Z otrokom na morje, kjer ni gneče, blizu obale

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
...ne večini bolj paše, da jim sosedje ne gledajo v "talar", ter, da imajo poleg velike terase poleg apartmaja tudi konkreten roštilj recimo.

Mi smo bili par le nazaj nekaj dni v kolegovi mobilni hiški, ki ima postavljeno na super lokaciji, kjer ti nihče ne more gledat v talar, poleg ima tudi roštilj in vse, vendar grem za glavni dopust raje v apartma, kjer imam ves komfort, ki ga želim. Kampa sem se najedel v mladosti (smo imeli 20 let postavljeno prikolico v istem kapu), takrat mi niti na misel ni prišlo da bi šel v apartma ali hotel.
wink-1.gif

Saj pravim, vsakemu svoje ..
cool-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Jagoda na torti so pa mobilne hišice v kampih - od 120 do 180 EUR na dan za VII in VIII mesec je višek idiotizma. Hiške na soncu, natlačene ena zraven druge, vonjave sosednjega WCja, kuhanja in dretje otrok. Priceless
smile-1.gif

Ne razumem logike tistih ki to dejansko plačajo?!
Pozabil si, da so te hiške klimatizirane in so ljudje pol cel dan notri, "ker je tako fajn hladno"
cheer.gif
In se počutiš kot da bi bil doma
hysterical-1.gif
Neprecenljivo.
bonk.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Smo bili že 4x v hiškah. Očitno tebi bolj paše spanje na trdih tleh / koreninah / kamnih kot pa v postelji.
Pa otroka daš spat v ločeno sobo, da lahko v miru odspi dopoldanski in popoldanski spanec.
Tega si v šotoru ne znam predstavljat?!
To imaš pa prav. Kamp ni za pussyje.
cool-1.gif
Leti na starše, otroc se prilagodijo tik-tak (mogoče malo težje tam do drugega leta, s starejšimi pa 100% ni problemov).
V resnici gre večini ljubiteljem kampiranja za to, da si na dopustu ne ustvarijo(mo) 99,9% kopije lastnega doma. Podobno je s tistimi ki hodijo(mo) v hribe ali recimo na potovanje z biciklom/motorjem/peš. Če je sreča, še interneta in TV-ja nimaš in si zmagal. Kdor pa niti en teden ne zdrži samo z otroki in ženo, se je pa že za vprašat če je vse v redu.....

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Kdor pa niti en teden ne zdrži samo z otroki in ženo, se je pa že za vprašat če je vse v redu.....

Ne samo kopijo lastnega doma, še tri kolege s familijo ssabo (da majo dedci izgovor da se ga vsak večer nafookajo). Dopust pomeni tudi to da si oddahneš od ksihtov, ki jih gledaš ostalih 350 dni v letu. Vsekakor bolj kot pa to ali spiš na trdem, ješ na mehkem ali da si cel teden v istih gatah. Potem ko se vrnejo pa če poslušaš tipa misliš da je bil na maturantskem izletu, če žensko pa se sprašujej če ni bila mogoče sama na dopustu.

Alter mode off.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Meni osebno je mobilna hiška super, ampak pod določenimi pogoji:
- prva vrsta ob morju oz. dovolj prostora okoli nje, da nisem ravno pol metra od soseda in ne gledam njegove face nonstop.
- Prostorna hiška s klimo in ločenima spalnicama, da ima otrok svoje
- obvezna dvignjena pokrita terasa
- zidan roštilj ali vsaj elektro/plin roštilj
- poleg tega udobja imam pa še vse dobrote kampa, kot je običajno lepa obala in morje, ostalo me pa ne zanima.

Letos grem na tak način in komaj čakam, ker že vnaprej vem, da bo super. Slabost tega zgoraj pa je, da ni poceni, vsaj v glavni sezoni ne. Jaz grem tik pred glavno oz. pol/pol in pride cena kar ok, poleg tega ima prva vrsta še dodatni prostor s senco in ležalniki ob hiški, tako, da upam, da bo ok. Definitivno po ceni ni primerljivo s šotorom v istem kampu, ampak po udobju pa tudi ne. Ne vem pa zakaj bi hotel na dopustu spremeniti domače vzorce na slabše (slabo spanje v vročem, zadušljivem šotoru brez pametnega prostora, s kuhalnikom pred sabo,...). Še bolje je spremeniti na bolje..kak hotel 5 zvezdic v Grčiji recimo, ampak potem je pa cena tudi višja tako od kampa kot od mobilne hiške žal. Sem bil lani na tak način na morju in je bilo super, ampak le 1 teden žal. Letos želimo več in pač tak luksuz ne gre pa še nekaj drugega hočemo sprobat.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Jaz vsekakor ne želim gledat nobene znane face na morju. Do sedaj sem imel kar srečo. Niti še nisem bil 2x na istem koncu. Res pa je, da ima velik % Slovencev zakupljeno parcelo/prikolico/vikend na isti lokaciji že dolga leta in vsi okoli njih tudi in gredo dol se ga pač napit in nažret vsak dan. Žene seveda kuhajo cele dneve in mirijo otroke, zraven pa pravijo kako dober dopust je bil.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Meni osebno je mobilna hiška super, ampak pod določenimi pogoji:
- prva vrsta ob morju oz. dovolj prostora okoli nje, da nisem ravno pol metra od soseda in ne gledam njegove face nonstop.
- Prostorna hiška s klimo in ločenima spalnicama, da ima otrok svoje
- obvezna dvignjena pokrita terasa
- zidan roštilj ali vsaj elektro/plin roštilj
- poleg tega udobja imam pa še vse dobrote kampa, kot je običajno lepa obala in morje, ostalo me pa ne zanima.

Letos grem na tak način in komaj čakam, ker že vnaprej vem, da bo super. Slabost tega zgoraj pa je, da ni poceni, vsaj v glavni sezoni ne. Jaz grem tik pred glavno oz. pol/pol in pride cena kar ok, poleg tega ima prva vrsta še dodatni prostor s senco in ležalniki ob hiški, tako, da upam, da bo ok. Definitivno po ceni ni primerljivo s šotorom v istem kampu, ampak po udobju pa tudi ne. Ne vem pa zakaj bi hotel na dopustu spremeniti domače vzorce na slabše (slabo spanje v vročem, zadušljivem šotoru brez pametnega prostora, s kuhalnikom pred sabo,...). Še bolje je spremeniti na bolje..kak hotel 5 zvezdic v Grčiji recimo, ampak potem je pa cena tudi višja tako od kampa kot od mobilne hiške žal. Sem bil lani na tak način na morju in je bilo super, ampak le 1 teden žal. Letos želimo več in pač tak luksuz ne gre pa še nekaj drugega hočemo sprobat.
In izdaš lokacijo
grims-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Nič, jaz sem obupal in prestavil dopust na september. manj gužve, manj vročinskih valov, nižje cene.... pa verjetno kako Grčijo obiskat ali kaj podobnega...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Pol bo treba prej še vrt kupit...

PS: Bazen imamo na vikendu od tašče in tasta...samo mi ni tam za preživljat dopust. Tisto je bolj za vikend izlete.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Nič, jaz sem obupal in prestavil dopust na september. manj gužve, manj vročinskih valov, nižje cene....

... večja verjetnost crap vremena,...
evil.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Meni je to jasno, samo ynos pravi, da "Korčula je malo predaleč. Vozil bi vse maks 5 ur s trajekti.".
V 5 urah ne pride ven iz večje verjetnosti "crap" septembrskega vremena, čeprav očitno nekaj šans daje tudi Grčiji.
cool-1.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Iz Brnika si v Grčiji v 3-4h urah in se tudi oktobra lahko konrketno ogneš "crap" vremena. Kaj pa je problem z majhnim otrokom na avion?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Cestitke ynosu za razumno odlocitev in da se ne prikljuci miljonski credi slovenskih ovcic ki rinejo k hrvatom in placujejo ze rahlo smesne cene za apartmaje in storitve.
Sem bil z malim otrokom letalo varjanta in avto varjanta. Letalo si ko gospod, ce pa se prikljucis hrvaskemu sardelica partyju na tistih 3 plazah kaj so primerne za male otroke, pa si ko cigan.

In ne boste verjeli, ampak septembrskega vremena po evropi ne mores sodit samo po porecu in umagu

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
+ ?? do brnika
+ 2 uri prej na letališču
+ 1 ura da dobiš kovčke v grčiji
+ ?? transfer do hotela

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Cestitke ynosu za razumno odlocitev in da se ne prikljuci miljonski credi slovenskih ovcic ki rinejo k hrvatom in placujejo ze rahlo smesne cene za apartmaje in storitve.
Sem bil z malim otrokom letalo varjanta in avto varjanta. Letalo si ko gospod, ce pa se prikljucis hrvaskemu sardelica partyju na tistih 3 plazah kaj so primerne za male otroke, pa si ko cigan.

In ne boste verjeli, ampak septembrskega vremena po evropi ne mores sodit samo po porecu in umagu

Kok ste eni tečno s to Hrvaško. Fovš, ker imajo morje mi pa 5 metrov mlakuže al kaj? Res smo majčkeni v svoji glavah slovenčki....
Sami mamo pa turizem tako v pi****i, da težko verjameš da je to možno.
Mislim da večini ne paše ravno "sardelca-turizem", žal si drugega mnogi ne morejo privoščit.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Vidis ti si tu se najvecji "slovencek", ki vsepovsod vidi samo fausijo. Ne bos verjel, za nase morje se mi bolj visi dol kot za njihovo.
Ce je nekdo reven, se razumem, cele horde, ki pa imajo dovolj denarja, ampak vseeno rinejo izkljucno na sardelica party, pa nikakor ne morem razumet