Mmmm
A res ne dobis drzavljanstva z rojstvom?
Ker na avionu in v mednarodnih vodah baje celo izbiras.
A res ne dobis drzavljanstva z rojstvom?
Ker na avionu in v mednarodnih vodah baje celo izbiras.
V Sloveniji ne dobiš.Citat:
Uporabnik softi pravi: A res ne dobis drzavljanstva z rojstvom?
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
a je na Kosovu vojno stanje? Hoteli so svojo državo, zdaj ko jo imajo bi pa vsi šli v Evropo. Najraje v Švico ali Nemčijo, kjer imajo že tako večji del porodice... Naj ostanejo v tako dolgo želeni samostojni republiki Kosovo...
Isto bi lahko rekli za naše ljudi, ki se izseljujejo. Ni folk kriv, da politki kradejo do te mere, da je življenje nevzdržno. Eni kekci bi jim pa pri tem še pomagali in prijavljali sosede..
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Mene pa nekaj zanima. Ce begunci pridejo v SLO, ceprav ne vem kako, schengen pa to. Ok, torej pridejo v SLO in so v schengen obmocju, 99,9% jih (hvala bogu) hoce iti v nemcijo, uk, skandinavijo,... Zakaj jih takoj ko pridejo k nam (ceprav sem bolj za postavitev zida kot to delajo madzari), ne strpamo na vlak in posibamo v avstrijo pa naj se tam ubadajo z njimi, zakaj bi jih morali nastaniti tukaj? Pa se enkrat, prvotna napaka je tukaj, da se jih sploh spusca kamorkoli kar tako na lepe oci.
Citat:
Konvencija o statusu beguncev iz leta 1951 je ključni dokument mednarodne zaščite beguncev. Konvencija opredeljuje, kdo je begunec ter kakšno pravno zaščito, pomoč in socialne pravice morajo države, ki so podpisale konvencijo, zagotoviti beguncem. Konvencija obenem določa, da begunci ne smejo biti vrnjeni v državo, v kateri bi bilo njihovo življenje ogroženo. Po drugi strani pa konvencija opredeljuje tudi dolžnosti, ki jih ima begunec do svoje države gostiteljice, ter navaja, katere skupine ljudi (na primer vojni zločinci) niso upravičene do statusa begunca.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...
meni se zdi zelo zanimivo, da je ciljna država teh beguncev recimo nemčija...če gre res za ljudi, ki bežijo pred vojno, bi bial dobra vsaka približno urejena država, kjer je mir.
Imam občutek, da je med temi begunci ogromno ekonomskih emigrantov, za katere je beg pred vojno zgolj pretveza.
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
Ksz.
Evo vam dokaz kok so reveži http://youtu.be/WkF8rVHjW2A
Naš rk verjetno že nov znak dela, v obliki knjige al nevem kaj da bo rjuhar vzel njihov paket... Ma...rš