Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
No men je fascinantno, da lohk nekdo tako nizko pade da gleda Tomašiča več kot 3 minute. Tok da vem kok te resno jemat.
Slab občutek vzbujajo pozivi Ukrajinskega predsednika svetu …
Tomašič : A ta človek navija za Rusijo ?

Ej človek, a maš ti težave z logiko al si polpismen ? Če bi navijal za Ruse bi imel DOBER OBČUTEK ko Zelensky prosi za pomoč. Sej prvič ko gledaš to oddajo je mogoče 10 minut zabavno, potem je pa žalitev inteligence. Ta oddaja je največja reklama proti desnici, pa jim to še ni potegnilo.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in jest5

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Tomašič danes secira Žitnikov petkov nastop na odmevih.
Si nisem mislil, da je RTV res (že) tako nizko padla... :zavijazocmi: :bonk:

Ta model je dober za gostilniške debate, to je pa to. Prvič ko sem ga videl sem tudi mislil da je gostilniška debata dokler nisem po 30 sekundah sprevidel da gre za dnevne novice :bonk:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.342
2.429
113
Trojanski konj oz vaba ta konvoj je pol prazen in po drugi poti gre drug konvoj bolj skrit in bolj opremljen ali zakaj bi kr tko medijsko pokazali in sedaj cakali napad? Opcija dva je, da se grejo brute force in racunajo da bo kljub napadu na konvoj ene 10% vozil vseeno prezivelo. Kr neki ta taktika

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Trojanski konj oz vaba ta konvoj je pol prazen in po drugi poti gre drug konvoj bolj skrit in bolj opremljen ali zakaj bi kr tko medijsko pokazali in sedaj cakali napad? Opcija dva je, da se grejo brute force in racunajo da bo kljub napadu na konvoj ene 10% vozil vseeno prezivelo. Kr neki ta taktika
In kako bodo Ukrajinci uničili 90 odstotkov tega konvoja?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ravno to sem zadnjic razmisljal. american na drugi strani sveta gleda live kamero iz satelita - videli smo posnetke iz afganistana - a iz ukrajine nobenih satelitskih posnetkov. pa valda ima american vse glavne ceste pod kontrolo preko satelita in javlja ukrajincem kje se kaj dogaja. no sej, nekaj posnetkov je bilo, ampak bl fotke ruskega kopicenja opreme ob meji...

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Si bodo ukrajinci nadeli krila in zmetali dol molotovke ali kako si predstavljaš tole uničenje, če imajo Rusi 100% premoč v zraku?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Eni komentarji so res bizarni. Stekam tudi to, da pac ne maras rusov pa vsega, sam, da so nekateri toliko zaslepljeni, da vec niti racionalno ne razmišljajo mi ne bo nikoli jasno.

Borell pravi, da je več kot polovico rezerv nedosegljivo za EU sankcije. Nahajajo se na Kitajskem, Rusiji plus nekatere rezerve v rrenminibiju.

• Všeč mi je
Reactions: krko in alkoholik

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
ravno to sem zadnjic razmisljal. american na drugi strani sveta gleda live kamero iz satelita - videli smo posnetke iz afganistana - a iz ukrajine nobenih satelitskih posnetkov. pa valda ima american vse glavne ceste pod kontrolo preko satelita in javlja ukrajincem kje se kaj dogaja. no sej, nekaj posnetkov je bilo, ampak bl fotke ruskega kopicenja opreme ob meji...
Ukrajinska edina sreča, da jih Rus ni in jih verjetno tudi ne bo zgazil je kopičenje ljudi in opreme v mestih. Tam kot agresor lahko postopaš na dva načina. Popolno uničenje iz zraka z ogromno žrtvami na tleh in potem čiščenje po kopnem, kar bi pomenilo zgražanje celega sveta in verjetno sprožilo posredovanje Nata. Ali pa ciljno usmerjeno mestno vojskovanje, kar pa terja ogromno časa in ljudi, pa še ni rečeno, da boš kam prišel, če se ti upira celotno mesto.

Preko satelita lahko gledaš kar želiš, pa ni ne koristi nič, če moraš svojo vojsko poslati med bloke.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.