Vsem lep pozdrav
Tudi z vašo pomočjo - Janch-a predvsem, ki mu še vedno dolgujem pivo
, sem usposobil svojega Wayteq-a 990, vključno z ustreznimi licencami za TMC, tovornjake, ustrteznimi zemljevidi in Gurjon skinom.
Pretekle tri tedne sem potoval po Grčiji ter se preko Makedonije, Srbije, Hrvaške vrnil domov.
Vse je delalo super, seveda razen TMC-ja, ker ustreznih licenc za te kraje pač še ni. Vidljivost je bila ustrzna tudi brez dodatnega senčnika (ki pa ga bom najbrž vseeno dokupil).
Za potovanja po Balkanu je treba preko MapChanger-ja obvezno preklopiti zemljevide na lokalne ponudnike, saj Navteq po Beogradu še vedno pozna le osnovno vpadnico,
Osnovni razlog izbire Wayteq 990 je bila predvsem njegova zmogljivost. Na kartico sem naložil kar nekaj dodatnih zbirk POI datotek v .kml formatu, pa mlinček dela BP. Na stari napravi je klecnil ob vsaki nadgradnji. Ker imata tako IGO8, kot Primo boren izbor ikon za dodatne POI datoteke, je treba v takih primerih poiskati boljšo (obsežnejšo) datoteko branding.zip (staro pa shraniti).
Sedaj pa dve vprašanji:
a.) Zakaj se ob priklopu na računalnik akomulator Wayteq-a ne polni? - polni se le preko avtomobilske utičnice. Občutek celo imam, da se ob priklopu na računalnik baterija prazni hitreje.
b.) bi bilo mogoče zvok Wayteq 990 (nima bluetooth) prenesti na avtoradio?