Z otrokom na morje, kjer ni gneče, blizu obale

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Še njihova uradna stran
http://www.otokpag-novalja.com/

pag mi je ok, vkolikor ni preblizu Zrč. so me pa opozorili, da na Pagu sence ne bom našel
smile-1.gif

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
v Vidaliæih pred leti vem, da ni bilo nobene trgovine, pekarne, in si za vsako stvar rabil it do sosednje vasi al pa do Novalje .. Ne vem, kako je zdej.
Glede sence: v Metajni greš okrog zaliva, pa prideš do šumice, in tam se da kopat - ampak je za hodit cca. 20 minut, kar je mal zoprno ... Med tahudo vročino mi itak nismo bli na plaži ponavad, prej se pa da zdržat s kako marelo, pa se greš ohladit v vodo pa je ...
smile-1.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Z enim otrokom in ženo in veliko željo po dopustu bi vplačal Turčijo. Glede na hrvaške cene je to odlična alternativa. Vprašanje je, če znaš izračunati končno ceno dopusta vnaprej tudi za hrvaško. Ker apartma + trgovina + lastna kuharija + iskanje Lidla + guæva na plaæi + ... =
uf-1.gif
od dopusta. Bistvo dopusta je da si odpočiješ, doživiš kaj v lafju kar med letom stresa in dela nisi, ne pa damenjaš loakcijo, problemi pa ostajajo.

p.s. Kakšen dopust, a si tajkum da si lohk to privoščiš, v Sloveniji pa otroci stradajo (in si za RD želijo 10" tablico)
evil.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hehehe. Hja, z enim otrokom bi še šlo, z dvema majhnima si pa nikakor ne predstavljam počitnic z letalom. Tisto ne bi bil dopust ampak mučenje. Takšen dopust sva si lahko privoščila ko sva bila brez otrok in si ga bova spet, ko otroci odrastejo.
wink-1.gif

Bistvo dopusta je ležanje na plaži z možgani na off ...
smile-1.gif
vendar je z majhnimi otroci malce bolj pestro ... Tam kjer ponavadi hodimo imam vse "na dohvat ruke", avto stoji 14 dni parkiran,plaža je sto metrov stran, prav tako trgovina, žena rada kuha ... Edino v glavni sezoni, zadnja leta pa celo v predsezoni, je gneča na plaži neznosna, zato letos razmišljam o menjavi lokacije in glede na cene najema, celo o nakupu apartmaja na morju.

Mah, naši otroci so skromni, jaz pa daleč od tega da bi bil tajkun.
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ah po vremenu kakršnega imamo to leto si nebi upala rezervirat nek termin na morju, že za letni dopust nevem kdaj zbrat.
Je pa res male otroke nekam daleč vlačit, posebaj če so nenavajeni vožnje pa vso kramo s seboj vlačit.Na koncu nimaš nič od dopusta mali si pa itak zrihtajo da jim je vsepovsod faj. Ko so bili še manjši smo šle dve družine skupaj na dopust tako da so se otroc skup igrali merkali smo jih pa vsak nekaj časa, tako da si se vsaj užival v miru na plaži.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Kakor za koga. Nekdo drug (recimo jaz) bi pa po treh dneh ležanja (po možnosti nekje kjer sem bil že 38x in kjer poznam vsakega mimoidočega, vse sosede in njihove fore) popyzdil. Z enim otrokom še prej kot s tremi.

Glede letenja je ravno obratno. Ko so manjši (do dve leti) izkoristiš ko imajo še karto zastonj. Prej bo mir če sta dva ali trije in imajo družbo kot pa eden z vso pozornostjo ata, mame in najmanj treh stevardes.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Mi imamo sicer bajto v Opatiji, samo ni čisto ob morju (ene 2 km precej v klanec), tako da zadnja leta hodimo še drugam in sicer v Metajno na Pagu. Osnovni pogoj je da je apartma neposredno ob morju in da so zadeve kot je trgovina in ostalo v peš razdalji. Poleti hočem namreč za tiste tri tedne parkirati avto in se res odpočiti. Cene so pa vsako leto višje. Nam, ki smo že stare stranke zankrat še niso podražili, a prav dolgo si verjetno ne bo več mogel hoditi v izgubo (glede an to kaj bi lahko dobil od ostalih turistov).

Muzika se pa včasih res sliši, a le zunaj. Ko greš spat so apartmaji itak zadaj in je čisti mir.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Jagoda na torti so pa mobilne hišice v kampih - od 120 do 180 EUR na dan za VII in VIII mesec je višek idiotizma. Hiške na soncu, natlačene ena zraven druge, vonjave sosednjega WCja, kuhanja in dretje otrok. Priceless
smile-1.gif

Ne razumem logike tistih ki to dejansko plačajo?!

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Jagoda na torti so pa mobilne hišice v kampih - od 120 do 180 EUR na dan za VII in VIII mesec je višek idiotizma. Hiške na soncu, natlačene ena zraven druge, vonjave sosednjega WCja, kuhanja in dretje otrok. Priceless
smile-1.gif

Pozabil si, da so te hiške klimatizirane in so ljudje pol cel dan notri, "ker je tako fajn hladno"
cheer.gif

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
smile-1.gif

Pozabil si, da so te hiške klimatizirane in so ljudje pol cel dan notri, "ker je tako fajn hladno"
cheer.gif
In se počutiš kot da bi bil doma
hysterical-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Smo bili že 4x v hiškah. Očitno tebi bolj paše spanje na trdih tleh / koreninah / kamnih kot pa v postelji.
Pa otroka daš spat v ločeno sobo, da lahko v miru odspi dopoldanski in popoldanski spanec.
Tega si v šotoru ne znam predstavljat?!

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Kakor za koga. Nekdo drug (recimo jaz) bi pa po treh dneh ležanja (po možnosti nekje kjer sem bil že 38x in kjer poznam vsakega mimoidočega, vse sosede in njihove fore) popyzdil. Z enim otrokom še prej kot s tremi.

Glede letenja je ravno obratno. Ko so manjši (do dve leti) izkoristiš ko imajo še karto zastonj. Prej bo mir če sta dva ali trije in imajo družbo kot pa eden z vso pozornostjo ata, mame in najmanj treh stevardes.

Ma ja, to ni bilo mišljeno dobesedno. Vendar ko si še brez otrok in greš npr. za 14 dni v Grčijo ipd. si en teden bolj na izi, poležavaš in počivaš, drug teden si pa še kaj ogledaš, kolesariš ... izjema so aktivne počitnice, kjer je poležavanja bolj malo ...

To smo dali že skozi. Glede avio počitnic in malih otrok imaš po eni strani prav, toda pri meni to ne pride več v poštev, saj je tavečji že šoloobvezen, tako da razna predsezona/posezona, ko je na grških otokih najlepše, odpade ...
tongue-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
...ne večini bolj paše, da jim sosedje ne gledajo v "talar", ter, da imajo poleg velike terase poleg apartmaja tudi konkreten roštilj recimo.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Smo bili že 4x v hiškah. Očitno tebi bolj paše spanje na trdih tleh / koreninah / kamnih kot pa v postelji.
Pa otroka daš spat v ločeno sobo, da lahko v miru odspi dopoldanski in popoldanski spanec.
Tega si v šotoru ne znam predstavljat?!

Ja, imaš prav. Saj mobilne hiške so prav fajn, vendar so cene najema v glavni sezoni obupne.
uf-1.gif