Windows 10

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Obstajajo podtočke:

Citat:
to: 1.comply with applicable law or respond to valid legal process, including from law enforcement or other government agencies; 2.protect our customers, for example to prevent spam or attempts to defraud users of the services, or to help prevent the loss of life or serious injury of anyone; 3.operate and maintain the security of our services, including to prevent or stop an attack on our computer systems or networks; or 4.protect the rights or property of Microsoft, including enforcing the terms governing the use of the services – however, if we receive information indicating that someone is using our services to traffic in stolen intellectual or physical property of Microsoft, we will not inspect a customer’s private content ourselves, but we may refer the matter to law enforcement.

Jaz iz teh dodatnih točk ne razberem, da bi lahko microsoft kar samovoljno nekaj počel z namenom statistične obdelave oz česarkoli drugega, razen če je le-to povezano z varnostjo, kar pa me ne moti.

Edino točka 4 je zanimiva. Mogoče bodo lahko preko nje preganjali "pirate" oz osebe z nelegalno programsko opremo, tako pravne kot fizične?

S čimer pa se tudi strinjam, da se jih
wink-1.gif

Sedaj boš pa na koncu rekel, da vsak film, ki ga pogledaš, kupiš?
Fartisa in podobnih stvari se ne poslužuješ za muziko, igre, programe in filme?

Če se, potem se strinjaš, da preganjajo tudi tebe.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Za filme edino ja.

Se strinjam, saj zavedno kršim, ampak dokler obstaja piratizacija je neumno plačevati za legalne zadeve, naj enkrat naredijo konec temu, pa bo.

Drugače pa so te "skrite privay zadevščine" v windowsih že od XP časov, tako da ne mislit, da je z W10 kaj novega. In glede na to, da ste imeli XP koliko časa..kaj vam je bilo hudega storjeno, da je zdaj potrebna takšna panika?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik Kolimero pravi:
Kje pa se to nahaja?

No vidiš. Najpomembnejši ekran med namestitvijo in sploh ne veš zanj. S tem ko si izbral express , si vklopil vso to pošiljanje aktivnosti na microsoftove strežnike.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Ravnokar sem en računalnik prestavil na Windows 10. Izbral sem, da izbriše vse podatke (torej zadnja možnost) in to je baje clean install.
Vse je šlo ok, moram pa reči, da sem presenečen nad tekočim delovanjem in samo organizacijo ekrana. Očitno pomaga, da imam WP.
Trenutno sem navdušen, kako bo čez dan, dva ali pa teden, dva
grin1.gif
.

Je pa bil en zaplet: ustvaril sem si USB ključek z inštalacijo. Mislil sem, da bo pač dodal zraven ostalih podatkov, ampak ne, je sformatiral brez opozorila in ob tem še zmanjšal kapaciteto iz 64GB na 32GB
grin1.gif
. Tudi File Scavenger namreč ni več pomagal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Ja...hosts, saj smo o tem že pisali, ampak OP je pač spraševal o programu, zato sem mu repliciral tako kot sem mu
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.772
814
113
toti Maribor
Jaz bom na uraden upgrade verjetno čakal še kar nekaj časa. V zavihku preverite svoj računalnik mi namreč še kar piše "To poročilo trenutno ni na voljo"

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Čudno, meni je šlo čez brez težav in sem ohranil vse, kar je bilo predhodno na računalniku. Sem pa nadgrajeval iz win 8.1.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
KSZ

Grafično mi je všeč in na stari kišti dela dobro. Na HP probook pa ne. Je kr počasen zagom in disk ma tut dost dela. Vsaj po lucki sodeč

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Potrebujem pomoc.

Pred 1 letom sem kupil Samsung prenosnik, kateri je imel namescen licencni Windows 8.

Ker mi je zaradi pocasnega delovanja popil veliko zivcev sem se odlocil, da vse formatiram (ampak res dobesedno vse - tudi recovery particijo) in namestim gusarski Windows 7 Ultimate.

Do danes sem z Windows 7 Ultimate prezadovoljen, saj dela vse tip top.

No sedaj bi pa naredil naslednje:
- pobral bi si original Windows 8
- naredil bootable USB (saj prenosnik nima CD/DVD)
- formatiral cel prenosnik in prek USB namestil Windows 8
- po namestitvi bo Windows 8 "prebral" licenco iz BIOS-a in tako aktiviral Windows 8 in bom tako imel ponovno licencnega
- brezplacno namestil posodobitve na 8.1
- brezplacno namestil na Windows 10

No sedaj me pa zanima - kje na Microsoftovi strani dobit Windows 8 64 bit SLO (iso?)?

Klical sem ze na Linkom in so mi povedali, da namestitvenih medijev ne posiljajo vec (vcasih so jih) in da si lahko uporabnik sam prenese sistem dol.

Kje?? Danes sem ze veckrat iskal na Microsoftovi strani, ampak ne najdem....

Poleg tega me tudi zanima, ali bodo zgoraj napisani koraki izvedljivi oziroma ali si jih pravilno razlagam?
smile-1.gif

Hvala!