Zaposlitev je ½čist na izzi½ dobit ta čas

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.550
5.682
113
Ne utegne......dela 24/7 za minimalca
hysterical-1.gif

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.238
224
63
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Zdaj je šla naprej na magisterij, ampak roko na srce, ne verjamem, da bo dobila službo vsaj približno podobno njenim ambicijam.

No, odvisno kaj so njene ambicije...
Če bi imel podjetje, mi izobrazba managerja ni v prvem planu. Magister ekonomije / managmenta, ki zna prekladat Emaile in Excele mi ne pomaga kaj dosti - ne govorim o tvojem primeru, ampak na splošno.

Torej reference in pa tudi kaj lahko nudi mojemu podjetju - kateri trg mi je sposoben pridobiti, za koliko optimizirati poslovanje, zmanjšati stroške, ipd. Nekdo s tako funkcijo in plačo mora podjetju nekaj ponuditi in seveda tudi realizirati v dogovorjenem roku - kokodakanja Smiljan Mori stil smo vsi siti.
wink-1.gif

Do sanjske službe se bo morala prigarati. Če pride tja preko vez, pa ko veza popuši (Hypo stil) tudi njegovi pripeljani pogorijo.
smirk-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
ejjj... pa kje vi to delate, pa kolk sposobni ste eni....za 1500 +-, naredite vse, kar se pričakuje in ne. Le zakaj je tolk firm propadlo. Kje ste takrat vsi talenti. Eni bi tukaj znanje prodajali..... pa ne vem zakaj ga že kje v kakšni firmi ne, ko se tukaj prepucavate, kakšne pogoje bi dal delodajalcu. Me zanima, kolkim je delodajalec dal knjižico, ker ste preveč pamet prodajal, ne pa izdelka!!!!!!!!!!!!!! Vsi bi šefe špilal, pa provizije cepal...... s tujim denarjem se eni kurčite tukaj.....

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Dr.Rugelj ni alter ampak je reinkarnacija. Ne morš bit alter mrliču.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Vidim da bi nekateri tukaj za 1200+ šefu donirali 18 ur dela na dan
smile-1.gif
. Jao, jao ...

LP

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Seveda, edino pravilno je govoriti o efektivnem delu. Meni gre na živce, ko folk razlaga, da delajo 11-11 ur na dan, ne omenijo pa, da porabijo več kot uro za kosilo, da zjutraj in popoldan pijejo kavo pa vmes še privat stvari rihtajo. To pač ni delo. Ko ste v službi se ukvarjate z delom, ostalo klepetanje, pitje kavic, cigarete, časopis pa počnite doma, ker boste mel časa dovolj za te stvari.

Zadnjič je en model napisu, da med službenim časom skozi okno opazuje folk, ki hodi na Petrolov WC. Ta v službi sigurno nič ne naredi narobe, ker nič ne naredi, zihr je že napredoval in vleče 1500 eur.

P.S. In kolk je realna bruto plača za u.d.i. tehnične stroke s 3-8 let delovnih izkušenj?

majč

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
LoL, ti in tvoja ozka miselnost. Pojdi malce ven, te čaka veliko cvetov.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj ne

Ker razen za hudo ozek nabor služb, za to ni prav nobene potrebe. Vsi so ful pomembni, koliko imajo dela itd. Ker je "hrčkovo" delo kao ful dbest oz. se počutiš ful pomembnega, ker si busy 24/7, v bistvu je pa to že rahlo zastarela industrialna miselnost.

Nov moto je: čim več efekta = denarja, za čim manj vloženih ur. Pa se mislim zdaj mešanja megle, ane. Vse ostalo je hrčkovo delo (veliko tekanja, malo efekta).

LP

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Kaj ti potem ob 11.30 rečeš šefu danes sem bil fulla efektiven, se vidimo jutri
zmaga.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz imam pri svojem delu/urniku pa cist prevec proste roke, da bi bil tukaj merodajen primer.

LP

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in kaj delaš?

si direktor, šef, akviziter oz 'poslovni potnik'. kaj drugega mi že ne pade na pamet.

tisoče slovencev bi delalo za 1200 18 ur na dan. pa ne morejo..še za 500 ne. tko da taka izjava je mal..mimo..in si ji lahko privošči samo tisti, ki tega ne rabi okusit.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
in kaj delaš?

si direktor, šef, akviziter oz 'poslovni potnik'. kaj drugega mi že ne pade na pamet.

tisoče slovencev bi delalo za 1200 18 ur na dan. pa ne morejo..še za 500 ne. tko da taka izjava je mal..mimo..in si ji lahko privošči samo tisti, ki tega ne rabi okusit.

Daj no, ne pretiravaj! Le kdo bi delal 18 ur, razen tistih, ki imajo svoja podjetja in so se pripravljeni raztrgati "zase"?

Če bi bili Slovenci tako "usekani", potem bi bili danes verjetno kje drugje. Še vedno veljamo za precej len narod oz. delamo da živimo in ne živimo da delamo (kar je meni sicer bolj všeč).

Vse prepogosto slišim "ne morejo me tako malo plačati, kot lahko jaz malo delam".

LP

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lepo si odgovoril. redki bi to. tisti, ki bi..pa to tudi naredijo..in potem so zrtev slo kapitalista, ki sebi spravi dobicek.

zanimiv, da spoznavamo, da smo lenuhi in neporduktivni

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Če bi bili Slovenci tako "usekani", potem bi bili danes verjetno kje drugje. Še vedno veljamo za precej len narod oz. delamo da živimo in ne živimo da delamo (kar je meni sicer bolj všeč).

Vse prepogosto slišim "ne morejo me tako malo plačati, kot lahko jaz malo delam".

Žalostno a resnično.
Naš standard bi bil lahko precej drugačen, če bi imeli malo drugačno mentaliteto.

Dejstvo je, da so rezultati dela tisti, ki narekujejo koliko je delavec vreden. Softi je Ynosu lepo odgovoril, kaj bi dobil za 2000€ plače ... 8000€ oziroma 100% donos. Takega bi vsi plačevali toliko. A je žal veliko več takih, ki so sposobni čez okno gledat (drugače povedano delati nič) tudi cel mesec in na koncu misliti, da jim pripada plača in po možnosti še kakšna božičnica konec leta.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:

Žalostno a resnično.
Naš standard bi bil lahko precej drugačen, če bi imeli malo drugačno mentaliteto.

Dejstvo je, da so rezultati dela tisti, ki narekujejo koliko je delavec vreden. Softi je Ynosu lepo odgovoril, kaj bi dobil za 2000€ plače ... 8000€ oziroma 100% donos. Takega bi vsi plačevali toliko. A je žal veliko več takih, ki so sposobni čez okno gledat (drugače povedano delati nič) tudi cel mesec in na koncu misliti, da jim pripada plača in po možnosti še kakšna božičnica konec leta.

Jaz sem si najbolj zapomnil besede enega IT-jevca (zdaj je ze verjetno krepko cez 40 star), ki mi je tam cca. 10 let nazaj (ko sem kot student delal za ene 100k na mesec) povedal, da dela za podjetje, ki mu placuje cca. 1,5 mio na mesec place. 2002 je bila to, hm, lepa placa, ane?

In mi kot smrkavcu ni bilo jasno, kaj za boga lahko on dela, da mu placajo tako bogastvo. In mi je lepo povedal: "jaz sem firmi verjetno samo letos prinesel 150 milijonov sit dobicka, tako da je moja placa v primerjavi s tem drobiz). In to je resnicna zgodba, ni nekaj, kar sem si izmislil zavoljo te debate.

No, od takrat naprej jaz svojim strankam poskusam ponuditi le eno: value oz. korist, ki jo lahko imajo od mojega dela. Ce firma tega ne vidi, potem se je o konkretnem bruto znesku bolj tezko pogovarjati.

LP