Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
To ravno pravim... za 100 EUR imaš lahko čisto OK (sicer plastično) uro in se ne boš blamiral s fake-i.

Sem imel tri ali štiri Swatchke, na katere sem bil svojčas tako ponosen kot zdaj na Heuerja
smile-1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
saj pa obstaja seamaster quartz varianta. če te zelo moti +- nekaj sekund pri avtomatikih je quartz najboljša rešitev. zakaj pa ne?

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Ok, nekateri ste že prepametni.
wink-1.gif
Zakaj pa ne quartz? Všeč mi je design in za relativno ugodno ceno dobim original Omego. Sploh pa bo še dovolj časa za razne avtomatike.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik apico pravi:
Ok, nekateri ste že prepametni.
wink-1.gif
Zakaj pa ne quartz? Všeč mi je design in za relativno ugodno ceno dobim original Omego. Sploh pa bo še dovolj časa za razne avtomatike.

Saj quartz ure imajo tudi dobre mehanizme kot so omega, breitling, tag heuer...
Bolje dober quartz mehanizem kot pa slabi atutomatic.
Recimo tag heuer Aquaracer Calibre S Regatta quartz cena 1500€
Recimo tag heuer Aquaracer caliber 16 Day-date avtomatic cena 1300€

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Mater se mi dopade Monaco.. v podpis si dodaj še Tag - cool watch for cool people
grin1.gif

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik elo pravi:
breitling604.jpg

tole si je prijatelj zlicitiral par dni nazaj. breitling for bentley...

Pošteno! Celo respektabilno! Za kolko pa, če ni skrivnost?

Čeprav, meni so Breitlingi na splošno malo preveč načičkani - črtica pri črtici. Pa dodaten downpoint - Kangler ma Breitlinga
rolleyes-1.gif

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Citat:
Uporabnik criptus pravi:
Kerega že maš?

saj sem dal sliko eni dve strani nazaj.. mam Monaco automatic watch, črno z gumijastim paskom

Se spomnim ja... ni se mi dalo brskat
smirk-1.gif

Zelo elegantna urca, samo kavčuk mi nekako ne sede gor... bolj bi šlo kakšno usnje.

Tale je tut hudo lepa:

tag_heuer-thumb-450x493.jpg

Mel eno od 6000 izdelanih na roki, žal samo za probat. Je pa hand winding 43mm. V slo jih ni prav veliko...

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik criptus pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Citat:
Uporabnik criptus pravi:
Kerega že maš?

saj sem dal sliko eni dve strani nazaj.. mam Monaco automatic watch, črno z gumijastim paskom

Se spomnim ja... ni se mi dalo brskat
smirk-1.gif

Zelo elegantna urca, samo kavčuk mi nekako ne sede gor... bolj bi šlo kakšno usnje.

Tale je tut hudo lepa:

tag_heuer-thumb-450x493.jpg

Mel eno od 6000 izdelanih na roki, žal samo za probat. Je pa hand winding 43mm. V slo jih ni prav veliko...

Bjutiful, Carrere so praktično vse lepe
tongue-1.gif

No, ko sem jaz šel Monaco kupovat sem bil 100% prepričan da bo kronograf z usnjenim paskom. Ko pa sem v trgovini dal na roko eno pa drugo, pa sem se instantno zaljubil v to ki jo imam zdaj. Je tak, bolj clean... pasek pa je tudi cool ker nima logotipa al napisa čez cel pasek (kot npr. Panerai pa Breitling, ko je pasek cel razbrazdan s tistim napisom), ampak je pasek čisto gladek, samo diskretno majhna "grafura" TAG Heuer ga krasi, tako da zgleda prav elegantno...

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
KSZ

Eno vprašanje... kupujem uro Tag Heuer Carrera day/date.
Danes bil v trgovini in imajo omenjen model v točno tej barvi, ki si ga želim. Ura je samo ena (torej zadnja) in ima ob strani (na nasprotni strani kot so gumbki) ris v velikosti cca. 0,5 cm. Na omenjeno uro, torej to z risom, bi dobil 30% popusta, na uro brez risa pa 20%, vendar bi moral na njo počakati saj bi jo naročili.

Zanima me, kaj menite, se splača kupiti uro z risom (to je cca. 280 eur ceneje kot če bi kupil z 20% popustom) - sem mnenja da se bodo risi prej ko slej poznali, ali pač? Kaj menite?

LP

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
@AXi0N

probi dobit se kaksnih 5% popusta vec in kupi tisto z risom (pogaji se seveda za dodatnih 15% ali 10% procentev - potem pa pristani na tistih 5% :D)

ce ti to ne uspe je malo tezja odlocitev...

sam sem kupil novo - pa sem jo opraskal ze cez 1 teden (sm moja ura je nonstop na moji roki - in je res nosim skoraj pri vseh opravilih)
ce bos lepo skrbel za uro in jo nosil samo ob posebnih priloznostih - potem zagotovo tisto, ki je brez praske
wink-1.gif

odvisno kako gledas na ure - jaz ce dam toliko denarja za uro - je ura nonstop na moji roki :D

PS.
@criptus
noro lepa ura (Calibre 1), Calibre 5 je tudi za moj okus nekoliko premajhna

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Tag Heuer je dobra firma. Za 1000+€ sigurno ne moreš dobiti ure, ki bo po nekaj letih že povsem spraskana, če pa so to ure, ki bi morale nas preživeti. Jaz pravim, da res poskušaš še kakšnih 5% dodatnih iztržit.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Ura bo zagotovo vsakodnevno na moji roki, razen seveda pri športu, za katero imam drugo.
Glede popusta... skoraj fiksno je, da dobim 30% na uro z risom, na uro brez risa 20%. Dodatnega popusta zagotovo ne bom dobil. Vendar če gledam s tega stališča, da bom uro nosil vsak dan, da jo lahko popraskam ze prvi dan in da sem prepričan da se bo enkrat (v kratkem popraskala), potem se mi definitivno bolj splača vzet uro z risom in dobim 30% popusta, kar pomeni da "ris" predstavlja slabih 300 eurov, kar se mi zdi ok.

Hvala za mnenje...

LP

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.