VW Touareg 2010

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
hysterical-1.gif

Pa tole je X5 3 generacije nazaj
smile-1.gif

Zgleda je ssangyong-ov oblikovalec (risar) vozil honorarno zaposlen še na Bmw-ju
grin1.gif

No, no, Ssang Yong Musso je bil pa eden izmed spodobno dizajniranih vozil iz te korejske avto hiše. Tudi motorizacija je bila Mercedesova.
zmaga.gif

Kasneje se je prodajal pod znamko Daewoo.

Ampak nekatere druge Ssang Yong kreacije so pa res kr neki.
hysterical-1.gif

Ogo

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Tak avto je statusni simbol, ker...
1. je šminka neuporabna za na teren
2. je hudičevo slab price/preformance
3. večina folka ne potrebuje takega avta
4. je hibrid.... na 3x preveliki kravi
smirk-1.gif

Če bi se šlo kupcu res za užitek v vožnji in kvaliteto, bi se lahko še vedno odločil za katero od limuzin višjega razreda. Če se gre pa lastniku za to, da bo imel čim večje vozilo (tudi po višini) pa si zbere katerega od teh cestnih terencev. Pač... vsakemu svoje.

Sicer pa če bi bil komu fouš v zadnjih dneh, so to tisti, ki imajo prave terence. Ti "cestaki" me ne ganejo, glede na to, da sem ravno danes moral v hribu ustavt za eno x3-ko
smirk-1.gif

mislim da tukaj streljaš neumnostu..
Tuareg je hudičevo dober avto in tudi izjemno zmogljiv, tako na cesti kot na terenu..
ima zmogljive motorje, na cesti se dobro izkaže (za tako gmoto železja ima dobre pospeške, lego, zavore), ima dobre terenske sposobnosti (blokada sredinskega diferencijala, blokada zadnjega diferenciala, reduktor), zračno vzmetenje ki pripomore pri udobju na dolgih avtocestah in pri dodatnem dvigu vozila od tal pri vožnji po terenu... z lahkoto premaguje 100% vzpone in padce, temu so tudi prirejeni motorji (beri, drugače izoblikovani karterji), ima off-road ABS (na terenu dovoljuje blokiranje koles)...
uglavnem svašta...
ne moreš primerjat vozila z renojem, dacio, kio....

kaj lahko podaš en konkreten predlog, kateri primerljiv voz je boljši, in zakaj je ta zanič??
v tem rangu so še RR, Land Cruiser... MB...
vsi imajo cene tam-tam...

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Citat:
Uporabnik redTDI pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Tak avto je statusni simbol, ker...
1. je šminka neuporabna za na teren
2. je hudičevo slab price/preformance
3. večina folka ne potrebuje takega avta
4. je hibrid.... na 3x preveliki kravi
smirk-1.gif

Če bi se šlo kupcu res za užitek v vožnji in kvaliteto, bi se lahko še vedno odločil za katero od limuzin višjega razreda. Če se gre pa lastniku za to, da bo imel čim večje vozilo (tudi po višini) pa si zbere katerega od teh cestnih terencev. Pač... vsakemu svoje.

Sicer pa če bi bil komu fouš v zadnjih dneh, so to tisti, ki imajo prave terence. Ti "cestaki" me ne ganejo, glede na to, da sem ravno danes moral v hribu ustavt za eno x3-ko
smirk-1.gif

mislim da tukaj streljaš neumnostu..
Tuareg je hudičevo dober avto in tudi izjemno zmogljiv, tako na cesti kot na terenu..
ima zmogljive motorje, na cesti se dobro izkaže (za tako gmoto železja ima dobre pospeške, lego, zavore), ima dobre terenske sposobnosti (blokada sredinskega diferencijala, blokada zadnjega diferenciala, reduktor), zračno vzmetenje ki pripomore pri udobju na dolgih avtocestah in pri dodatnem dvigu vozila od tal pri vožnji po terenu... z lahkoto premaguje 100% vzpone in padce, temu so tudi prirejeni motorji (beri, drugače izoblikovani karterji), ima off-road ABS (na terenu dovoljuje blokiranje koles)...
uglavnem svašta...
ne moreš primerjat vozila z renojem, dacio, kio....

kaj lahko podaš en konkreten predlog, kateri primerljiv voz je boljši, in zakaj je ta zanič??
v tem rangu so še RR, Land Cruiser... MB...
vsi imajo cene tam-tam...

Pa ne morš Tuarega primerja z RR ali Land Cruiserjem. Skrije se Tureg na terenu, pred tem dvema...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Na 18' feltnah z 255 gumami zihr ne. Si že videl kakšnega SUV-a s terenskimi gumami? Jaz še ne. Še na reklamah majo spucane cestne gume sred blata.

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
Citat:
Uporabnik iverson Pa ne morš Tuarega primerja z RR ali Land Cruiserjem. Skrije se Tureg na terenu, pred tem dvema...

oooo moreš moreš....
provaj pa poročaj!!!
vem kaj zmore RR, vem kaj zmore LD 100, in kaj zmore Touareg..

Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Na 18' feltnah z 255 gumami zihr ne. Si že videl kakšnega SUV-a s terenskimi gumami? Jaz še ne. Še na reklamah majo spucane cestne gume sred blata.
pa obuj ga v prave čevlje, tudi RR s cestnimi gumami 255 je verjetno neuporaben na terenu....

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Ti "cestaki" me ne ganejo, glede na to, da sem ravno danes moral v hribu ustavt za eno x3-ko
smirk-1.gif

bodimo iskreni, X3 vs. Touareg....
je to sploh primerljivo?????
mogoše s Q5, ne pa s Touaregom!!!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik redTDI pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Ti "cestaki" me ne ganejo, glede na to, da sem ravno danes moral v hribu ustavt za eno x3-ko
smirk-1.gif

bodimo iskreni, X3 vs. Touareg....
je to sploh primerljivo?????
mogoše s Q5, ne pa s Touaregom!!!

Sicer pa tudi X5 in Touareg ni primerljivo. X5 je avto za na cesto z malo "offroad" nagona .. Touareg z 2.5TDI pa je čisti terenec (ropota, kadi, ne gre nikamor .. ima pa vse tehnične pripomočke za vožnjo na terenu).

In Touareg na terenu je zelooo dober, kot sem že omenil v tej kategoriji se lahko primerja samo in edino samo z RRjem. Kakšen LC ni dovolj luksuzen, LC V8 je pa tovornjak in za naš teren neuporaben (drugače pogojno spada med prej omenjena dva).

Sicer pa v tujini pogosto srečaš predelane Touarege z offroad gumami, snorklom in lift-kitom .. taki so tudi pogosti udeleženci offroad tekmovanj, pa tudi po sahari se vozijo. Jasno bi te v sloveniji s takim vozilom gledali ko največjega kmeta ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Pa kdo že na Dakarju zmaguje...??

Touareg?!
evil.gif
Sicer tisti nima veze z dejansko različico ...

Če si pa mislil zraven še Micko naj povem da Pajerotu do luksuza manjka še en a! Mogoče bi v naslednji genaracijio postal podoben elitni druščini!
cheer.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

hysterical-1.gif
Ja in zato so moral...

1. Preselit dirko
2. Micke upokojit
3. Vložit xyz mio € denarja oz. nekajkratni faktor konkurence

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Nikoli mi ni bilo jasno, če ta ssang yong dela zanalašč grde avte da so nekaj ekstra

http://www.topgear.com/uk/photos/worst_20_cars?imageNo=8

The Ssangyong Rodius is retinal violation of biblical proportions from the country that invented aesthetic crimes against motoring humanity. This is the Frankenstein school of car design: chopping the ugly bits off other, almost as ugly cars, then welding them together in an awful hurry before attaching a battery. Form and function need to be closely allied when it comes to cars. The Rodius is magnificently short on both. Which is an alliance of sorts.
hysterical-1.gif

Ogo

mercedes naredil Rja, pri syang syongu so razmisljali v stilu..[censored], mercedes je naredil grd avto, ali lahko mi naredimo še gršega? in je uspelo. Gre pač za presežke. tokrat v drugi smeri:))))

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Čeprav to, da špara na gumah pri avtu za 30k+, je malce smešno, ane?
Ne, ni smešno. Kar nekaj voznikov SUV-jev misli, da ne rabijo zimskih gum, ker imajo 4x4. Žal. Sem že osebno doživel, kakšne bedarije je delal en od takih debilov, ko sem se s FW drive vozil zraven njega in je mislil, da je on pa oh in sploh s svojim 4x4. Seveda sem jaz imel dobre zimske gume gor, [censored] pa letne.
rolleyes-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Točno. Nima veze. Delajo ga v Revoz Novo mesto...

Ti dejansko misliš, da ima serijski Touareg kakšno vezo s tistim na dakarju?
crazy1.gif
Še po obliki mu ni podoben... S takimi izjavami pašeš k tistim pacientom, ki verjamejo, da tehnologija iz Renault-a v F1 vpliva na serijske avtomobile.

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

hysterical-1.gif
Ja in zato so moral...

1. Preselit dirko
2. Micke upokojit

1. Dirka se ni preselila zaradi Touarega
2.Micke so se upokojile ker niso vec mogle slediti Touaregu
3. Koliko pa so vlozili v Micke pred leti? Pol pa jih je Touareg z 1.9TDI jem cel cas drzal za vrat

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

hysterical-1.gif
Ja in zato so moral...

1. Preselit dirko
2. Micke upokojit

1. Dirka se ni preselila zaradi Touarega
2.Micke so se upokojile ker niso vec mogle slediti Touaregu
3. Koliko pa so vlozili v Micke pred leti? Pol pa jih je Touareg z 1.9TDI jem cel cas drzal za vrat

tako kot je audi z dizlom popolnoma dominiral LeMans a ne