548
5.677
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Doker ni otrok, sem pripravljena delat cele dneve in vem zakaj sem to pripravljena.

Kako pa partner na to gleda......dolgoročno? Če sam ni tak....pol v njegovem prostem času še kj druzga šravfa k BMW........če sta pa oba taka......kje je point veze pol da nimata nč en od druzga? Da bosta nakonc zgradila hišo vsak s svojim vhodom??? Heh pa še to ČE se bosta znala pogodit....da ne bosta prodajala zarad razveze
smile-1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Off: A ti lahk malo manj ................ -----pike uporabljaš, ker je totalno nepregledno za brat??
grin1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.035
1.947
113
3/4 slovencev ne zasluži 1000€, on pa bi se moral potrudit za več, grabit čim več? zakaj že? očitno mu je to dovolj, tako kot bi bilo večini janezov in mu pomenijo druge stvari več kot pa denar. nekak ti to ne potegne ne? in zakaj misliš da je tvoja mislenost edina pravilna?
Če bi jaz bil v tem poslu, bi delal točno enako: 1 uro dela, ostalo familija in hobyji, vmes pa napenjal možgane kako bi v tej eni uri zaslužil 2 jurja

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Sej bo @softi prišel razložit, men se ne da...

Prov, pol pa delite minimalno in zaslužite "najnujnejše" oz. toliko da mate dost, ostalo pa uživajte, ampak ne jokcat čez par let, ko se stanje lahko poslabša pa še za najemnino ne boste imel.

Z jurja na mesec še stanovanjskega kredita ne dobiš za normalno stanovanje.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
3/4 slovencev ne zasluži 1000€, on pa bi se moral potrudit za več, grabit čim več? zakaj že? očitno mu je to dovolj, tako kot bi bilo večini janezov in mu pomenijo druge stvari več kot pa denar. nekak ti to ne potegne ne? in zakaj misliš da je tvoja mislenost edina pravilna?
Če bi jaz bil v tem poslu, bi delal točno enako: 1 uro dela, ostalo familija in hobyji, vmes pa napenjal možgane kako bi v tej eni uri zaslužil 2 jurja

a je sposobven? je.. a ma bioznis za jurja na uro? iuma. a ne more narest iz njega 2 za 4 ure, 6 ur..čudn biznis. aha..tuhtal bi, kako anrest 2 v tej eni uro. a vmes pa ne bi delal še 8 ur za jurja..pa pač k natuhtaš, natuhtaš.

to daje zadostno sliko o marljivosti anroda. ko zapolni prvo luknjo..zmaga..prva stopnica..hura. a model z jurja se iz kleti ni zlezel na soncno svetlobo, kaj sele v 15 stuk mozganskih trustov. takih pač ne morem cenit, cenim ap vodovodarja, k dela za 13 na uro..10 ur na dan.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Vsi se nekaj jočete okoli plač. Plače so takšne, kakršne si folk želi. Pri nas se znajo delavci pre malo ceniti. In zato smo hlapci v lastni državi Še plače ne dobijo 3 mesece eni, pa so tiho. Se govori o tem kako so pri nas gradbeniki na slabem itd. Samo poglejte si ostale. Ekonomiste, informatike.... . Isto sranje. Veliko strokovnjakov dela za mizerno plačo. Pa se nikjer o tem ne govori.
Imaš recimo dobro idejo in ko se to ugotovi, te poskuša sistem uničiti. Bom dal en primer: Moj znanec je v bistvu po poklicu elektronik.
Sam je naredil poseben NFC modul za mobilne telefone (potreben samo bluetooth in lahko ima vsak mobilnik NFC). Seveda ta znanec, kontaktira nekaj firm, ki se ukvarjajo z NFCjem. In kaj se je zgodilo. Čisto vsi so mu ponujali zaposlitev in je temu tudi nasedel v eni firmi. in je 3 mesece delal za 690 € ( praktično bi mu firma ukradala idejo). Hvala bogu, da je to po 3 mesecih ugotovil. Na koncu je ta znancu uspelo to, da sodeluje z enim proizvajalcem mobilnih telefonov. In vsaj spodobno zasluži. Predstavljite si nekoga z poklicno šolo in z 1.800 € plače. Za Slovenske razmere je to nezaslušno dejanje.