Windows 10

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.670
113
Finally, we will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Je treba vsake nekaj postov ponoviti.
Citat:
Če te en tepe, te lahko drugi tudi? Če ga serje ena firma, ga lahko tudi druga?
Ne, ampak ne vem kdo je lahko tako naiven, da bi od MS pričakoval "poštenje"...
In da si se s tem, ko si odprl gmail račun in se z njim povezal še z android telefonom že itak odpovedal zasebnosti...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Finally, we will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to...

No, samo je vseeno malo bosa verjet, da bodo shranli tvojo nago fotko, ko pa recimo onedrive prepoveduje shranjevanje nagih fotk.

oz če bi že prišlo do česa takega sem ziher, da bi vsako sodišče presodilo v smeri uporabnika, tako da je panika odveč, dvomim da bi m$ tvegal...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.670
113
A ti res ne moreš videti preko te figurativne nage fotke? Daj pomisli malo in zamenjaj nago fotko z nečem poljubnim. Kar naložiš v računalnik, ni več samo tvoje in s sprejetjem EULA se s tem strinjaš.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.291
2.404
113
Ampak ti res ne vidi dlje od nosa. Kolikor vem to isto piše tudi pri androidu, OSxu, iOSu itd... Kar je v bistvu razumljivo, če šteješ, da se čisto vsaka fotka na teh napravah shrani v oblak, razen android, ki je zanekrat še tako glup, da tega ne zna
hysterical-1.gif
ampak ne dvomim, da vsi ostali podatki ne utekajo, kar so ti tudi napisali v pogojih uporabe. Sprijazni se z dejstvom, da so to takšni podatki, da jih podjetja s pridom nabirajo in za mastne € tudi prodajo naprej, zato da ti lahko na podlagi tvojega življenja iskanje na google.com prikaže tebi relevantne zadetke in prikazuje tebi relevantne reklame. Zdaj če misliš, da si pa ti neka izjema, ki te to moti.. ostani na Win3.1 in Nokia 3310.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Obstajajo podtočke:

Citat:
to: 1.comply with applicable law or respond to valid legal process, including from law enforcement or other government agencies; 2.protect our customers, for example to prevent spam or attempts to defraud users of the services, or to help prevent the loss of life or serious injury of anyone; 3.operate and maintain the security of our services, including to prevent or stop an attack on our computer systems or networks; or 4.protect the rights or property of Microsoft, including enforcing the terms governing the use of the services – however, if we receive information indicating that someone is using our services to traffic in stolen intellectual or physical property of Microsoft, we will not inspect a customer’s private content ourselves, but we may refer the matter to law enforcement.

Jaz iz teh dodatnih točk ne razberem, da bi lahko microsoft kar samovoljno nekaj počel z namenom statistične obdelave oz česarkoli drugega, razen če je le-to povezano z varnostjo, kar pa me ne moti.

Edino točka 4 je zanimiva. Mogoče bodo lahko preko nje preganjali "pirate" oz osebe z nelegalno programsko opremo, tako pravne kot fizične?

S čimer pa se tudi strinjam, da se jih
wink-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Obstajajo podtočke:

Citat:
to: 1.comply with applicable law or respond to valid legal process, including from law enforcement or other government agencies; 2.protect our customers, for example to prevent spam or attempts to defraud users of the services, or to help prevent the loss of life or serious injury of anyone; 3.operate and maintain the security of our services, including to prevent or stop an attack on our computer systems or networks; or 4.protect the rights or property of Microsoft, including enforcing the terms governing the use of the services – however, if we receive information indicating that someone is using our services to traffic in stolen intellectual or physical property of Microsoft, we will not inspect a customer’s private content ourselves, but we may refer the matter to law enforcement.

Jaz iz teh dodatnih točk ne razberem, da bi lahko microsoft kar samovoljno nekaj počel z namenom statistične obdelave oz česarkoli drugega, razen če je le-to povezano z varnostjo, kar pa me ne moti.

Edino točka 4 je zanimiva. Mogoče bodo lahko preko nje preganjali "pirate" oz osebe z nelegalno programsko opremo, tako pravne kot fizične?

S čimer pa se tudi strinjam, da se jih
wink-1.gif

... statistična obdelava ja. Pod to točko lahko upravičijo prav vse.

Če bodo pretiravali, bom šel pa na Linux. Ni dober občutek, da nekdo tretji ve vse o tvojem disku in še čem drugem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Nihče ni nikjer omenil W10, OP je spraševal o adblockerju ki dela v W10 in na to sem repliciral.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Sej jst uporabljam W10 in AdBlock tka da vem da ni pljačljiv vsaj ta ki je na voljo v Firefox-u. Za kjer si ti mislil da je plačljiv pa nevem..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Aja, FF ne vem, ne uporabljam, mogoče je to adblock ki je že vgrajen?

Jaz sem imel v mislih adblocker za Edge browser
smile-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Ahja...Soryy napačno razumel sem mislil da govoriš na splošno
wink-1.gif
Edge pa ne uporabljam ker ni mi všeč sploh..

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
No saj, tudi my bad, sem predvideval, da OP govori o Edge, sploh nisem pomislil o FF ali Chome
wink-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
windows-10-customize-settings-100600055-primary.idge.jpg

Tole je pa po moje najbolje skrit gumb z najmanjšim fontom, kar sem jih kdarkoli videl, da prideš do ekrana, da vsaj malo izklopiš vso to špijunažo. Se grem stavit, da več kot 90% folka tega ne vidi.