VW goljufal pri emisijah NOx v US

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Ne, pripelješ se s smrdljivo ropotojačo škatlo, ki nima nič skupnega z EURO normami, saj jaz nisem kaj dosti boljši, ker med drugim vozim pickupa s 3.0 dizlom, ampak če bi imel vsaj bencinsko alternativo bi jo kupil pa ne obstaja (pa ne mi sedaj RAMa predlagat).

Avto industrija je pred veliko spremembo in tam dizelsekega stroja ni.

Kar zajokal bom, ker nimam avta, ki izpolnjuje EURO 10 normo.
grin1.gif
Dokler je avto v skladu z zakonom, mi dol visi za norme.

Tudi jaz bi imel bencinarja z večjo prostornino, pa se mi ne zdi smiselen za vsakodnevno vožnjo.

Ti bo manj, ko se ne boš mogel več vozit s prestarim dizlom. To se bo zgodilo prej ali slej, vsaj v mestih. No, ponekod se je že ...

Ko že omenjaš mesta....to velja ponavadi za večja mesta, katera pa bi itak (po mojem mnenju) morala biti zaprta za promet, razen za javni promet (busi, metroji in ostala podobna prevozna sredstva). Potem ne bi bilo nobene gužve in brez problema bi prišel kamorkoli v kratkem času.
Vidiš kako se folk ***** po forumih, kako v LJ nikamor ne prideš z busom in ne vem kaj še vse. Ja itak da ne prideš, če so pa ravno oni in njim podobni vedno v avtomobilu in delajo gužvo busom. Zapret LJ za en teden (prepoved osebnih vozil), pa da vidimo kako hitro se kam pride...

Edini pameten predlog do sedaj.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.056
5.661
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Zapret LJ za en teden (prepoved osebnih vozil), pa da vidimo kako hitro se kam pride...

Tko ja
priden.gif
Horuuuuk v nove čase.....

......Zoky pa še nahitrco par njiv v predmestju zravna pa parkomate postav iz dans na jutri da bo mel folk kje parkirat
cheer.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Saj se ni treba sekirat. Je pa recimo pri nakupu avta pametno pomislit na to ...

Zakaj? Ga bom že takrat peljal na odpad in šel po ustreznejšega. Do takrat pa bo starejši diesel čisto ok.

A res? Danes kupiš rabljen Euro 5 avto, čez 3 leta euro 5 prepovedo v mestih. Se ga ne boš mogel znebit ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik fujtajksel pravi:
Sori ampak tole ni tako imaginarna grožnja. Dizel pred EURO4 (zelena ekovinjeta) že zdaj ne sme v mnogo nemških mest. V letu ali dveh se pripravlja zaostritev na EURO6. To je sicer hecno ker je obče znano da na cesti trenutni EURO6 avti niso kaj prida bolj čisti, kmalu je realno pričakovat nadaljnjo zaostritev. Avtoindustrija sicer izdatno lobira, ampak po drugi strani jim bo čez par let čisto ustrezalo da bo tri leta star avto "zastarel", bodo lažje prodajali nove "res čiste". Tako da če kupuješ avto za 10 let in se misliš vozit po Nemčiji, dizel ni posrečena izbira.
Glede na to da Ljubljana že leta dobiva opomine zaradi prekoračitev v monitoringu ozračja od EU, se tudi lahko zgodi, da bomo prekopirali nemško ureditev in bodo dizli dobri za do P+R parkirišč ;( Ne glede na to da je realno emisij od avtov okrog 20%, od kurišč pa 70%.

http://www.environmental-badge.co.uk/en/environmental-badge.html

Grožnja je imaginarna in smešna. Žuganje z nemškimi praksami v večjih mestih prav tako. Prepoved uporabe starih avtomobilov? Mokre sanje avtomobilskih proizvajalcev vsekakor, kaj več pa ne. Ekonomska stvarnost v tem trenutku (vsaj v Sloveniji) kaj takega ne prenese. Prepovej stare kante in vsi šibkejše stoječi bodo kupili kaj? Nov avto? S čim?

Dokler se vozim poceni s starim dieselom, se bom. Dol mi visi za hibride in hvalospeve tem čudesom, ki so menda tako zelo enostavna in zanesljiva. Super, da imate nizek TCO, privoščim vam. Meni diesel popolnoma ustreza.

P.S.: še vedno nihče ni komentiral ogljičnega odtisa izdelave novega avtomobila

Ti kar povem, da ni imaginarna. Tudi pri nas ne. Recimo znotraj obvoznice v Lj. In roko na srce: če se je treba odločit med zdravljem ljudi ali tvojim ekonomskim interesom, pač pogoriš. Če nimaš denarja za ustrezen avto boš pel peš ali z busom ali biciklom.

PS: je vedno manjši. Predvsem je pa lažje nadzirljiv. Sploh pa ne gre za ogljični odtis, ampak za svinjanje z vsem ostalim, ki je viliko bolj nevarno (trdi delci na primer).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.056
5.661
113
Najbolj pri vseh teh emisijah me zanima kako bodo zrihtal transport.......pa gospodarske/gozdne stroje
smile-1.gif

Bodo te dobival diesel "na recept" ?
smile-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.734
113
Al je tezko, tisti ki bo imel eko masino bo imel posel. Al mislis da ti bodo z oranznim tamicem vozili kruh.
smile-1.gif

Seveda bodo dodali izjeme....SŽ.....Riba 1, Riba 2 ce bi se plavale itd....
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Zapret LJ za en teden (prepoved osebnih vozil), pa da vidimo kako hitro se kam pride...

Tko ja
priden.gif

......Zoky pa še nahitrco par njiv v predmestju zravna pa parkomate postav iz dans na jutri da bo mel folk kje parkirat
cheer.gif

Za EN TEDEN, ne za večno. A znaš brat?
Saj so tudi center mesta zapirali pred leti za cel teden. Isto bi lahko sedaj naredili s celim mestom. Pustil bi buse in taksije. Parkiranje bi uredili tako da bi bilo čim bolj ugodno za vse, samo da se vidi kaj se zgodi z javnim prevozom v mestu, ko je toliko ljudi pametnih, kako se nikamor ne pride z javnim prometom v LJ. Pa da vidimo kaj se zgodi, ko ni avtomobilov v mestu...

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Tko ja
priden.gif

cheer.gif

Saj so tudi center mesta zapirali pred leti za cel teden. Isto bi lahko sedaj naredili s celim mestom. Pustil bi buse in taksije. Parkiranje bi uredili tako da bi bilo čim bolj ugodno za vse, samo da se vidi kaj se zgodi z javnim prevozom v mestu, ko je toliko ljudi pametnih, kako se nikamor ne pride z javnim prometom v LJ. Pa da vidimo kaj se zgodi, ko ni avtomobilov v mestu...

Ideja z zaprtjem prometa znotraj LJ obroča je naravnost odlična. Samo naj mi potem nekdo pove, zakaj se trgovci v centru Ljubljane pritožujejo, da ni prometa. Namest, da vsi razmišljate kako bi vse pregnali iz Ljubljane, raje razmišljajte, kako bi bil v Ljubljani promet bolj tekoč.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Tko ja
priden.gif

cheer.gif

Ideja z zaprtjem prometa znotraj LJ obroča je naravnost odlična. Samo naj mi potem nekdo pove, zakaj se trgovci v centru Ljubljane pritožujejo, da ni prometa. Namest, da vsi razmišljate kako bi vse pregnali iz Ljubljane, raje razmišljajte, kako bi bil v Ljubljani promet bolj tekoč.

Ne more bit bolj tekoč, saj ravno to je to. Bolj tekoč je lahko samo če ga je manj.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Vse zapreti in prepovedati! Celo Slovenijo naj se zapre za promet, ne samo Ljubljano. Kaj bomo malenkostni. Bodimo bolj papeški od papeža.
crazy1.gif

Pa uvesti je treba davke na prdce ... in na neumnost tudi.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Tko ja
priden.gif

cheer.gif

Promet bo v LJ bolj tekoč samo če bo manj avtomobilov na cesti. Drugače ni šanse da bo bolj tekoč, ker niti v teoriji ne more bit bolj tekoč. Če narediš en pas samo za avtobuse (kot je sedaj to narejeno na določenih cestah, potem nastane kolona z avtomobili na drugem pasu. Če pa spustiš na oba pasa vsa vozila, pa z avtobusom ne prideš nikamor. Torej ali pustit tako kot je sedaj, ali pa zmanjšat št. avtov v LJ, AMPAK omogočit neko normalno oz. nizko ceno za to, da se pusti avto na parkingu in greš nato z busom naprej. Ampak tu nastane problem, ker bi bilo potrebno res OGROMNO parkirišče, katerega pa se ne splača gradit...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Če pogledamo malo širšo sliko, se da zadevo čisto enostavno urediti.
Hiter, TOČEN, POGOST in relativno poceni javni prevoz V Ljubljano, pa si rešil precej. Če bi jaz delal stalno 8 ur in ne bi rabil biti mobilen, bi z veseljem šel z vlakom.
Sedaj je pa tako, da z vlakom rabim do LJ 1h50min, z avtom sem pa v cca. eni uri. Pa še vlak je zelo redek.
Pokneš na vlak še brezplačen w-lan in je. Ampak to zna biti znanstvena fantastika za naše. Sem gledal par let nazaj intervju z odgovornim za take zadeve na SŽ in je bil glavni razlog proti temu, da je potem treba v vsak vagon namestiti router
uf-1.gif
. Ja, je zagotovo stroškovno bolj smiselno vlačit prazne vagone gor/dol... No, dokler to davkoplačevalci pokrijemo s subvencijami jih itak briga za vse.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Tko ja
priden.gif

cheer.gif

Najprej mora javni promet obstajat ... Ker v Lj in okolici si niti pogojno ne zasluži tega imena.
Izkušnje od drugod so jasne: prisila ne deluje. Najprej je treba ponudit deljučo alternatoo (torej dober, hiter, pogost, pravilno speljan) JP, potem se ljudje že iz udobje preusmerijo nanj.
Ker tam, kjer to imajo, to ljudje z veseljem uporabljajo. Tudi ljubitelji avtov. Zadnjič sem recimov Berlinu prav trpel, ker sem se moral par dni z avtom po mestu vozit, namesto z JP.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Tko ja
priden.gif

cheer.gif

Promet bo v LJ bolj tekoč samo če bo manj avtomobilov na cesti. Drugače ni šanse da bo bolj tekoč, ker niti v teoriji ne more bit bolj tekoč. Če narediš en pas samo za avtobuse (kot je sedaj to narejeno na določenih cestah, potem nastane kolona z avtomobili na drugem pasu. Če pa spustiš na oba pasa vsa vozila, pa z avtobusom ne prideš nikamor. Torej ali pustit tako kot je sedaj, ali pa zmanjšat št. avtov v LJ, AMPAK omogočit neko normalno oz. nizko ceno za to, da se pusti avto na parkingu in greš nato z busom naprej. Ampak tu nastane problem, ker bi bilo potrebno res OGROMNO parkirišče, katerega pa se ne splača gradit...

Dajmo za zečetek nehat ropotat o kakršnihkoli gužvah v ljubljani. To, ker pri nas razglašate za gužvo, je čisto lepo tekoč promet. Če odštejem par dni na leto v Lj sploh ni zastojev, praktično katerikoli dan ob katerikoli uri si s periferije v max pol ure v mestu, parkiran.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ti bo manj, ko se ne boš mogel več vozit s prestarim dizlom. To se bo zgodilo prej ali slej, vsaj v mestih. No, ponekod se je že ...

Zveniš kot deda, ki grozi otrokom.
wink-1.gif
Zakaj bi se sekiral za nekaj, kar (morda) nekoč bo?

Bo zaradi prevelikega vpliva na okolje kmalu prepovedano kupiti več kot en avtomobil na dvajset let?
Ne, zaradi premajhne porabe/bdp po potrebno nov avto kupiti vsakih 5 let. Tako kot mobitel kupujemo vsaki dve leti. Kaksna desetletje stara nokia pa se kar dela, dve leti star pametni telefon pa ni vec uporaben.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Če pogledamo malo širšo sliko, se da zadevo čisto enostavno urediti.
Hiter, TOČEN, POGOST in relativno poceni javni prevoz V Ljubljano, pa si rešil precej. Če bi jaz delal stalno 8 ur in ne bi rabil biti mobilen, bi z veseljem šel z vlakom.
Sedaj je pa tako, da z vlakom rabim do LJ 1h50min, z avtom sem pa v cca. eni uri. Pa še vlak je zelo redek.
Pokneš na vlak še brezplačen w-lan in je. Ampak to zna biti znanstvena fantastika za naše. Sem gledal par let nazaj intervju z odgovornim za take zadeve na SŽ in je bil glavni razlog proti temu, da je potem treba v vsak vagon namestiti router
uf-1.gif
. Ja, je zagotovo stroškovno bolj smiselno vlačit prazne vagone gor/dol... No, dokler to davkoplačevalci pokrijemo s subvencijami jih itak briga za vse.

To se pa strinjam, da bi morali pohitrit vlake. Verjamem, da če bi bil vlak iz KP do LJ v 1 uri, da bi bili vlaki bolj polni. Seveda ob neki ugodni ceni. Sej to je, kar si napisal. Vlak rabi dve uri, z avtom pa prideš v pol krajšem času.

Ampak bi morali tudi v LJ urediti linije avtobusov. Čeprav nekaj se spreminjajo te linije, pa dodajo kako novo, ali pa kaka vozi daljšo linijo...
Manjka recimo ena linija iz Bežigrada do Šiške, ki ne gre skozi center. Recimo da bi šla od tistega našega WTC-ja, pa do stadiona, pri stadionu pa desno in bi bili takoj v šiški...
Pa še druge, ampak ta res manjka
smile-1.gif