Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Putin je šel v nam neko nedoumljivo igro. Že opisi, ki pridejo v medije o npr. večurnem čakanju državnikov na sprejem pri njemu, kažejo da je 'drugacen'. Pa dolga miza z Macronom. Čisto ponižanje.
Upam, da nam bo za časa našega življenja dano vedet ozadja, pričevanja, kaj mi dogaja in kako se odloča.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Putin je šel v nam neko nedoumljivo igro. Že opisi, ki pridejo v medije o npr. večurnem čakanju državnikov na sprejem pri njemu, kažejo da je 'drugacen'. Pa dolga miza z Macronom. Čisto ponižanje.
Upam, da nam bo za časa našega življenja dano vedet ozadja, pričevanja, kaj mi dogaja in kako se odloča.

pomoje pač dokazovanje mišic in njegove superiornosti. vsa ta Ruska veličina mu je preveč stopila v glavo.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

hermann

Guru
19. mar 2014
9.735
6.631
113
Morebiti gre za neko igro oz. pretvarjanje, da so velesila. Odlično dokler se blef ne razkrije.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.542
-3.696
113
Kdo podpira za ceno vojne? Sem ti že enkrat repliciral. Seveda je Nato doprt za širjenje. Nihče pa nobene države ne sili.
Kdo podpira za ceno vojne? Vsi vi, ki podpirate vstop ukrajine v nato, in širjenje nata, kar je tudi povzročilo to vojno.

Ja, Nato je odprt za širjenje v Ukrajino, ampak ne iz mirovnih nagibov ampak zato, ker bodo ZDA v Ukrajini in z vojno ter sankcijami dobro zaslužili. Zato tudi podpihujejo konflikt.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in Ytbnd

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Blef je že razbit. Zgubljeni naborniki itd.
Jedrski arzenal in rdeči knof, grožnja le tega pa realnost. Ga nimaš? Vidimo Ukrajino.
Belorusije pa drži štango, za ceno vazalstva in aneksije nekoč najverjetneje.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.584
3.948
113
Kdo podpira za ceno vojne? Vsi vi, ki podpirate vstop ukrajine v nato, in širjenje nata, kar je tudi povzročilo to vojno.

Ja, Nato je odprt za širjenje v Ukrajino, ampak ne iz mirovnih nagibov ampak zato, ker bodo ZDA v Ukrajini in z vojno ter sankcijami dobro zaslužili. Zato tudi podpihujejo konflikt.
A ti sam sebi vse verjameš kar napišeš?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.735
6.631
113
če ne Nato - Rusija
če ne blaginja pod EU in Natom - beda pod Rusijo

o svobodi in demokraciji ne bom, ker je zelo očitno stvar interpretacije

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa

Le zakaj vsi bežijo stran od Putina in silijo v EU in Nato? Ker bi jim bilo pod Putinom lepše? Putin mora to vprašanje postaviti sebi, potem pa mu bo mogoče jasno. ALi pa ne, vzgojen je v komunističnem duhu...

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Le zakaj vsi bežijo stran od Putina in silijo v EU in Nato? Ker bi jim bilo pod Putinom lepše? Putin mora to vprašanje postaviti sebi, potem pa mu bo mogoče jasno. ALi pa ne, vzgojen je v komunističnem duhu...
Jah, ljudje imajo nekako averzijo do tega, da se zaradi napačne besede znajdejo v gulagu ali pa naenkrat zbolijo do smrti oz. da se njihovi kolegi, sodelavci, znanci kar naenkrat vdrejo v tla, kot da niso nikoli obstajali.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.007
113
kod Džej-Zija
Ne razumem ljudi, ki so čustveno navezani na eno ali drugo stran. Kot sem že napisal, velesile le hladno racionalno sledijo svojim interesom, kakršnikoli že so, za naša mnenja jim gladko dol visi.

Edino, o čemer se je tu smiselno spraševati, je, v kakšni družbi si želimo živeti. Si želimo živeti v ruski družbi, ki je trenutno zelo očitno diktatorska, ali bi rajši v zahodni, kjer za "Smrt janšizmu" niti kazni ne dobiš? Lahko je biti navdušen nad eno ali drugo stranjo, dokler živimo v svojem slovenskem mehurčku.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.061
416
83
Se bojim, da Rusom le ne gre tako slabo, drugače se UA ne bi šla pogajat na njihov teritorij ampak bi imeli večji upper hand. Držim pesti, da se kaj zmenijo.

Kar se poročanja tiče me pa malo spominja na kubansko krizo 62, kjer je propaganda zahoda ustvarila prepričanje, da so iz nje izšli kot zmagovalci, v resnici pa so Rusi dosegli svoje in USA je umaknila svoje rakete iz Turčije.

After several days of tense negotiations, an agreement was reached between Kennedy and Khrushchev. Publicly, the Soviets would dismantle their offensive weapons in Cuba and return them to the Soviet Union, subject to United Nations verification, in exchange for a US public declaration and agreement to not invade Cuba again. Secretly, the United States agreed that it would dismantle all of the Jupiter MRBMs, which had been deployed in Turkey against the Soviet Union.

• Všeč mi je
Reactions: Davidoff
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.