VW goljufal pri emisijah NOx v US

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Glej, Nemci so se pač odločili, da lačni ne bodo. In so krivični, ker ne bodo razf.kali verjetno največje nemške firme. Jasno je, da bi v takem primeru kapital VW-ja pobegnil iz Nemčije, dobili pa bi vsaj dvojno številko brezposelnih glede na sedanje število zaposlenih v VW. Lastniki bi imeli neke stroške s selitvijo kapitala, Nemčija pa nekajletni padec BDP-ja. Kapitalistov s takimi ukrepi ravno ne boš zje.al.
Pojdi jih tožit.

I

Izbrisan uporabnik 474

To me spominja na razmišlajnje Jenkijev ob začetku svetovne krize... Too big to fail

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:To me spominja na razmišlajnje Jenkijev ob začetku svetovne krize... Too big to fail
In nekateri pravijo, da Lehman Brothers padel zato, da je nekdo drug lahko postal večji. Preslabe zveze v kongresu se maščujejo.
Ali so bankirji res kaj izgubili? Ne, izgubili so mali ljudje. V primeru VW bi se to še bolj odrazilo. Slovenski BDP bi gotovo padel za kak %, ker žal JS sektor ne more nase prevzeti celotne rasti BDP
smile-1.gif
in vseeno izvozniki nekaj prinesejo v malho.
Ja, bili bi revnejši, ampak srečni, ker smo zjebali grdi VW. Zrak bi seveda ostal enak, ker avtov ne bi zmleli. Lastniki VW bi tudi to leto kupili daljšo jahto. Ampak smo jih zje.bali...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.929
113
Nemci (in Avstrijci) so ene velike pizde, ko je potrebno kritizirati druge.
Ko gre za njih najdejo 1001 izgovor, zakaj so ravno oni izjema.
Le od kod mi to zveni znano
evil.gif
?

Vendar jih Slovenčki še vedno obravnavajo, kot da gre za nezmotljivo vrhovno božanstvo
bonk.gif
.

Ne pozabiti da so bili podatki o prevarah VW znani že 2011, nobena EU institucija se s tem ni hotela ukvarjati in so vse lepo pometli pod preprogo.
Šele nato so o tem obvestili ZDA EPA, ki bo vsaj na svoji strani počistila Avgijev hlev, se je začelo vsaj na papirju premikati tudi na stari celini.

Glede hranjenja države in nemški javni sektorja, nemška avto industrija me čedalje bolj spominja na Nokijo.
V ZDA je Ford šel v stečaj, država se ni sesula.

Euro eko norme izpušnih plinov so sprejeli z izdatnim lobiranjem avto industrije ! Kot kaže lastnih norm niso sposobni dosegati.

Pri VW aferi bi morale leteti glave iz strani politikov, regulacije in avto industrije.

Citat:

Ja, bili bi revnejši, ampak srečni, ker smo zjebali grdi VW.
Če bi namesto VW bil na tapeti denimo Fr Renault, bi Nemci streljali z vsem, kar imajo na voljo.

Cheating is bad mkay ?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Zjebali so samega sebe, ker so zlobirali luknje v EURO normi in ne same številke na papirju. Sedaj bodo luknje v predpisih zaprli in EU avtoindustrijo bo v enem koraku mogla izpolnit to kar bi mogli postopoma doseči v 10 letih.

Dizelski motor bo pač še za kakšenga tisočaka dražji, pa vzdrževanje tudi zna delati nekaj več problemov. Sedaj vsi pospešeno delajo na elektrifikaciji, ampak še vsaj 10 let ne bomo videli zadostne proizvodnje zmogljivosti da bi lahko govorili o nekem normalnem deležu. Vmes bo pa Toyota s klasičnimi hibridi močno pridobila na tržnem deležu, saj so s ceno že danes na ravni dizlov.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Ali si prodajalec Toyote ali vsaj velik delničar, da stvari jemlješ tako osebno?
Jaz bom navijal zato, da je EU zakonodaja taka, da imajo prednost vozila proizvajalcev, ki iz Slovenije nabavljajo komponente ali celo tukaj proizvajajo vozila. Od tega nekaj imam, ker ne prodajam vozil in nisem delničar.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Nima veze za kaj navijam, podal sem samo mojo vizijo za prihodnost in evropska sigurno ni svetla.

Jaz od tega nimam nič, kvečjemu EU gospodarstvo v ku** kar ne more koristiti nobenemu v EU. Treba je vedeti da se folk ne bo obnašal patriotsko ko se gre za nakup neke dobrine.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Strategije kako doseči dizelski Real Driving Emissions (RDE) v avtu C segmenta:
Fig%20for%20PR_530.jpg

http://www.ricardo.com/en-GB/N...e-says-Ricardo/

V tekstu je kot najbolj verjetna rešitev omenjen low pressure cooled EGR v kombinaciji s SCR/DPF (LPcEGR zelena črta na grafu). Kaj lahko razberemo iz grafa?
- 35% dražji motor + after treatment (glede na EU5)
- 15 l AdBlue na 20k km
- 50% preseganje EU6 norme v mestnem ciklu
- Poraba ostaja ista

Če prav berem graf morajo biti vrednosti emisij izven tistega sivega področja na grafu, svetlo siva je verjetno prvi korak, ki bo še dopuščen (zlobirano preseganje EU6 norm za faktor 2).

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
To me spominja na razmišlajnje Jenkijev ob začetku svetovne krize... Too big to fail

Zakaj bi pluval po lastni firmi? Kar je pa najbolj pomembno... avto dela, sej ni nc narobe s temi motorji

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Saj tudi z raznoraznimi herbicidi in pesticidi ni nič narobe. Razen da ubijajo poleg zaželenega še vse živo, od čebel, pa do ljudi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:Saj tudi z raznoraznimi herbicidi in pesticidi ni nič narobe. Razen da ubijajo poleg zaželenega še vse živo, od čebel, pa do ljudi.
Če res ljubiš okolje, avta sploh ne boš imel. Da je vozilo nastalo in pripotovalo v salon, je bilo povzročene že toliko okoljske škode, da sama uporaba niti ni tak problem. Smiselno je tudi, da nimaš čevljev, kavbojk. Vse to je zelo problematično za okolje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Sedaj pa bi si želel, da bi imel v družini kakega VW-ja
smile-1.gif
.
Kupcu je sodišče dosodilo več kot bi dobil po eurotaxu za dve leti star avto.

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
ksz

A je zdej že kdo bil na "predelavi" avtomobila? Pozna kdo koga?
Včeraj sem dobil pismo, da se moram zglasiti pri uradnem serviserju, da mi odpravijo napako na avtomobilu. Ker imam čez 800km redni servis ga bom tudi takrat odpeljal...
Lahko zavrnem to "posodobitev"?

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
In kaj bo, če zavrnem?
Sej nočem neki komplicirat, samo ne bi rad, da mi spremenijo na slabše...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Grozili ti bodo, da ne boš mogel čez tehničnega.

Sam tega posega ne bi dovolil, dokler me dejansko ne vržejo na tehničnem. Tu se bo še 1000x vse spremenilo in naj bodo kar lepo drugi poskusni zajčki.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.742
5.900
113
Nekaj se je pametovalo o nekoliko višji porabi goriva, kar je nekako logično če ti na dovodu za zrak vstavijo mrežico. Naj pa nekdo osebno zapiše ugotovitve, ker jaz ne vozim VW-ja.