Tudi jaz sem letel s Turkishem: ZAG - IST - TEH. povratna me je prišla 260 EUR na osebo. Nabavil preko Opodo.de.
Vizo sem uredil kar v Teheranu na letališču, mislim da je bila cca 20 EUR.
V Teheran sva prišla ob ca 3AM. Urejanje vize je vzelo cca 1.5h.
Plan je bil čimprejšnji let v Shiraz. Z zelo prijaznim hotelirjem v Hotelu Firouzeh, g. Mousavi sem se po mailu in telefonu dogovoril, da je "na lepe oči" - brez kakršnihkoli garancij nama kupil letalsko karto do Shiraza in poslal šoferja na letališče. Namreč let za Shiraz je bil iz tastarega letališča, oddaljenega cca 1h s taksijem.
Pri izhodu na letališču naju je tako čakal šofer z tablo, v roki je imel 2 avio karti in naju zapeljal na drugo letališče. Tam sem mu skeširal za ene 2 cm Rialov in smo se poslovili
Tisto noč smo prispeli v Teheran s Turkishem v hudi nevihti. Zagotovo je bil to top-3 scariest fly ever! Avion je premetavalo v vse možne smeri, pilot ga nikakor ni mogel umiriti. Strele so švigale mimo oken... Samo čakal sem na nesrečo...
Čez par urc kasneje, pa sem letel v Shiraz z neko (tudi za Iranske razmere) no name letalsko linijo, ker je bila ta edina še prosta.
Leteli smo z ruskim iljušinom, v stilu kakega albanskega železniškega vagona... Sedeži so bili strgani, polamani, strop je bil črn od umazanije, stevardese so bile 100 kilogramske ženice, ki so nam postregle z bonboni in marmelado iz korenja. Po strmem vzponu je začuda let potekal izjemno mirno in tiho.
tisti dan sem imel dost letenja..
Kake slike iz mojga majskega tripa morda sledijo kasneje...
LP