Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Svabe so poleg?

Germany has dropped its block on the delivery of German-made lethal weapons to Ukraine via third countries.

The move means the Netherlands will be able to send German 400 rocket-propelled grenade launchers to Ukraine.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kaksni kekci. Skoda k se NATO ne vključi. Zmlel bi te bedne Ruse v enem dnevu. Lej kaj jim Ukrajinci delajo.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.429
113
Na obrambo. V Baltske države na Finsko, Poljsko, Romuniji, Moldavijo, Slovaško in Madžarsko je treba poslati močne enote
Baltske države imajo kar problem zaradi Suwalki koridorja med Poljsko in Litvo. Rusi jih lahko tam hitro odrežejo.

Ankete javnega mnenja kažejo veliko povečanje podpore vstopu v NATO na Švedskem.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
A je možno, da je Putin v Rusijo poslal same nabornike. Ni mi jasno od kod taka nespobnost.
Tole je pa res čudno.

Druga variant, al pa se nočejo boriti proti Ukrajincem.
Tole res neki ne štima...

Zato Putka pošilja Čečene...

Morgoth

Majstr
27. sep 2018
790
887
93
Mnogi ne vedo, da so bili tudi na Menini planini (film Preboj) na nasprotni strani večinoma Ukrajinci.
Verjamem, da so bili.
Pa tudi drugje so bili.
Hrvaške in bošnjaške čete (ki so se jih mimogrede zaradi krvoločnosti celo Nemci sramovali) so se npr tudi borile drugje po Evropi, ne samo v Jugoslaviji...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Jaz se sprašujem nekaj... vse te vojaške parade in mogočne moderne rakete, ki jih razkazujejo Rusi (pa Severni Korejci). A to so kompenzatorji za nekaj? A to sploh pride dlje od prototipov? A deluje podobno "kot namazano" kot njihova cela vojska? Ker jaz bi se bal, da bi mi kaj na glavo padlo... Ko pomisliš na budget pa koliko tega budgeta gre za podmazovanje (podkupovanje), da deluje Putikin mafijski sistem?

Ker od Amerov ne slišim veliko, da bi se toliko hvalili z ogromnimi falusi. Njihovih vojaških parad ne pomnim že desetletja. Edine ICBM-je imajo pa 50 let stare.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.205
713
113
A je možno, da je Putin v Rusijo poslal same nabornike. Ni mi jasno od kod taka nespobnost.
Tole je pa res čudno.

Druga variant, al pa se nočejo boriti proti Ukrajincem.
Tole res neki ne štima...
Ja nekaj je narobe. Al so šli brez k na svatbo in imajo probleme z zalogami in oborožitvijo, nobene prave orientacije in koordinacije. Druga možnost je pa tudi nekakšen pasivni upor v vojski. Prav mogoče je da je vojska skontala da so jih nategnili. Ko gledam posnetke vrbalnih konfrontacij vojakov z navadnimi ljudmi se mi zdijo fenomenalno mirni in nekako v defenzivi. Kot da nimajo pravega navdušenja nad okupacijo. Vseeno so to precej podoben če ne isti narod. Lahko pa da je ruski medved tudi preveč ugriznil in se zna zadavit. Skrbi me angažma Čečenov. Ti bi znali biti precej bolj zagreti.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Malo gledam izgube na eni in drugi strani, rusi bi naj izgubili Sukhoi 25... pa to je ja 40+ let stara krača?! Mislim, wtf, z muzejskimi letali so šli v resno invazijo?

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Jaz se sprašujem nekaj... vse te vojaške parade in mogočne moderne rakete, ki jih razkazujejo Rusi (pa Severni Korejci). A to so kompenzatorji za nekaj? A to sploh pride dlje od prototipov? A deluje podobno "kot namazano" kot njihova cela vojska? Ker jaz bi se bal, da bi mi kaj na glavo padlo... Ko pomisliš na budget pa koliko tega budgeta gre za podmazovanje (podkupovanje), da deluje Putikin mafijski sistem?

Ker od Amerov ne slišim veliko, da bi se toliko hvalili z ogromnimi falusi. Njihovih vojaških parad ne pomnim že desetletja. Edine ICBM-je imajo pa 50 let stare.

Mal prej sem že povedal, da je budget za vojsko tako mizern, da je čudno da sploh to še skup drži. Glede na velikost Rusije govorim. Zda več kot 10x večji budget. Pa še zasebniki delajo za njih.... In to tisti hi tech.

Se enostavno ne morjo primerjat. Sicer Rusofili bodo u luft skakal. Ampak proti toliko keša in takim firmam, ki jih ima ZDA ne morš kej dosti + Izrael.
Glede na pokazano, se morjo v NATU smejat, da se kr prpogvajo, po Gorenjsko...

Putka je pomoje od sramote ugasnu twiter...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.429
113
To orožje na paradah je izredno drago in imajo ga zelo omejeno število. Tudi velika verjetnost je, da bodo dodatne, nevojaške žrtve.

Sicer objavljajo posnetke, da naj bi bilo nekaj te oborožitve (termobarične rakete TOS-1) na poti proti Ukrajini. Upam, da ni res in da jih ne bodo uporabili.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Ja nekaj je narobe. Al so šli brez k na svatbo in imajo probleme z zalogami in oborožitvijo, nobene prave orientacije in koordinacije. Druga možnost je pa tudi nekakšen pasivni upor v vojski. Prav mogoče je da je vojska skontala da so jih nategnili. Ko gledam posnetke vrbalnih konfrontacij vojakov z navadnimi ljudmi se mi zdijo fenomenalno mirni in nekako v defenzivi. Kot da nimajo pravega navdušenja nad okupacijo. Vseeno so to precej podoben če ne isti narod. Lahko pa da je ruski medved tudi preveč ugriznil in se zna zadavit. Skrbi me angažma Čečenov. Ti bi znali biti precej bolj zagreti.
Vse bolj imam občutek, da imaš prav.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.