Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.691
113
Dobra analiza (30 min) s kar nekaj (splošno) neznanimi detajli:
- V Ukrajini odkrita velika nahajališča plina, ki bi ga bilo možno pridobivati s frackingom. Enako tudi v Črnem morju okrog Krima. Ukrajina ima precejšen potencial razviti se v "petrol state", kar pa seveda Rusiji ni v interesu.
- po okupaciji Krima Ukrajina prekinila dovod vode na Krim po kanalu iz reke Dnjeper - na Krumu velika kriza z vodo.
- + geopolitični razlogi, obramba pred NATO-m itd...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Rusi se po moje zanašajo na svoje jedrsko orožje. In z takim šefom ni dvakrat za rečt kaj bo.
Po drugi strani pa je dumi rekel da gre branit samo dve regiji, kjer drogirani nacisti izvajajo etnično čiščenje nad rusi.
Mogoče zato samo teh par enot.

Se pa zdaj že precej novih kolon premika proti Ukrajini iz Ruske strani.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Dober posnetek.....
Zdi se pa kot namerno, al pa nesposobnost, kar tudi je možno...

Itak bodo rekl, da so Ukrajinci namerno..
Vse je možno.
Se je pa najšrej tudi za vprašat, komu ta zadetek v blok bolj koristi, kdo bo take dogodke bolj znal izkoristit v svoj prid. Tisti ima ponavadi prste zraven.

Se pa čudim, kako da se še niso pojavili posnetki poškodovanih bolnišnic, šol in vrtcev, kot je običajno v vseh spopadih po svetu. Mogoče pa to še pride.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
Glede medlosti ruske vojske. Obstaja moznost, da so jim s kibernetskimi napadi sesuli zaledne sisteme.
S tem bi bila prva linija ko kure brez glave

• Všeč mi je
Reactions: sad
I

Izbrisan uporabnik 474

Meni je tudi tole vseskupaj že malce čudno,ker sem vseeno pričakoval,da bojo rusi poslali svoje bolj izurjene vojake,ki bodo hitro dosegli svoj namen, potem pa takole medlo,neorganizirano??

Mogoče je res tako, da se je putin zakalkuliral in ni pričakoval nobenih težav, tudi če tja pošlje malo da ne otroke? Mislim pa,da pri taki operaciji naredijo več scenarijev,ki jih potem furajo dalje glede na potek?

Se pa tudi sprašujem, k je takrat putin okaral tistega od obveščevalne, k je nekaj trokiral, kaj pa če se je on zavedal, da ne bo šlo tako zlahka? Putin je pa silil z glavo skozi zid?

Vseeno je to kar gledamo čisto druga slika, kot recimo Rusija v Siriji. Putin (in njegov vojaški vrh) mi vseeno ne deluje taki papak...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Vse je možno.
Se je tudi za vprašat, komu to bolj koristi, kdo bo take dogodke znal izkoristit v svoj prid. Tisti ima ponavadi prste zraven.

Se pa čudim, kako da se še niso pojavili posnetki poškodovanih bolnišnic, šol in vrtcev, kot je običajno v vseh spopadih po svetu. Mogoče pa to še pride.
Še enkrat grem stavit, če dobijo ban swifta, se Rusija ne bo pobrala. Takrat pa bo dejansko zavladal tak kaos, po mojem menju, kot bi padl v kameno dobo... Ta bogati bodo začel z kriptom, tam pa bodo deležni pump and dump, scenarijev bogatih Kitajcev in Američanov.

jih bodo jebali do onemoglosti!

Ta scenarij bo bolj zabolel kot supersonične rakete v najbolj mokrih sanjah Putke....

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Vseeno je to kar gledamo čisto druga slika, kot recimo Rusija v Siriji. Putin (in njegov vojaški vrh) mi vseeno ne deluje taki papak...
Očitno so, no sej proti kameltrajberjem so sam prtiskal brez odpora iz zraka...
Ni ravno enako. + močna podpora lokalcev..

to je čisto nekaj drugega..

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Nato ima odlično predstavo velike Rusije... Kako bi ta strašna vojska grozila Finski, Švedski, Poljski, Romuniji, Bolgariji..

Fak umiram...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.680
6.442
113
Poteka seja Sveta za nacionalno varnost. Šarec bo Janši povedal, naj neha predlagati zaprtje zračnega prostora nad Ukrajino. Žan Mahnič bo dal izjavo po koncu seje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Germany is to send 1,000 anti-tank weapons and 500 "Stinger" surface-to-air missiles to Ukraine, the government in Berlin confirms.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Če Putin v nekaj dneh ne likvidira tazelenega je vsega konec. Enostavno Ukrajina je prevelika za okupirat. Ni to San marino ali vatikan. Za okupacijo je potrebno ohoho ljudi, pa sredstev, posebej za kasnejše vzdrževanje stanja in boj proti gverili- Kolk je nekdo napisal, da stane 20 mrd na dan? Po taki ceni si še enega afganistana ne morejo privoščit.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.