Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
sori ampak za jebenih 130 dolarjev bi ti "primerjal cene", kaj boš jo 10$ ceneje kupil in boš kaj?
confused-1.gif

Naročis na ebayu, daš na roko in mir. Sej se pa ne odločaš med omego in brajtlingom za 5 jurjev.

Jah ne vem, tuki ne gre za 10 dolarjev, ampak za 100€. Danes sem jo v Ljubljani gledal za 235€ to je pa že kar velika razlika tako, da se splača primerjat.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Tle se ne gre za nobeno igro žargona, ampak se zadeva izgovori pač lonžin in nikakor ne lonđin.

Tko kot se izgovori npr. lamborgini, ampak to kmetavzov niti malo ne moti, da ne bi temu rekli lamborđini.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ja, in pižo ali piđo.

In le je več tistih z lamborđini in piđo.

Jasno, da jih je več. Procent butlov je žal strašno visok.
Ampak res!
hysterical-1.gif

Npr. tistih, ki ne vedo, da ni ne piđo ne pižo, ampak PEŽO.
priden.gif

Da se kaj takega primeri takemu uibr svetovljanu in strokovnjaku za vse nobl ! Ki ve vse in še več o stvareh za katere mora delat brez da bi kaj jedel najmanj pol leta.

Malkom, Malkom...
Noblesa pa taka!
hysterical-1.gif

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pa ajde, nemoj da mi zdaj upaš trdit, da bi ti Longines prebral previlno "Lonžin".

Definitivno!

Saj že iz kombinacije črk vidiš da je ime "romansko" ne pa "balkansko" - ergo Ž ne pa Ð
evil.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.001
6.174
113
Vidim da ste tukaj sami poznavalci ur.

Imam vprašanje glete turbillonov. Koliko sem prebral je njihov namen izničiti gravitacijo zemlje in s tem doseči večjo natančnost. Pa potem vidim delovanje na yuotobeu ter opazim da obstajajo taki ki se vrtijo samo v eni osi, ter drugi ki se vrtijo tako rekoč v vsek oseh. Fizikalno gledano bi rekel, da gravitacijo izničijo tisti drugi ki se vrti v vseh smereh, oni prvi ki se vrti v eni osi pa bi rekel da se vpiva gravitacije nekako ne loti.

Koliko je kaj v tem resnice?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Vidim da ste tukaj sami poznavalci ur.

Imam vprašanje glete turbillonov. Koliko sem prebral je njihov namen izničiti gravitacijo zemlje in s tem doseči večjo natančnost. Pa potem vidim delovanje na yuotobeu ter opazim da obstajajo taki ki se vrtijo samo v eni osi, ter drugi ki se vrtijo tako rekoč v vsek oseh. Fizikalno gledano bi rekel, da gravitacijo izničijo tisti drugi ki se vrti v vseh smereh, oni prvi ki se vrti v eni osi pa bi rekel da se vpiva gravitacije nekako ne loti.

Koliko je kaj v tem resnice?

Čist odvisno.
Konec dvajsetega stoletja je bila nareta raziskava oz. prvi poizkusi več-osnega turbilonskega pomika, in to začuda niso naredili
švicarji ampak britkoti. Tako da se je pričelo z dvo in celo tro-osnim pomikom in nato še HD3 polmiljonski izdelek z bi-osnim
(govorim sedaj o two, three in nato še bi-axis movment)

Vsak turbek se loti dela, le odvisno je koliko (in kako). Na ebayu so ure po 999$ z turbilonci, ustavijo se pa pri parih miljonih,...

Glej to kot; vsaka zimska jakna te bo grela, le tista za 1000€ se bo malo bolj potrudla kot tista za 50€...

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Vidim, da ste nekateri tu kar podkovani na tem področju, zato me zanima mnenje glede naslednjih ur:

http://www.authenticwatches.com/longines-sport-collection-hydroconquest-l36424566.html (to je že nekdo prilimal)
http://www.authenticwatches.com/longines-admiral-l36684566.html
http://www.authenticwatches.com/omega-seamaster-21230416101001.html

Zanima pa me tudi če kdo ve, koliko bi bilo cca treba še dodat za morebitno carino in poštnino??? Aja, pa še če se vam zdi ta trgovina vredna zaupanja.

Hvala!
wink-1.gif

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Saj Swatch niti ni tako švoh. Koneckoncev je otrok ETE, ki je edini še preostal proizvajalec mehanizmov, ki poganjajo kar nekaj zvenečih znamk.

Razen najbolj zvenečih hehe, če smo natančni...

Nazadnje urejeno:

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Swatch je kul in ima svoj stil in ne bom kupoval ure zvenečega imena, dokler ne bom pripravljen zapraviti dovolj za original. Se pa sprašujem kako lahko prodajajo fakee na tak način. Cene so na koncu koncev normalne in dat 1.500 $ za fake ni hec.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.