VW goljufal pri emisijah NOx v US

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Ne, pripelješ se s smrdljivo ropotojačo škatlo, ki nima nič skupnega z EURO normami, saj jaz nisem kaj dosti boljši, ker med drugim vozim pickupa s 3.0 dizlom, ampak če bi imel vsaj bencinsko alternativo bi jo kupil pa ne obstaja (pa ne mi sedaj RAMa predlagat).

Avto industrija je pred veliko spremembo in tam dizelsekega stroja ni.

Kar zajokal bom, ker nimam avta, ki izpolnjuje EURO 10 normo.
grin1.gif
Dokler je avto v skladu z zakonom, mi dol visi za norme.

Tudi jaz bi imel bencinarja z večjo prostornino, pa se mi ne zdi smiselen za vsakodnevno vožnjo.

Ti bo manj, ko se ne boš mogel več vozit s prestarim dizlom. To se bo zgodilo prej ali slej, vsaj v mestih. No, ponekod se je že ...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ti bo manj, ko se ne boš mogel več vozit s prestarim dizlom. To se bo zgodilo prej ali slej, vsaj v mestih. No, ponekod se je že ...

Zveniš kot deda, ki grozi otrokom.
wink-1.gif
Zakaj bi se sekiral za nekaj, kar (morda) nekoč bo?

Bo zaradi prevelikega vpliva na okolje kmalu prepovedano kupiti več kot en avtomobil na dvajset let?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

wink-1.gif

Bo zaradi prevelikega vpliva na okolje kmalu prepovedano kupiti več kot en avtomobil na dvajset let?

Boš prisiljen voziti hibrida
hysterical-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Avtomobili so itak beden izum, sam gužvo delajo. Tud s hibridi in električnimi avti se tega ne bo dalo rešiti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

wink-1.gif

Saj se ni treba sekirat. Je pa recimo pri nakupu avta pametno pomislit na to ...

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Jaz sem dizla imel pred 10 leti in sem skoraj da preprican da je to bil moj zadnji, sploh odkar so turbo bencinarji v modi. Sovrazim traktor zvok, crkjeno turbino sem drago placal, servisi so bili dragi, nakupna cena ene 2 jurja visja, poraba pa proti danasnjim bencinarjem ni toliko manjsa kot nekoc.

Hehehe... Jaz tudi.
Vendar je sedaj še skoraj nemogoče kupiti bencinarja brez turbine
grin1.gif

No... Tudi zvok traktorjev je že bolj podoben bencinarjem
cheer.gif

disklejmer: vozim bencinarja
grin1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ko bojo dizle ukinili bo sla poraba goriva za 20% gor temu ustrezno tudi cena goriva..verjetno konkretno vec kot 20%. Pol bos pa ravno ti jokcal kolk ti je hudo.

Point dizla je zgj v tem da se ceneje vozis skozi manjso porabo in nizjo ceno goriva. Nic drugega.

Če o neki stvari nimaš pojma bodi raje tiho.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Saj se ni treba sekirat. Je pa recimo pri nakupu avta pametno pomislit na to ...

Zakaj? Ga bom že takrat peljal na odpad in šel po ustreznejšega. Do takrat pa bo starejši diesel čisto ok.

su35

Pripravnik
8. jun 2013
39
0
6
Po komentarjih sodeš se nekateri ne zavedate da hibrid =! električni avto ampak avto z navadnim motorjem IN dodatnim električnim pogonom - tako da teorije o tem da je hibrid bolj enostaven padejo v vodo.
100% električni avto, da je bolj enostaven samo trenutno smo še na motorjih z notranjim izgorevanjem.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik su35 pravi:
Po komentarjih sodeš se nekateri ne zavedate da hibrid =! električni avto ampak avto z navadnim motorjem IN dodatnim električnim pogonom - tako da teorije o tem da je hibrid bolj enostaven padejo v vodo.
100% električni avto, da je bolj enostaven samo trenutno smo še na motorjih z notranjim izgorevanjem.

Hibrid (vsaj toyotin) JE bolj "enostaven" kot kakšen dizel, turbo bencinar... kot že n-krat napisano in razloženo.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik su35 pravi:

Hibrid (vsaj toyotin) JE bolj "enostaven" kot kakšen dizel, turbo bencinar... kot že n-krat napisano in razloženo.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Še enkrat, zakaj je hibrid lahko enostavnejši?

zato ker ne potrebuje mehanskega menjalnika - žal to še niso dojeli vsi proizvajalci
zato ker ne potrebuje prožnega motorja (turbo, DI), ker prožnost nadomesti elektrika
zato ker ne potrebuje kompliciranega izpušnega sistema, ker motor lahko teče deloma neodvisno od zahtev voznika in ima tako nižje emisije
zato ker bo regulacija itak prinesla 48 V sistemi na klasičnem pogonu, kar ga bo cenovno pahnilo na raven polnega "200V hibrida"

vincent, ena kost za glodanje, dizel ki pokuri 5 l/100 km da državi 3,4 €/100 km, če vsi presedlamo na navadne bencinarje ki pokurijo 6,5 l/100 km država pokasira 5 €/100 km. Če bi se država tej neenakosti odpovedala in bi tudi pri bencinu vzela enak delež trošarine bi 6,5 l bencina pomenilo 6 €/100 km, 5 l dizla pa 5,33 €/100 km. Torej pod črto na kaj se folk vozi je zgolj in samo odvisno od naše preljube države, tudi če vedno pobere enak delež iz naslova goriv, če bodo Nemci rekli gremo na bencin se bo točno to tudi zgodilo, zakaj Nemci tega nočejo? Odgovor je v mojem podpisu porabe. Nemci hočejo preskočit iz dizla direktno na elektriko, bomo videli kaj bo vmesnih 20 let.

fujtajksel

Pripravnik
4. sep 2014
167
5
18
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

wink-1.gif

Sori ampak tole ni tako imaginarna grožnja. Dizel pred EURO4 (zelena ekovinjeta) že zdaj ne sme v mnogo nemških mest. V letu ali dveh se pripravlja zaostritev na EURO6. To je sicer hecno ker je obče znano da na cesti trenutni EURO6 avti niso kaj prida bolj čisti, kmalu je realno pričakovat nadaljnjo zaostritev. Avtoindustrija sicer izdatno lobira, ampak po drugi strani jim bo čez par let čisto ustrezalo da bo tri leta star avto "zastarel", bodo lažje prodajali nove "res čiste". Tako da če kupuješ avto za 10 let in se misliš vozit po Nemčiji, dizel ni posrečena izbira.
Glede na to da Ljubljana že leta dobiva opomine zaradi prekoračitev v monitoringu ozračja od EU, se tudi lahko zgodi, da bomo prekopirali nemško ureditev in bodo dizli dobri za do P+R parkirišč ;( Ne glede na to da je realno emisij od avtov okrog 20%, od kurišč pa 70%.

http://www.environmental-badge.co.uk/en/environmental-badge.html

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik fujtajksel pravi:
Sori ampak tole ni tako imaginarna grožnja. Dizel pred EURO4 (zelena ekovinjeta) že zdaj ne sme v mnogo nemških mest. V letu ali dveh se pripravlja zaostritev na EURO6. To je sicer hecno ker je obče znano da na cesti trenutni EURO6 avti niso kaj prida bolj čisti, kmalu je realno pričakovat nadaljnjo zaostritev. Avtoindustrija sicer izdatno lobira, ampak po drugi strani jim bo čez par let čisto ustrezalo da bo tri leta star avto "zastarel", bodo lažje prodajali nove "res čiste". Tako da če kupuješ avto za 10 let in se misliš vozit po Nemčiji, dizel ni posrečena izbira.
Glede na to da Ljubljana že leta dobiva opomine zaradi prekoračitev v monitoringu ozračja od EU, se tudi lahko zgodi, da bomo prekopirali nemško ureditev in bodo dizli dobri za do P+R parkirišč ;( Ne glede na to da je realno emisij od avtov okrog 20%, od kurišč pa 70%.

http://www.environmental-badge.co.uk/en/environmental-badge.html

Grožnja je imaginarna in smešna. Žuganje z nemškimi praksami v večjih mestih prav tako. Prepoved uporabe starih avtomobilov? Mokre sanje avtomobilskih proizvajalcev vsekakor, kaj več pa ne. Ekonomska stvarnost v tem trenutku (vsaj v Sloveniji) kaj takega ne prenese. Prepovej stare kante in vsi šibkejše stoječi bodo kupili kaj? Nov avto? S čim?

Dokler se vozim poceni s starim dieselom, se bom. Dol mi visi za hibride in hvalospeve tem čudesom, ki so menda tako zelo enostavna in zanesljiva. Super, da imate nizek TCO, privoščim vam. Meni diesel popolnoma ustreza.

P.S.: še vedno nihče ni komentiral ogljičnega odtisa izdelave novega avtomobila

fujtajksel

Pripravnik
4. sep 2014
167
5
18
Citat:
... Dokler se vozim poceni s starim dieselom, se bom. ...

Sej če imaš starega poceni dizla ni problem. Najbolj hecno je v tem trenutku kupovat novega dragega dizla, ki po vsej verjetnosti kljub EURO6 pildku dejansko na cesti ni bistveno bolj čist. Jaz sem imel zase v mislih enega "novega" tri leta starega karavana, pa se mi zdi prav neumno da me bodo že čez eno leto v Nemčiji šikanirali ker ne bi bil EURO6 - bi vzel rabljenega bencinarja ker ne vozim veliko ampak ga pri naših dilerjih lahko z lučjo podnevi iščeš, bi bilo treba ven iskat...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.820
5.929
113
Cene dizla (energenta) so v Eu "subvencionirane" (umetno znižane), proizvodna cena za dizel je višja kot za bencin, s tem da so v Eu cene za dizel nižje kot za bencin.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Ne, pripelješ se s smrdljivo ropotojačo škatlo, ki nima nič skupnega z EURO normami, saj jaz nisem kaj dosti boljši, ker med drugim vozim pickupa s 3.0 dizlom, ampak če bi imel vsaj bencinsko alternativo bi jo kupil pa ne obstaja (pa ne mi sedaj RAMa predlagat).

Avto industrija je pred veliko spremembo in tam dizelsekega stroja ni.

Kar zajokal bom, ker nimam avta, ki izpolnjuje EURO 10 normo.
grin1.gif
Dokler je avto v skladu z zakonom, mi dol visi za norme.

Tudi jaz bi imel bencinarja z večjo prostornino, pa se mi ne zdi smiselen za vsakodnevno vožnjo.

Ko že omenjaš mesta....to velja ponavadi za večja mesta, katera pa bi itak (po mojem mnenju) morala biti zaprta za promet, razen za javni promet (busi, metroji in ostala podobna prevozna sredstva). Potem ne bi bilo nobene gužve in brez problema bi prišel kamorkoli v kratkem času.
Vidiš kako se folk ***** po forumih, kako v LJ nikamor ne prideš z busom in ne vem kaj še vse. Ja itak da ne prideš, če so pa ravno oni in njim podobni vedno v avtomobilu in delajo gužvo busom. Zapret LJ za en teden (prepoved osebnih vozil), pa da vidimo kako hitro se kam pride...