Zaposlitev je ½čist na izzi½ dobit ta čas

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Veliko je takšnih. Če se pa prodaš "delodajlcu" za 600 € in je tvoje znanje vredno več, si si pa sam kriv. Na žalost so takšni, ki ne znajo ceniti samega sebe in svojega znanja. Nihče nikogar ne sili, da mora delati za 600 €. Rad bi videl reakcijo na razgovoru, ko te delodajalec vpraša za plačo. Pa ga za*ebeš in mu rečeš: da boš svoje delo prilagodil glede na plačo :D :D.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.035
1.947
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Sej bo @softi prišel razložit, men se ne da...

Prov, pol pa delite minimalno in zaslužite "najnujnejše" oz. toliko da mate dost, ostalo pa uživajte, ampak ne jokcat čez par let, ko se stanje lahko poslabša pa še za najemnino ne boste imel.

Z jurja na mesec še stanovanjskega kredita ne dobiš za normalno stanovanje.

daj vdihni globoko, razmisli kje živiš in v kakem času in upam da ti vmes kapne da govorimo o denarju, kakšnega 3/4 slovencev ne vidi. Bo mogoče zdaj šlo? saj vem da ne
in še enkrat, kje pa piše da boš na tak način zaslužil v 8 urah na dan 8 jurjev na mesec? kaj pa če jih samo 1300 z 8 urnim delavnikom? aja pol pa bi bilo ok, ker je 8 ur? tistih standardnih 8 ur.
tebi, mekanemu in še marsikomu v tej zatohli deželici enostavno ne gre v račun da lahko kdo dela, živi in preživi izven klasične "8 ur, 7-15, 3 ure kave" slovenske rutine
Sicer pa se mi z takimi zahojenci sploh več ne da debatira. ajde

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.548
5.677
113
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Off: A ti lahk malo manj ................ -----pike uporabljaš, ker je totalno nepregledno za brat??
grin1.gif

I
srce-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Veliko je takšnih. Če se pa prodaš "delodajlcu" za 600 € in je tvoje znanje vredno več, si si pa sam kriv. Na žalost so takšni, ki ne znajo ceniti samega sebe in svojega znanja. Nihče nikogar ne sili, da mora delati za 600 €. Rad bi videl reakcijo na razgovoru, ko te delodajalec vpraša za plačo. Pa ga za*ebeš in mu rečeš: da boš svoje delo prilagodil glede na plačo :D :D.

kok se ceniš po 10 letih delovnih izkušenj, s kredo na grbi, dvema frocoma in brez sluzbe?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Evo pa smo tukaj. Večina takih je presranih in se bojijo za svojo službo, če jo imajo, če jo pa nimajo pa poskušajo zlezt v rit, da bi le službo dobil.
In tega se zavedajo delodajalci in to z pridom izkoriščajo. Vedo, da imaš otroke, po možnosti še kakšen kredit za stanovanje in to izkoristijo in te lahko je*ejo v živ mozag. Zato pa imamo temu primerne plače. Če bi se tega zavedali vsi delavci, tudi delodajci nebi mogli izkoriščati ljudi.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sej to je master plan teh zahojene drzave!

Zakreditirat narod za 3x previsoke cene flatov glede na mediano plače, zato da jih imas 25-30 let v sahu in jim lahko jebes mater za 700 neto!

LP

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.498
459
83
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Nekdo s tako funkcijo in plačo mora podjetju nekaj ponuditi in seveda tudi realizirati v dogovorjenem roku - kokodakanja Smiljan Mori stil smo vsi siti.
wink-1.gif

Ta "kokodakar, ki ste ga vsi siti" je predlani samo s svojo agencijo naklepal dobre 4mio prometa in 700k profita.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Sej to je master plan teh zahojene drzave!

Zakreditirat narod za 3x previsoke cene flatov glede na mediano plače, zato da jih imas 25-30 let v sahu in jim lahko jebes mater za 700 neto!

LP

Cisto po vzoru drzave cez veliko luzo ... jebeštrga, bodoci Janez na polozaju se mora nekje ucit!

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.238
224
63
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Nekdo s tako funkcijo in plačo mora podjetju nekaj ponuditi in seveda tudi realizirati v dogovorjenem roku - kokodakanja Smiljan Mori stil smo vsi siti.
wink-1.gif

Ta "kokodakar, ki ste ga vsi siti" je predlani samo s svojo agencijo naklepal dobre 4mio prometa in 700k profita.

Vem vem, ima srečo, da je tolk ovc v Slo, ki vriskajo z njim na seminarjih, itd.
Meni gre na živce, je pa res, da je odličen pastir - dobro zna nahranit določene sloje ljudi.
wink-1.gif

Če pa bi kdo pri meni začel z njegovimi forami, bi se veselo poslovila.
smirk-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sem se cutil dolzan oglasiti v tej temi, da updejtam Maci in softija
smile-1.gif
.

Poklical tega kolega "za jurja", sva sla na kalamare, sem ga pobaral, zakaj je tak lenuh, da dela samo 1 uro za jurja, ko pa bi lahko delal 8 ur za 8 jurjev.

Se mi je samo nasmejal, da se ze nisva dolgo videla. Zdaj dela 1 uro, neto izplen je 3-5x vecji na mesec, v to sta vkljuceni tudi 2 brezposelni mamici na minimalcu.

Zdej pa pozor!

Mamici delata za minimalca! Ampak samo 6 ur na teden.

(ja, kolega je mega lenuh. Ampak je pa zato tudi uspesen).

Zdaj pa gremo nazaj k nasim 8+ urnim sluzbam
smile-1.gif
.

LP

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.717
128
63
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:

Zato pa je treba že na razgovoru postavit nek minimum !
zmaga.gif

To je resnica, pa če me zdaj pol foruma spet raztrga, me nič ne briga...
stupid-1.gif
Če imaš izkušnje pa daš lahko še toliko več...
Jaz imam svoj minimum, glede na trenutne izkušnje, ko bo pa še več izkušenj bom pa zahteval še 1/2 tega kar zdaj...

Nazadnje urejeno:

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Se strinjam, odvisno koliko se ceniš ja. Če si res dober v svojem poklicu pa ti reče delodajalec premalo, zavrneš tako ponudbo. Če si nesposobnež in iščeš že pol leta službo, je vsako plačilo ok.

Jaz bi v vseh primerih, kjer se to da vezal plačo na uspešnost in jo delil na fiksni in variabilni del. Bolj ko si uspešen višjo plačo imaš. Nagrade in denar te potem stimulirajo in delaš bolje..

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Js sm mel pred leti službo za katero so mi plačevali plačo katere variabilni del je znašal 60%. Če sm se raztrgal se je dal krasno zaslužit pa avto pa računalnik pa telefon pa cunje pa vsega je bilo dovolj, vendar pa vsako poletje sem mel problem. Ko sem šel na dopust je bla plača mizerna, pozimi okol novega leta ko sm bil malo več prost spet. Nisem imel šefa ki bi mi razporejal delo in sem tako delal veliko več kot bi normalno. Vzrok da sem menjal je bil to da ni bilo nobenega reda, ni bilo šefa in direktor ni dal nikol mira, povod za odpoved je bil pa bankrot ko sm se enga avgusta vrnil z morja šel za en teden delat nato pa sem preležal 2 tedna z neko pljučnico. Variabilna plača je samo dovoljenje delodajalcu da ti vzama socialno varnost če se ti kaj zgodi, če greš na dopust ali če zboliš.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.416
1.270
113
<če si imel vsako poletje problem, potem taka služba pšač ni zate. Poznam veliko ljudi, ki so na100% variabilenm delu, pa si znajo stvari tako porazdelit, da vedo, da je treba v tadobrih mesecih prišparat za taslabe ...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
evo mastori ko komentirate predlagam, da napišete kaj delate in netto plačo pol pa dodajte še bedast komentar na temo! Mislim da vsi tukaj imate ogromno plačo in delate v povprečju 1 uro na teden to bi tut jaz. Pol pa še pogoje postavljate na razgovorih.....
bonk.gif

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
<če si imel vsako poletje problem, potem taka služba pšač ni zate. Poznam veliko ljudi, ki so na100% variabilenm delu, pa si znajo stvari tako porazdelit, da vedo, da je treba v tadobrih mesecih prišparat za taslabe ...

Ko sm mel 1200 z dodatki si kaj enostavno lahko izračunaš da sm mel fajn plačo glede na ugodnosti obenem pa si tudi ni problem izračunat kako sm mel ko ni blo stimulacij malic in vsega kar paše zram. V tem primeru so odpadle oz. so ble neuporabne vse ugodnosti. Pa če mi znate pršparat od 1200 pri familiji in hipoteki 1000 na leto potem smo družba zrela za malo delo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Sem se cutil dolzan oglasiti v tej temi, da updejtam Maci in softija
smile-1.gif
.

Poklical tega kolega "za jurja", sva sla na kalamare, sem ga pobaral, zakaj je tak lenuh, da dela samo 1 uro za jurja, ko pa bi lahko delal 8 ur za 8 jurjev.

Se mi je samo nasmejal, da se ze nisva dolgo videla. Zdaj dela 1 uro, neto izplen je 3-5x vecji na mesec, v to sta vkljuceni tudi 2 brezposelni mamici na minimalcu.

Zdej pa pozor!

Mamici delata za minimalca! Ampak samo 6 ur na teden.

(ja, kolega je mega lenuh. Ampak je pa zato tudi uspesen).

Zdaj pa gremo nazaj k nasim 8+ urnim sluzbam
smile-1.gif
.

LP

A je kolega tud na socialni podpori mogoče?
smile-1.gif