WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

esid

Pripravnik
4. jan 2008
34
0
6
Ja... sej to sem potreboval... da sam ročno ugasnem (tudi napravo) na živce mi gre to da se mi sam ker ko sam odklopi rabim navigacijo snet in resetirat...

ko bo možno poglej še za kamere....

drgač pa hvala in zvrni eno karlovačko še zame...

lp

kva123

Pripravnik
24. dec 2010
198
0
16
Janch,
hvala za včerajšnji zs.
Zanima me še, če imam lahko več navi programov naenkrat instaliranih na 960bt. Za Nomada sem imel pripravljene kartice in sem jih menjal po potrebi (MIreo- BlackEdition in Navigon). Se pravi, da bi zgledalo kot bi odklenil napravo z Mio pocket.

Lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.484
846
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
itak da lahko maš. Vse navigacije flikneš na isto SD in potem samo preko navpatha preklapljaš med različnimi navigacijami. Nabavi čim večjo SD in inštaliraj kar hočeš. Glej prvi post, kjer sem navedel, kaj vse stestirano deluje na WayteQ napravah. Jaz imam recimo zgolj za testne namene inštalirano na 8 gb SD:

- iGO Amigo
- iGO8
- iGO Primo 1.1
- iGO Primo 1.2
- Navigon
- Sygic (Drive, Fleet)
- Sygic Aura
- NDrive
- Route66
- OziExplorer
- Garmin XT
- LK8000 (za pilote jadralnih letal, padalcev, ipd..)

sicer pa, kadar gre za res, uporabljam samo Primo 1.2.
smile-1.gif

aja, Mireo ti pa ne bo delal, ker ni podprt za 800x480.

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.484
846
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
vidim, da še nisi prebolel..
smile-1.gif

In zakaj nebi delala? Oba uradna prodajalca jo prodajata skupaj z modelom x990. Meni dela celo travniška verzija Aure, zato sem jo tudi omenil.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

kva123

Pripravnik
24. dec 2010
198
0
16
Hvala za izčrpen odgovor.
So mi javili, da so že oddali na pošto.
Glede glasovnega vodenja pri primo 1.1 in 1.2 se mi zdi, da je razlika (morda samo zaradi novega vodenja pri 1.2 končnica-lua) v tem, da kar naprej govori v drugem križišču zavijte... Pri 1.1 pa normalno pove razdaljo in zavite....1.1 se meni sliši lepše vodenje.
Ali se motim?

LP

gatite

Zelenc'
19. jul 2011
5
0
1
Živjo,
sedaj imam IgoPrimo naložen na napravi, ali je bolje da jo dam na kartico, s tem kaj pridobim ali izgubim...

RaGlaSi

Pripravnik
15. sep 2007
50
2
8
Obišči stran
Malo samohvale.
Z WayteQ-om, Primom ter TMC-je prevozil 3800.
Slovenija, Avstrija, Nemčija, Francija.

Navigiranje potekalo brez najmanjših težav.
Primo je ves čas beležil pot tako, da lahko sedaj obujamo spomine tudi s pomočjo Google eartha.

Malo težav je imel Wayteq edino v Parizu saj je zaradi obilice TMC informacij komaj sproti preračunaval in ponujal alternativne poti.

Nazadnje urejeno:

kva123

Pripravnik
24. dec 2010
198
0
16
Pozdrav,
usposobil Primo po navodilih in dela kot treba.
Za Jancha imam vprašanje, katerega Navigona je stestiral in kako je nastavil nastavitve uporabnika in naprave. Na Nomadu sem imel verzijo 743, na Wayteqa bi dal 763.
Hvala za odgovor.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.484
846
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Verzija Navigona, ki je stestirana je MN 7.6.3 (800x480). Ni potrebe po nobenih dodatnih nastavitvah. Samo v MAP namečeš zemljevide in nfs dodatke in deluje brez problema.

kva123

Pripravnik
24. dec 2010
198
0
16
Prosim za pomoč,
probal sem nekaj Navigonov in je Wajteq vedno zablokiral.
Prosim za namig....
Hvala

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.484
846
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Vsi uporabniki Prima 1.2 ki ga imate inštaliranega na notranjem pomnilniku vam je jasno da se vam ob izhodu naprava resetira. No, če koga moti, se lahko to odpravi:
Iz mape LICENSE pobrišite vse licence in vanjo kopirajte samo licenco od verzije Prima 1.1, torej:

Navon_Primo_FEU@10Q1_(NQ+NNG,_DEM,_CAR,_TMC,_3DLM,_HNR,_DA,_HNR,_HSP)_F_.lyc

s to licenco se Primo ob izhodu NE BO več resetiral. Vsakršna dodatna licenca pa bo povzročala resetiranje ob izhodu, vklučno z licenco za podporo za tovorna vozila. Torej tisti ki jo pač potrebujete, je pač še vedno edina rešitev Primo na SD kartici.

Ivan7

Zelenc'
5. avg 2008
20
0
1
Nabavil TMC anteno priklopil na Igo primo 1,2 naložen po Janchovih navodilih, priklopil na napajanje preko usb, anteno na okno in najde 83 dogodkov v SLO se pravi dela ko šus.
Vprašanje.Zakaj ne potegne nič iz Avstrije, ki je od mene oddaljena 35-40 km zračne linije, iz Divače in Kobarida ki sta 5x dalje pa ja, al zato ker ni v primo\content\tmc\ nobene *.tmc avstrijske datoteke al zakaj - sem jo po pomoti zbrisal ali je sploh ni bilo ?

SRutar

Zelenc'
Izključen uporabnik
13. nov 2009
25
0
1
Vsem lep pozdrav

Tudi z vašo pomočjo - Janch-a predvsem, ki mu še vedno dolgujem pivo
aplauz.gif
, sem usposobil svojega Wayteq-a 990, vključno z ustreznimi licencami za TMC, tovornjake, ustrteznimi zemljevidi in Gurjon skinom.
Pretekle tri tedne sem potoval po Grčiji ter se preko Makedonije, Srbije, Hrvaške vrnil domov.

Vse je delalo super, seveda razen TMC-ja, ker ustreznih licenc za te kraje pač še ni. Vidljivost je bila ustrzna tudi brez dodatnega senčnika (ki pa ga bom najbrž vseeno dokupil).
Za potovanja po Balkanu je treba preko MapChanger-ja obvezno preklopiti zemljevide na lokalne ponudnike, saj Navteq po Beogradu še vedno pozna le osnovno vpadnico,

Osnovni razlog izbire Wayteq 990 je bila predvsem njegova zmogljivost. Na kartico sem naložil kar nekaj dodatnih zbirk POI datotek v .kml formatu, pa mlinček dela BP. Na stari napravi je klecnil ob vsaki nadgradnji. Ker imata tako IGO8, kot Primo boren izbor ikon za dodatne POI datoteke, je treba v takih primerih poiskati boljšo (obsežnejšo) datoteko branding.zip (staro pa shraniti).

Sedaj pa dve vprašanji:
a.) Zakaj se ob priklopu na računalnik akomulator Wayteq-a ne polni? - polni se le preko avtomobilske utičnice. Občutek celo imam, da se ob priklopu na računalnik baterija prazni hitreje.
b.) bi bilo mogoče zvok Wayteq 990 (nima bluetooth) prenesti na avtoradio?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.484
846
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
a.) Zato ker USB napravi ne da dovolj štroma, da bi se bila le ta sposobna polnit in prav si ugotovil - bolj se prazni kot polni
smile-1.gif

b.) NE. Izjemoma mogoče preko externega (AUX) vhoda če ga imaš zadaj na radiu, zvok pa spelješ iz slušalk. Recimo s tem kablom:

Nazadnje urejeno: