Citat:
Uporabnik map pravi:
Edino kaj je bilo za pošraufat v 12 letih na starih jajcih je blo mikrostikalo na daljincu, . Še diski in pločice so prve.
.
kak lahko imaš v 12 ih letih še prve diske pa ploščice.
Citat:
Uporabnik map pravi:
Edino kaj je bilo za pošraufat v 12 letih na starih jajcih je blo mikrostikalo na daljincu, . Še diski in pločice so prve.
.
Citat:
Uporabnik map pravi:
Dej ne bluzi. Mehankarju je to osnovno sredstvo in se pač mora zapufat če hoče kej delat. Isto je pr trgovcu in še pri marsikom. Kot rečeno veliko jih ima že dolgo obrt in je zadeva že zdavnaj zamortizirana. V recimo 20 letih bo pa v delavnico za nabavo, obnovo orodja itd veliko manj zmetal kot recimo poklicni fotograf v svoja osnovna sredstva. Pa njih vpraši kaki so honorarji za recimo fotoreporterstvo. Vglavnem. Ko ima enkrat delavnico pošlihtano, so sicer naknadno neki vložki ampak majhni, ne nekaj 10 kil EUR.
Zapuščam debato, želim veselo šraufanje
Sam eno mičkeno stvar taki asi pozabljajo, je treba znat fotkat, če ne ne bo nič, pa muskonter mora znat špilat, pa štromar mora vedet kaj dela....to se plača.Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
500€ poroka. To je tudi preveč ker je tak al tak samo slikal (to nerabiš niti šole met da oni gumbek stiskaš) pa pol malo sfotošopal. To bi lahko sam nardil. Samo pač me jebe ker nimam fotoaparata. Itak enkrat kupi lečo in jo ma pol vedno. tisty body pa tudi ni tak strošek. Pa še doma pri mami lahko živi in v kotu postavi računalnik pa slike sfotošopa. Na meni nebo nek fotograf služo. 100% pa bo ziher kdo s telefonom slikal pa bojo praktično iste slike.
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
.
kak lahko imaš v 12 ih letih še prve diske pa ploščice.
Citat:
Govorimo za mehanične delavnice, mojstre tehnike, ne za neke mehanike pod kozolcem, ki optiko dela na late in špago, namesto testerja pa lijak na uho prisloni
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Govorimo za mehanične delavnice, mojstre tehnike, ne za neke mehanike pod kozolcem, ki optiko dela na late in špago, namesto testerja pa lijak na uho prisloni
Absurd je vcasih to, da z lato, spago in lijakom resi tezavo, z racunalniki ki stanejo skupaj z sw petmestno cifro pa ne .
Me bo picilo in bomvzel spago, meter in lato v roke in naredil optiko. Avto bil 2x na racunalniski super duper optiki, pa gume se kar pobira spreda po notranji strani.
Pa kaj, naj se tretjic placam alter mehanicno ceno servisa?
Sicer pa cisto razumem mehanike.
Zakaj bi delal 10 ur dnevno, ce lahko isti denar zasluzim v dveh urah. Samo takega jaz hitro pogruntam in od mene dobi samo enkrat placilo.storitev, ali pa mu sploh ne narocim storitve.