Vožnja v rdečo luč

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.448
811
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sicer nima veze s temo ampak men gredo najbolj na živce avtošole (ja, saj vem no..) ob jutranjih konjicah, ki vozijo 30 tam kjer je omejitev 50. Se spomnim svojih dni v avtošoli, ko mi je inštruktor takoj pohodil gas in me nap**zdil, če sem vozil konkretno pod omejitvijo. Da o lagu pri speljevanju na semaforjih niti ne govorim, ampak ok, to še razumem nekak.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.570
9.808
113
40
MB
avtošole so velik del problema ja, meni to isto ni jasno, al pa da jim dovolijo vozit 50 na 90 omejitve, jaz sem to že dobil bunke v ramo od inštruktorja če nisem SDIja zahodil, sicer tam se je težko razločlo, ker avto ni šel nikamor :D

al so pa zoomerji res take snežinke ...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

tomi

Guru
1. sep 2007
18.570
9.808
113
40
MB
Teh dveh nogometašev ne bi rešilo 10 radarjev na cesti MB-Hoče, tam je bila čista objestnost in prepucavaje... Jaz sem govoril o Ptujski-Proleterski brigad.

Pa point teh radarjev je bil čisto drugje, s pravo komunikacijo in postavitvijo bi stali še danes, Franca pa bi bil namesto kretena car med meščani, ker je končno naredil nekaj za red na cestah.

a misliš da če dobiš 10 kazni za prehitro vožnjo, še vedno voziš objestno?

komunikacija je kriva ja :valjamse:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.696
9.478
113
Pa sta se dva pofočkala. Avtošole vas motijo, pa zelene L tablice še bol na hard primeta. Ubožca na umu in duši. Tomi :D bogi si...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.696
9.478
113
Pa da razložim. V temi " vožnja v rdečo luč" se en spotakne v avtošolo, tomi bebavo :D pritrdi in pol še cela kopica pritisne lajk.... fantje, avtošole niso del izpostavljenega problema, tudi vam je nekoč v avtošoli sredi križišča crknil avto. Tist k prav da mu ni laže.

• Všeč mi je
Reactions: Marburg

Piton

Guru
11. apr 2022
1.738
-161
113
pa kaj je to čudnga?
pejt sam v en šoping center, pa probi hodit naravnost, pa glej in se čohaj, ko ti nasprot pride ekipa 2-5 debilov,
ki hodjo vštric in ne jebejo pou kurca. če se ne ustaviš al pa umakneš se boš 100% vsaj z ramo zaletu.
ne rabiš dolg iskat, pa boš najdu več takih ekip
zdej si pa predstavli, da majo vse te ekipe debilov nek bliz parkiran avto - prej ko slej bojo šli na cesto

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.448
811
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Pa da razložim. V temi " vožnja v rdečo luč" se en spotakne v avtošolo, tomi bebavo :D pritrdi in pol še cela kopica pritisne lajk.... fantje, avtošole niso del izpostavljenega problema, tudi vam je nekoč v avtošoli sredi križišča crknil avto. Tist k prav da mu ni laže.
Kdo je rekel, da mi avto na semaforju ni crknil. In verjetno je zaradi tega tipu in še štirim za njim snelo dekl zjutraj, ko se jim je mudilo na šiht. Dejstvo pa je, da mi inštruktor zagotovo ni toleriral vožnje 20km/h pod omejitvijo, sploh na prometnih cestah. To pa je danes žal normalna praksa avtošol in samo to me moti..

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.570
9.808
113
40
MB
Pozabil si povedat, da sta vozila min. 140km/h. Bodi točen in ne opletaj na pamet, da je bila za smrt kriva hitrost 70km/h oz. 90km/h in da bi jih rešili radarji.
ti si pozabil vklopit možgane, vsakemu pametnemu je jasno da en sam ukrep nemore pomagat, več le teh v vrsti pa.

ampak za to so potrebna leta, to pa razumem da pri nas ne gre.

trdiš da bi ta fant vozil isto hitro če bi tam bil radar?

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
ti si pozabil vklopit možgane, vsakemu pametnemu je jasno da en sam ukrep nemore pomagat, več le teh v vrsti pa.

ampak za to so potrebna leta, to pa razumem da pri nas ne gre.

trdiš da bi ta fant vozil isto hitro če bi tam bil radar?
Kdor je v takšnem okolju pripravljen voziti 140 km/h velikokrat pozabi na radarje. Morda bi, morda ne bi. Ne vem pa kako je s tem, ko pravijo, da radarjev tam, kjer sta dejansko vozila tako hitro, ni bilo. Ampak vsega pač ne moreš preprečiti in včasih Darwin terja svoje.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.570
9.808
113
40
MB
Kdor je v takšnem okolju pripravljen voziti 140 km/h velikokrat pozabi na radarje. Morda bi, morda ne bi. Ne vem pa kako je s tem, ko pravijo, da radarjev tam, kjer sta dejansko vozila tako hitro, ni bilo. Ampak vsega pač ne moreš preprečiti in včasih Darwin terja svoje.
ja lahko družbo vzgojiš da je pač osebno odgovorna, ali pa pač palca, pri nas prvo definitivno ne deluje, ker traja več kot en politični mandat, drugo pa tudi tak tak.

in če mlad voznik ne kapira, da mogoče ni dobro z 150 na uro lovit zelenga vala, pač ni druge ko pa dobi parkrat po denarnici da s takim početjem neha.

ampak tu je vir problemov dosti prej, največkrat pa se žal začne doma - pri starših.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
808
113
toti Maribor
tomi sem ti že nekaj postov prej povedal. Če bi bili radarji namenjeni umirjanju prometa (beri divjakov) in bi se kazni stekale v proračun MO MB, ne bi bilo sploh nobenega problema. Tu pa se je šlo zgolj za polnjenje blagajne privatne firme.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Družba lahko stori le omejeno. Vedno imaš takšne, ki bodo delali neumnosti in včasih za to plačali najvišjo ceno. Vseh ne moreš rešiti, vsi si ne pustijo pomagati.

kemb

Majstr
7. okt 2018
800
818
93
Men je zanimiv tud kot pešcu, se nam prižge zelena, pa še velikokrat kakšna kamikaza z avtom uleti v rdečo čez prehod. Sem prov razmišljal, da bi lutka otroka iz stiroporja takrat avtomatsko “skočila” na cesto, da bi se bedak vsaj ustrašil in videl kaj se lahko zgodi.

malo off:
Imaš tudi v Ljubljani kolesarje, ki startajo boljše kot hamilton v F1.. tebi se ugasne zelena puščica, ti si ravno v tam tam v križišču, oni pa na polno. Potem pa so še nekateri, ki se vozijo celo zimo (podpiram), ampak so v temnih oblačilih in brez luči na kolesu (to pa ne podpiram). Vsak dan pa dobim še specialce, ki ti vozijo po kolesarski cesti - v nepravilni smeri. In potem ga ti z avtom nabašeš in je "veselje obojestransko". Tukaj bi kaznoval kolesarja s 500 eur. Pa nimam nič proti kolesarjem, se v družini precej kolesari.

on:
Ločevati je potrebno pri vožnji v rdečo na območju gradbišč, kjer je postavljena neustrezna prometna ureditev. Tam mora biti odgovoren tudi gradbeni izvajalec oziroma investitor ter dobiti ravno toliko kazni, kot jih bodo dobili vozniki. To pomeni, da bodo tudi izvajalci ustrezno postavljali znake in semaforje ter jih tudi umaknili. Oziroma po potrebi postavili dodatne zaposlene, da mahajo z zastavico.
Pri vožnji v prometu, križiščih v rdečo - sploh nekatere dirkače, ki začno pospeševati precej pred križiščem, ko zasveti rumena luč, je kazen zame znana. Odvzem vozila za 1 mesec + 1000 eur kazni, + plačilo ležarine vozila + 12 kazenskih točk.
Problem pa so tudi prometne konice, kjer se zaradi nepretočnosti začno zastoji. Tukaj pa pogrešam policijo v večji križiščih vsak dan. Na ta način bi pospeševali tam, kjer je možno da gre. Po drugi strani pa se ne bi pojavljali v križišču tisti, ki zapeljejo v križišče tudi takrat, ko že vse stoji. Namesto, da bi počakali pred semaforjem, kljub temu, da gori zelena. Tej modeli in modelke pa uničijo še tisto majhno pretočnost. Kazen za takšne: 500 eur, + 6 točk.

Pa bi bil red kmalu.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Sicer nima veze s temo ampak men gredo najbolj na živce avtošole (ja, saj vem no..) ob jutranjih konjicah, ki vozijo 30 tam kjer je omejitev 50. Se spomnim svojih dni v avtošoli, ko mi je inštruktor takoj pohodil gas in me nap**zdil, če sem vozil konkretno pod omejitvijo.

Super bi bilo, če bi ti inštruktor namesto napizdevanja raje povedal kaj o strpnosti na cesti.