Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Verjetno je nekaj podobnega kot JNA in teritorialci.

Nemotivirana vojska proti braniteljem lastne države. Menda sedaj dovažajo čečenske divizije v boj.

Med Belorusko mejo in Kijevem je 80km. Z tankom je to 2 uri. Z kolesnim oklepnikom 1 ura. Na vzhodu države je šlo lažje zaradi večjega števila rusov. Ukrajinci pa se ne bodo dali tako zlahka. Zanimivo je tudi, da ruska stran molči o zadanih in lastnih izgubah.
Baje jih ni malo. Zato tudi tak bes...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
V SWIFTU je 11k bank, ustanov.... a to se morajo vsi strinjat, da banajo Rusijo iz sistem ali samo ustanoviteljice?
Teh je 239 bank iz 15 držav ali samo taveliki?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113

Nemotivirana vojska proti braniteljem lastne države. Menda sedaj dovažajo čečenske divizije v boj.

Med Belorusko mejo in Kijevem je 80km. Z tankom je to 2 uri. Z kolesnim oklepnikom 1 ura. Na vzhodu države je šlo lažje zaradi večjega števila rusov. Ukrajinci pa se ne bodo dali tako zlahka. Zanimivo je tudi, da ruska stran molči o zadanih in lastnih izgubah.
A tistega blata po odjugi, ki je pred dvema tednoma grozil, da se bodo tanki ugreznili pa sedaj ni več? A je spet zamrznilo??

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Dejmo si zapomniti, da si vsi mi tukaj ustvarjamo mnenje na podlagi patcialnih informacij, ki nam jih servirajo vprasljivi mediji. Napad na Ukrajino se je zagotovo pripravljal dalj cas. Ni to planiranje izleta na Hrvasko obalo. Kot sem ze rekel, jaz v tej zgodbi ne bi podcenjeval nikogar.
Največje podcenjevanje je bilo iz strani Rusov, tako Ukrajincev kot zavezništva.

No zdej so jim zabili nož v hrbet celo tisti, ki imajo največ koristi od njih...
jebiga,

momlanje tistega ministra al kva je že ni blo naključno...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
No...

There has been fierce fighting at Hostomel airport, to the west of Kyiv, which was attacked by airborne Russian troops.

Russian forces arrived in the Obolon district of Kyiv on Friday, less than 6 miles (9 km) from the city centre.

Map showing how much of Ukraine is under Russian control

BBCCopyright: BBC
Russia is now in full control of significant parts of Ukraine's territory. Troops are spreading out in parts of the north, east and south, with missile strikes and artillery clearing the way for advancing Russian forces.

15. jan 2019
3.459
1.086
113

Primerjava povsem mimo, JNA in teritorialci... :)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.534
113
doktor diplomacije...

zgleda kot mon

Gargy to sem napisal, čeprav sem shizofren...

Kalbotu se pa ne sanja o čem govorim.

Pump and dump bo z strani mačkov..
pa FOMO bo takrat ko bodo zaznali, potem bo nek Musk vnovču longe...

hahah
Glup Rus bo spet gledov k tele v nova vrata....

Važn mi je da kmeri Rusofili hajpate, malo se že praskate, ampak ber poste dva tedna nazaj...
ne vem pol kdo je shizofren.
Mene ne mot kaj govoriš, mene mot tvoje neizmerno orgazmiranje na dogajanje. Da o primitivizmu izražanja ne začnem. Tud če je blokada swifta potrebna, ali ostale nevojne sankcije, še ne pomen, da je treba v luft skakat od veselja, ker ga bo kr neki čist navadnih in nedolžnih ljudi najebal.
Eno je, da drekaš v svojem stilu o kolesarski dirki, drugo pa, da onaniraš na vojno, kjer ta hip umirajo in jebejo ježa ljudje. Mal empatije ti ne bi škodilo.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.972
6.217
113
blizu močvirne prestolnice
Mene ne mot kaj govoriš, mene mot tvoje neizmerno orgazmiranje na dogajanje. Da o primitivizmu izražanja ne začnem. Tud če je blokada swifta potrebna, ali ostale nevojne sankcije, še ne pomen, da je treba v luft skakat od veselja, ker ga bo kr neki čist navadnih in nedolžnih ljudi najebal.
Eno je, da drekaš v svojem stilu o kolesarski dirki, drugo pa, da onaniraš na vojno, kjer ta hip umirajo in jebejo ježa ljudje. Mal empatije ti ne bi škodilo.
A tebe tudi boli, ker okupatorju ne uspeva?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.