Ženske... Kaj smo ženske in kaj znamo?
Nekatere so karieristke in dejansko ne zmorejo potem še kuhat in prat doma. Poznam žensko, od mene je starejša deset let. Ni ji še uspelo met zveze, daljše od pol leta, ker so jo moški pustili ko so ugotovili, da ji služba in nenehno napredovanje, pehanje za denarjem, pomeni več kot partner.
Ko jo srečam, je ali na telefonu, ali pa mi živčno potrobi iz svojega avta, ko se preriva po Slovenski in nestrpno gleda v vsa možna ogledala. Partnerja nima, oziroma ima občasne avanturice. Pa ženska ne zgleda slabo, res ne. Dokaj visoka, res razgledana in inteligentna, lepa... Ampak ženska ne zna: kuhati, ne zna zalaufat pralnega stroja, prehranjuje se večinoma s sendviči in poslovnimi kosili-večerjami, kadi kot Turek, denar gre za cunje in kostime prestižnih kreatorjev. Moškim je všeč, dokler ne ugotovijo kakšna je. Zanimivo a?
Druga stran žensk.
Niso karieristke, nekako normalne so. Ne oblačijo se v Boss in Gucci kreacije, ampak znajo pa narest golaž za prste polizat. Nimajo ne vem kok denarja, ampak dovolj, da živijo in se odrečejo kakšni kavici ali dvema na mesec in si namesto tega kupijo par najlonk. Niso živčne za volanom in pogovor po telefonu se ne suče okoli tega, koliko je padla delnica xxx, ampak o tem, ali je njihov otrok dovolj pojedel za kosilo.
In ko pride mož domov, ga ne pričaka tajnica No.2, ampak ŽENA. Partnerka.
Mogoče sem mal zabluzila, ampak ženske se same odločimo, kaj in kako bomo delale. Odvisno je od vzgoje v družini in tega, kakšne vrednote so nam bolj pomembne.