Nov nacionalni šport: Vožnja skozi rdečo

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Opažam pa, da upravljalci semaforjev čedalje več nameščajo "rdeči val". Brezvezna izguba časa, prekinjanje prometnega toka, povečano onesnaževanje in nazadnje tudi zmanjšanje varnosti so posledice.
Ko bodo pa še kamere zalavfale, bo pa njihov trud bogato plačan.

Italijani so še malce rumeno skrajšali, da več kasirajo klik

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Milijonkrat povedano: polovica prebivalstva ima IQ pod 100

Ravno danes recimo: Križišče ima dva pasova za zavit. Bitje zapelje v križišče na desnem pasu, med zavijanjem (že v križišču) pa bi kar zamenjal na levega. Kjer pa se že nekdo drug vozi. Ta drug je na srečo iz druge polovice, z IQ nad 100 in ne pride do trka.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
in 80 % tistih, ki imajo IQ pod 100 jih ima pod 90. to se pa že krepko pozna
sposobnost obdelave in razumevanje informacij približno tako kot pri crknjenem konju
in preden dojamejo, da je zelena, je tudi že 50% časa zelene konec

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Ja, zadnje čase je res ratalo tole obupno. Najprej traja, da poštekajo da imajo zeleno, ampak nč hudega, sej potem z vožnjo skoz rdečo nadoknadijo zamudo...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ksz...

Evo, jaz priznam, da grem velikokrat skozi rdeco. Ampak zgolj in samo v desno, ko preverim, da ni nikogar iz nobene smeri.

Pa predno se kdo obesi na moje grozno pocetje, vam povem, da je v naprednejsih drzavah to marsikje praksa, ki je tudi dovoljena.

Je pa res, da to velja zgolj in samo za voznjo skozi rdeco v desno in nic drugega. Pa se to v vecernih urah, ko je zelooo redek promet. To NE velja za npr. popoldanski cas.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
mene tole velikokrat mika, pa te ni strah plavih? Kolikokrat so te ze dobili? Imam veliko vozenj cez vikend zjutraj, pozno ponoci in podobne in se mi zdi neumno cakati pri semaforjih po 10min, mimo pa nobenega avtomobila..

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Eden redkih med alterjevskimi angelčki.
aplauz.gif

Kot sem opazil v Kamniku od poznega večera do jutra ljudje čedalje bolj ignorirajo(mo) rdečo luč na semaforju pri Sparu (včasih Utoku). Ravno ta semafor od štirih namreč pogosto povzroča (kot jaz pravim) rdeči val, čeprav je na njem najmanj prometa in je opremljen s tipko za pešce in indukcijsko zanko za tiste z Usnjarske (spar). Dokaj pogosto namreč tudi po deset vozil daje pol minute prednost vetru.
bonk.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Se nikoli me niso dobili. Res pogledam, da ni nikogar. Neumno se mi zdi, tako kot sam pravis, v nedogled cakati na zeleno, ce ni pa nobenega prometa.

Sem pa ze slisal, da so policaji v Ljublajni ze marsikoga videli in niso ukrepali, ce je ta voznja skozi rdeco bila res takrat, ko ni bilo nikogar.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
mene tole velikokrat mika, pa te ni strah plavih? Kolikokrat so te ze dobili? Imam veliko vozenj cez vikend zjutraj, pozno ponoci in podobne in se mi zdi neumno cakati pri semaforjih po 10min, mimo pa nobenega avtomobila..

To je pa to, ker semaforji nimajo senzorja....če bi ga imeli ne bi bilo treba stati ponoči na semaforju, saj bi se semafor hitro dal na zeleno, ko bi zaznal avtomobil...v Sežani recimo je en tak, za katerega vem da ima senzor.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Pa tudi če ima senzor se najdejo bedaki ki ne zapeljejo dosti blizu semafoja, potem se pa jezijo zakaj je vseskozi rdeča.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Tudi res, ja. Imamo skorajda pred bajto krizisce, kjer ima v tleh tiste zice, ki jih moras prevoziti, da sprozis zeleno. Ker jih marsikdo ne prevozi, se zelena ne prizge, pol pa mene posiljajo v tri krasne, ko jim kazem, da naj se zapeljejo malo bolj naprej ali pa jih kar obvozim in skozi rdeco.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Resnično sem imel probleme, ko sem se vrnil domov glede desnega pravila. No, k sreči nisem nikoli fasal kazni, kjer bi spet ogrožal pesek in asfalt. Si pa tudi sam ponoči včasih dovolim, ker čakat meglo, je res malo trapasto. Zank pa ni, da jim jebem mater.