Windows 10

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ne vem, če bo šlo nadgradit iz 32bit na 64bit. Če misliš delat clean install, potem ga raje takoj naredi, kot pa da še prej nadgrajuješ. ISO link pa maš na prejšnji strani.
Nobenih win se ne da tako nadgraditi, samo clean install.

Citat:
Uporabnik hrci pravi:
In kje je problem? Mas v kisti samo 1 giga rama?.. eni mamo po 16+ tak da ni sile.. bo treba it s časom pa si kaj nagradit ne pa samo kritizirat
Zaradi kurčevega browserja boš kupoval 16 gb rama ?

Tocno tak, zaradi browserja sn si kupo 16giga rama
aplauz.gif

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Vbistvu mam tu overkill ker mi ssd pa cpu nadoknadita pri opravilih.. uporablam pa chrome-a ker sn ga navajen

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
A je kaka varjanta spravit na win 10 stari IE. Sliko od kamere mi je prikazalo samo na IE. Na ostali browserjih, vključno s tem od Win10 javi da rabi nek plug-in - ko ga namestim seveda ne dela, niti v chromu na win7 ni nikoli delalo...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ
Ravnokar sem en računalnik prestavil na Windows 10. Izbral sem, da izbriše vse podatke (torej zadnja možnost) in to je baje clean install.
Vse je šlo ok, moram pa reči, da sem presenečen nad tekočim delovanjem in samo organizacijo ekrana. Očitno pomaga, da imam WP.
Trenutno sem navdušen, kako bo čez dan, dva ali pa teden, dva
grin1.gif
.

Je pa bil en zaplet: ustvaril sem si USB ključek z inštalacijo. Mislil sem, da bo pač dodal zraven ostalih podatkov, ampak ne, je sformatiral brez opozorila in ob tem še zmanjšal kapaciteto iz 64GB na 32GB
grin1.gif
. Tudi File Scavenger namreč ni več pomagal.
Da še malo dopolnim, če bo komu prav prišlo. Po nadgradnji z možnostjo, da izbriše vse podatke je WIN10 zasedal 60GB prostora.
Ker sem hotel biti res na ''čistem'' sem zadevo sformatiral in še enkrat namestil WIN10 iz medija. Po namestitvi je zasedal 15GB.
Tako da, priporočam da se gre res na čisto namestitev s formatom. Seveda pa je prej treba nadgraditi starejše Windows-e, da ti aktivira Windows 10. Ko je to narejeno, lahko sformatiraš in namestiš čisto verzijo, ki ti jo bo takoj ob namestitvi tudi aktiviralo. Obvezno pa se moraš vpisat z MS računom.

Še tole: ker sem vmes zamenjal disk, sem imel kar nekaj težav z master boot sektorjem, ampak je na koncu zadeva šla.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.055
71
48
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
A je kaka varjanta spravit na win 10 stari IE. Sliko od kamere mi je prikazalo samo na IE. Na ostali browserjih, vključno s tem od Win10 javi da rabi nek plug-in - ko ga namestim seveda ne dela, niti v chromu na win7 ni nikoli delalo...

Saj je IE11 tudi še v Win10. Pritisni Start in vpiši ie.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

Saj je IE11 tudi še v Win10. Pritisni Start in vpiši ie.
Hvala!

Samo slike mi pa vseeno ne pokaže...
frown-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
ne vem, rekel si da ti sveti lučka na laptopu od diska, torej nek proces "štora po disku". lahko da je kaj normalnega, lahko pa da ne

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Je možno nastavit ikono za Mirovanje v opravilno vrstico spodaj ali kot bližnjico na namizje?
Oz. še lažje bi bilo, da nastavim nek gumb, ki bi sprožil Mirovanje. Imam na prenosniku dvojno tipko, ki to naredi, ampak je ne morem uporabljati, ker uporabljam zunanjo tipkovnico, na njej pa ni te kombinacije.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Misliš hibernate? Potem lahko rešiš z bližnjico na namizju do .bat datoteke, ki vsebuje tole: C:\Windows\System32\shutdown.exe /h

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
oz..lažji način, da dodaš direktno gumb med power meni:

- Click on the link "Change Power Settings"
- Click on "Choose what the power button does"
- Click "Change settings that are currently unavailable"
- Check the checkbox "Hibernate"

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
A lahko vprašam, ko je že govora o mirovanju (hibernaciji). Na WIN 8.1 sem imel ob ugašanju kompa možnost spanje in mirovanje, sedaj na win10 pa imam možnost samo spanje, tudi na nastavitvah ob zapiranju pokrova je samo spanje, nobenega mirovanja (hibernacije). Ali je to sedaj v win10 eno te isto?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Ne, ni isto, poglej si ona moja druga navodila za vklop hibernacije (mirovanja)

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Ja sem pogledal, imam slo desetko. Grem v nastavitve sistema in tam v Poraba energije in spanje. Tam imam spodaj možnost Dodatne nastavitve porabe energije, znotraj tega pa opcije nastavljanja pokrova, pa gumba za ugašanje ....Nikjer opcije hibernacija (mirovanje), samo in edino spanje.

In mimogrede, nekje sem zasledil da je znotraj teh opcij tudi opcija Hitri zagon, pri meni je ni!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Ne vem, kako je v SLO, treba pa je priti v nastavitve "porabe", ponavadi odpreš ta meni, če spodaj v opravilni vrstici klikneš na baterijo od laptopa, kako pa je na namiznem PCju pa se ne spomnim..

V glavnem v tale meni je treba prit in kliknit na označeno: http://www.technize.net/wp-con...unavailable.jpg

Potem pa se spodaj odprejo opcije za dodajanje "mirovanja" v start meni.

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Hvala za pomoč, ampak ne boš verjel, pri meni tega v slo verziji ni. Naredil sem natanko tako kot praviš, imam notesnik. Tudi tiste dodatne nastavitve ki kao niso dostopne sem odprl, pa nič. Vse opcije so samo Spanje, Mirovanja ni pa da se ubiješ. Mogoče bi moral iti še preko aserjeve nastavitve hardware, bom poiskusil...