Sicer sem že precej let izven Ljubljane, ampak se mi zdi, da se javni promet v LJ izboljšuje:
- avtobus - enkratna karta, ki velja x minut ali kako že...
- bicikeLJ
- sedaj še najem elektro avtomobilov
Sam recimo, če imam čas, sedaj kar z bicikeLJ-om grem v center, praktično v rush hour časovno skoraj že pridobim, ker se mi ni treba jajcat s parkiriščem, pa še malo zapelješ se z biciklom, kaj češ bolje.
Se pa strinjam, da bi zadeve lahko še konkretno izboljšali...
Recimo izkušnja iz Prage: prišel do Prage z avtom, parkiral pred apartmajem in avta sploh več nisem rabil. Vse naredil z busom/podzemno. Da ne govorim o tem, da so iz arene s podzemno spokali nevem koliko deset tisoč ljudi v slabih 20-ih minutah. Od zaključka koncerta do apartmaja na drugem koncu mesta je minilo 50 minut
. Ob tem, da sem bil na najslabšem možnem mestu za izhod iz arene, beri eden od tazadnjih. Ko se je koncert končal sem računal, da bom rabil najmanj 2 uri do apartmaja.
- avtobus - enkratna karta, ki velja x minut ali kako že...
- bicikeLJ
- sedaj še najem elektro avtomobilov
Sam recimo, če imam čas, sedaj kar z bicikeLJ-om grem v center, praktično v rush hour časovno skoraj že pridobim, ker se mi ni treba jajcat s parkiriščem, pa še malo zapelješ se z biciklom, kaj češ bolje.
Se pa strinjam, da bi zadeve lahko še konkretno izboljšali...
Recimo izkušnja iz Prage: prišel do Prage z avtom, parkiral pred apartmajem in avta sploh več nisem rabil. Vse naredil z busom/podzemno. Da ne govorim o tem, da so iz arene s podzemno spokali nevem koliko deset tisoč ljudi v slabih 20-ih minutah. Od zaključka koncerta do apartmaja na drugem koncu mesta je minilo 50 minut