vinjete

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Stein, sorry, ampak ti meni deluješ kot oni tip, ki je kamnine zbiral v "Ko to tamo peva"
Paktiraš z tujci...
Bolje to kot paktirat z 600 000 000 EUR kazni za svoj žep. In tvoj žep. In žep od vaginkota.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
>>> (a boš res izstopil, privezal avto na hrbet in preplezal goro ?)
Ne, bom šel raje po drugi cesti.
grims-1.gif

>>> Bolje to kot paktirat z 600 000 000 EUR kazni za svoj žep.
A zdaj si pa cifre lahko že kar prosto izmišljujemo?
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
a veš kaj je tudi diskriminacija! To da bomo morali vsi uporabniki avtocest plačevati več kot drugi za uporabo! V tem delu pa lahko vidiš kaj je diskriminacija ki je sedaj ni saj vsi plačamo isto!
cheer.gif
Hmm, da vidimo, jaz plačujem 35 EUR / 4800 km = 0,73 centov/km
Stric iz nemčije, ki pride na obisk pa 35 EUR / 100 km = 35 centov / km

Ampak hej. Zakaj se prepirati z nekom, ki trdi da je 35 == 0,73 ?
(bom probal šefa prepričati, da je 50 tisoč EUR plače v resnici isto kot en tisoč EUR...)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Neverjetno, koliko se sekiraš zaradi 35 evrov, ki jih sploh ne rabiš plačat.
Recimo cestna taksa ob registraciji je precej dražja, pa je čisto vseeno, ali ti avto stoji pod lipo ali pa narediš z njim 100.000 km.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
pa kdo jih odira a pol odira država tut nas! MAlo da ti pojasnim odiranje vinjeta v avstriji 7,70 + tuneli 9 pa sem v nemčiji zdaj pa še nazaj pol to ni skladno ker tuneli imajo cca 25 km pol je to odiranje tujca (mene)? a to je pa ok?
Kdo te sili da greš po tunelu ? Lahko izstopiš, obuješ gojzare in preplezaš goro.
Lahko pa si za 10 EUR prišparaš 8 ur časa.
Imaš izbiro, a ne ?
(čakam, da zdaj kdo koga toži, ker je gore tja postavil)

A si ti tud sel med EU birokrate (Evrokrate)?
hysterical-1.gif
Tvoje razmisljanje je podobno kretensko ...

Iz Ljubljane do Muenchna NI nobene ekonomsko upravicene poti do recimo Muenchna, ki je ne bi bilo potrebno placati... Tauernautobahn (tuneli) je potrebno placati, pot skozi tunele z avtovlakom (Mallnitz) je tudi potrebno placati... prav tako pot preko Grossglocknerja... lahko gres pa cez Dunaj ... ampak naredis pa vec kot se enkrat vec kilometrov
bonk.gif

In tolk kretenizma lahko sproducira le EU, da bi koga tozili zato, ker je gore tja postavil
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
>>> Bolje to kot paktirat z 600 000 000 EUR kazni za svoj žep.
A zdaj si pa cifre lahko že kar prosto izmišljujemo?
zmaga.gif
Ne, to je bilo omenjeno v časopisnem članku (en slovenski spletni, ne vem več kateri), da je prvi opomin v tej zadevi 100 M€.
Potem pa je nekdo na forumu rekel, da je drugi že 500 M€, torej skupaj 600 ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
a kje trdim, da mora bit letna vinejeta 52x tedenska???

so tudi ure swatch kamor si nalozis/kupis doloceno stevilo vozenj in to je to,
kar je pa, po tvoje, spet diskriminator, saj so nekatere vlecnice daljse od drugih

Ampak to uro moras kupiti... tudi ce se samo enkrat peljes...
bonk.gif

Nisi odgovoril na vprasanje, ce bi bil pripravljen kupiti skatlo za belezenje dejansko prevozenih kilometrov (GPS) tudi, ce bi se samo enkrat peljal po AC?
Ne, noben ni pripravljen plačati 50-100 EUR, zato da enkrat prevozi 15 km avtoceste.
Za to se gre celi čas, samo očitno enim pač ni očitno...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Neverjetno, koliko se sekiraš zaradi 35 evrov, ki jih sploh ne rabiš plačat.
Jaz se ne sekiram. Tu se ne gre za mene, tebe ali peščico drugih. Gre se za več milijonsko skupnost. Ni tak "žoga je moja in jaz bom povedal kak se bomo igrali".

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A je ta novinar videl cenik?

1. kršitev 100 milijonov
2. kršitev 500 ...

hysterical-1.gif

Daj, malo razmisli.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ne, noben ni pripravljen plačati 50-100 EUR, zato da enkrat prevozi 15 km avtoceste.
Ko grem smučat v Nassfeld, tudi ne plačujem tunela in kupujem avstrijske vinjete. Grem pač po drugi cesti. In ja, zaradi 15 km bi jaz poiskal obvoz. Ker pa je folk očitno glup ko točak, pa naj plačuje.
smirk-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Ojoj. In kako dolgo še ti misliš bit suženj "komu-naci-interesnih monopolov" ?
Če ne znajo naredi cesto po konkurenčnih cenah, oziroma ne znajo gospodarit, pa naj propadejo. Če gre moji firmi slabo, ne moremo it na cesto/parlament in rečt "ajde, momci, vsi dajte 10% plače, da ne propade naša POMEMBNA firma".

Te ceste so ze narejene... in placati jih bo potrebno... DARSove dolgove bomo na vsak nacin morali placati... ce pac z vinjetami ne bo dovolj, bo slo pac iz drugega zaklja... na koncu bomo to v vsakem primeru moraliplacati sami... Nobena evropa in nobeni tujci ne bo placali nic... Evropa tako samo diktira tako, kot starim clanicam najbolj pase... Tam, kjer od tega nimajo nobene skode, smo lahko enaki... na drugih podrocjih, kjer pa bi lahko imeli kaksne negativne posledice, pa nismo enaki... Konkretno je ena taka stvar prosti trg delovne sile... Za nas velja? Sicer je pa to ze druga tema...

EU tako ne bo pomoje prezivela dolgorocno... ker je prevec razlicnih interesov v igri... Nikoli ne bo po celi EU enak standard, Nikoli ne bodo imele vse clanice priblizno enakih plac za podobna delovna mesta... in nikoli ne bo kostala uporaba cest povsod enotno... tako kot ne bo nikoli enotna cena kruha, mleka, goriva, piva,...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
pa kdo jih odira a pol odira država tut nas! MAlo da ti pojasnim odiranje vinjeta v avstriji 7,70 + tuneli 9 pa sem v nemčiji zdaj pa še nazaj pol to ni skladno ker tuneli imajo cca 25 km pol je to odiranje tujca (mene)? a to je pa ok?
Kdo te sili da greš po tunelu ? Lahko izstopiš, obuješ gojzare in preplezaš goro.
Lahko pa si za 10 EUR prišparaš 8 ur časa.
Imaš izbiro, a ne ?
(čakam, da zdaj kdo koga toži, ker je gore tja postavil)

A si ti tud sel med EU birokrate (Evrokrate)?
hysterical-1.gif
Tvoje razmisljanje je podobno kretensko ...
Se strinjam, da je kretensko. Sem namreč le povzel mnenje vaginkota & co.

Citat:

In tolk kretenizma lahko sproducira le EU, da bi koga tozili zato, ker je gore tja postavil
bonk.gif
Huh ? Kdo toži za gore ???

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ko grem smučat v Nassfeld, tudi ne plačujem tunela in kupujem avstrijske vinjete. Grem pač po drugi cesti. In ja, zaradi 15 km bi jaz poiskal obvoz. Ker pa je folk očitno glup ko točak, pa naj plačuje.
smirk-1.gif

Ampak res, a tistemu evrokratu to ni jasno? Pa ne samo njemu..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Nobena evropa in nobeni tujci ne bo placali nic...
Torej ni res, da EU sofinancira izgradnjo koridorja ?

Razen tega tujci plačujejo cestnino enako (ali "enako") kot mi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne, EU ne sofinancira kaj dosti. Največ do 10%. Kar poglej prekmursko avtocesto, EU je primaknila celih 5 %, pa so se zato fino pohvalili. Ostalo moramo plačati pa sami.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Ampak res, a tistemu evrokratu to ni jasno? Pa ne samo njemu..
Ja, več deset milijonom (ki imajo kratke vinjete) ni jasno.
Le par slovencev je pametnih. Seveda.
"Vsi so neumni, le jaz sem pameten". Kot vedno.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
in zakaj se more breme kreditov prenest na tujce, zakaj naj tujci placujejo nenormalno visoko in nepravicno ceno?
Saj jo ne. Samo ti si tako obupno zabit, da tega ne dojameš. Evrokretenizem pač.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:

pravis, da tujcem ni blo prevec zaracunano?
Ne, prveč je zaračunano VSEM (tujcem in SLovencem), ki se malo vozijo po AC - torej ni diskriminatorno do tujcev. Ampak za to dojet moraš met očitno IQ višji od sobne tempetature ... Ker ti ne dojameš.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne more bit disrkiminatorno če vsi plačamo isto? Kaj pa švicarji a pol imajo oni tut diskriminatoren sistem pa ne mi rečt da oni pač niso v EU?! Sistem je tak kot je dober in tak da plačajo vsi isto kok se pa vozijo je pa odvisno od posameznika a se vozi 10 km ( se pač pelje po stari cesti kdo koga sisli na avtobahn) al pa 25.000 km! (ta si jo sigurno kupi in je vesel)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.