v franciji strmoglavil airbus

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik englishman pravi:
Tako je, bom kar sebe citiral:
Citat:
Uporabnik englishman pravi:
Glede na to, da so kopiloti mladi s tudi po 100.000 EUR kredita in zasebnim življenjem pogosto v popolnem razsulu (možnost, da dobiš službo, je približno enaka zadetku na loteriji, ko pa enkrat službo dobiš, ugotoviš, da je vse prej kot sanjska), je čudež, da tega ni več.

Reforma šolanja pilotov bi bila že davno na mestu, vendar gre enostavno za prevelik biznis.
Kakršna koli omemba besed 'sindikat', 'regulacija trga dela' ipd pa ti seveda prisluži nadimek komunajzer, ki ne razume 'moderne' ekonomije.

A s krilci in raybankami vsaj podirajo lepotice al tud tega ni več?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Ali so potniki zaradi razlike kaj bolj živi?

Ne.

Torej ni razlike.

Razen, če bi tehnično okvaro lahko obesili proizvajalcu, kar pa po 25 letih težko.
Potniki niso nič manj mrtvi,... da bi pa naj svojci izterjali veliko več denarja v primeru tehnične okvare kot pa človeške napake, še sploh namerne....v tem smislu se govori
Je res kaj na tem, to sprašujem....

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ali misliš da vem?

Samo logično sklepam.

Sicer pa kaj ti pomaga 1.000.000 eur ali pa 500.000.000 mio (nisem se zatipkal), če si izgubil ljubljeno osebo. In v tem primeru je bilo 16 dijakov. Eno je, če umre nekdo, ki je star 79 let in je dal svoje življenje že praktično skozi. Drugo pa, če umre dejansko skoraj otrok.

Zakaj se toliko obremenjuješ okoli odškodnin?

A si imel koga na krovu in hočeš iztržiti čim več?

I

Izbrisan uporabnik 474

Vse to je srce parajoče, a vseeno...

veš koliko je ljudi, ki komaj shajajo, so zapufani ne samo do 40. leta, ampak za 3 generacije naprej?
Piloti točno vedo (veste), čemu se je treba odrečt, koliko bo treba vložit in da je pot do redne linije večje družbe preko nizkocenovnikov in plačljivim sedežem. Če ti ne gre skozi, potem pač ne moreš živet otroških sanj... Jaz tem tud htel bit astronavt, zdaj sem pa štromar, pa zaradi tega ne grem "postal"
Iz tega vidika ima ekonomist veliko bolj razčiščene pojme, ker pod črto mora bit črna številka, ne rdeča. Ve, da je število kandidatov, ki stojijo pred njegovimi vrati, dovolj veliko, da bo nafilal vse linije, tudi če za 1/3 zniža plače...

Puka mi k**** za njegove dolgove, otroške sanje in osebno sranje - naj se požene skoz okno, fookne v turbino al pa prerposto reče "ni to za mene" ne pa da potegen za sabo še 150 nič krivih oseb...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
če mam pa rad teorije zarote
cheer.gif

drgač pa, ziher je lažje bit žalosten z denarjem kot brez
pa to se tudi ne strinjam, da je en mladič več vreden od mene
ne-ne-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Čas je za obvezen dodatek v vseh EU letih potem? En satelistski telefon nekje izven kabine?

Ki ti pomaga v čem, če se nekdo zaklene v pilotsko kabino in usmeri letalo v goro?
Kvečjemu čas za instant-manual-override ključavnice na vratih pilotske kabine (koda in vse ostalo, samo brez možnosti, da ti tisti znotraj pilotske kabine to onemogoča).

Da potem ugrabitelji lažje noter pridejo.

Pametna sprememba bi bil ameriški sistem, torej da nikoli ne sme biti v kabini en pilot sam. Da bi dva hkrati delala samomor, je pa res malo verjetno.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

veš koliko je ljudi, ki komaj shajajo, so zapufani ne samo do 40. leta, ampak za 3 generacije naprej?
Piloti točno vedo (veste), čemu se je treba odrečt, koliko bo treba vložit in da je pot do redne linije večje družbe preko nizkocenovnikov in plačljivim sedežem. Če ti ne gre skozi, potem pač ne moreš živet otroških sanj... Jaz tem tud htel bit astronavt, zdaj sem pa štromar, pa zaradi tega ne grem "postal"

467716-post_slo.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

Iz tega vidika ima ekonomist veliko bolj razčiščene pojme, ker pod črto mora bit črna številka, ne rdeča. Ve, da je število kandidatov, ki stojijo pred njegovimi vrati, dovolj veliko, da bo nafilal vse linije, tudi če za 1/3 zniža plače...

Puka mi k**** za njegove dolgove, otroške sanje in osebno sranje - naj se požene skoz okno, fookne v turbino al pa prerposto reče "ni to za mene" ne pa da potegen za sabo še 150 nič krivih oseb...

Hej, mogoče si narobe prebral vse skupaj.

Saj jaz ga ne zagovarjam, ravno kontra. Jaz sem napisal, da bi moral fant prej premislit in izbrati takšno odločitev čeprav hudo, da pač s tem ne bo nič. Nebi bil ne prvi pa ne zadnji na žalost.

Sem napisal, da je padel na celi črti in da za to ni opravičila.

Ampak kot rečeno, to zagotovo ne more biti razlog.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
Ojoj spet teorije zarote.
Mogoče mu je pa bilo obljubljenih 44 junfrc
Nikoli se ne bo vedelo ravno tisto kar zanima mnoge: Zakaj?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ne 44 ampak 99.

Sicer pa nisem jaz prilimal tega linka, ampak tisti, ki sem mu odgovoril.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
Vem sem ga že videl prej na družabnih omrežjih, pa so takoj začel z moronskimi topovi in laminati gor srajne delat

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Ne sam čist resno, a se nobenemu ne zdi čudno, da tako hitro določijo da je samomor, ko da ne obstaja nobene možnosti, da rukne tudi popolnoma zdravega človeka
in če ga je res ruknilo, je krivda za katastrofo v protokolu o prisotnosti in zaklepanju kabine in lastnikom bodo še gate slekli
cheer.gif

Za takšne denarje je še poštenjak pripravljen lagat in zavajat, kaj šele bogatunska golazen

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz
Ne sam čist resno, a se nobenemu ne zdi čudno, da tako hitro določijo da je samomor, ko da ne obstaja nobene možnosti, da rukne tudi popolnoma zdravega človeka

Višino je ročno nastavljal, tisto ne moreš če si ruknjen.

Torej je zavestno navigacijo štelal + zaklenu se je v kabino.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz
in če ga je res ruknilo, je krivda za katastrofo v protokolu o prisotnosti in zaklepanju kabine in lastnikom bodo še gate slekli
cheer.gif

Za takšne denarje je še poštenjak pripravljen lagat in zavajat, kaj šele bogatunska golazen

Se mi zdi, da so vsaj trije dali link do odpiranja vrat kokpita v takšnem letalu, kot je strmoglavilo. Si jih nisi ogledal?

Poleg tega se vrata dajo odpreti s kodo, če je znotraj nezavestna oseba.

Če pade pritisk v kabini, se vrata avtomatsko odklenejo. (tuje strani sem bral - nemške).

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.106
4.098
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vseeno bi imel lepše življenje kot par miljard ljudi, kje je problem?
Ali pa je mislil da bo hot shot old style playboy pilot v stilu top guna?

Včasih je bil pač časten in plačan poklic. Sedaj, če bereš članke v Ameriki piloti plazmo prodajajo, da preživijo.
http://thetruthabouttheprofession.weebly.com/professional-pilot-salaries.html

Jebiga, človek bi moral it za slovenskega zdravnika
cheer.gif

https://youtu.be/rgcdtOcfqfc?t=35m6s

Ali pa prevrtite na 35:06:

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:

Mene nihče za noben denar ne more podkupiti, da bi lagal.
Pa govorim od malenkosti. Npr vrednost 1 cent.

Smo pa ljudje različni.