Ne morem komentirati tvojega "še enkrat", če ne vem, od kje si vzel ta "še enkrat" (VIR!!!! - Saj najbrž veš, kaj je to? Mogoče nekje pri diplomi?
).
Kar se tvojega pisanja tiče:
Veš, jest pa imam nož v službi.
(ker je lažje jabolko narezat na krhlje in jih pojest, kot pa se matrat z nekim glodanjem
).
NI mi ga še ratalo dati v avto, ampak bo kmalu (hudirjevo praktično.Če se npr. slučajno spomniš gobe nabirat...
).
Moje mnenje glede kazni je pa drugačno. Mogoče zato, ker sem dovolj samokritična, da vem, da se lahko odtrga praktično vsakemu (glej ulične pretepače, ki so opremljeni z vsem živim, kričeče klošarje, pretepe v diskotekah, izživljanje policajev in varnostnikov, sranje po šolah, tuleče politike, ki trgajo mikrofone, pretepe v parlamentu, pijane lovce....press).
Še to - smrtna kazen ne bo vrnila umorjene zdravnice. Bo pa sigurno sproščanje besa in izživljanje užalščenih sorodnikov. Kdo je tu slabši - morilec ali podivjani sorodniki? Kako daleč smo potem od krvnih maščevanj, kjer se pravnuki tolčejo zaradi neke napake nekega zmešanega pra-pra dedka?
In še - dajmo, ubijmo tipa, potem bo pa pol leta kasneje prišla ven študija v JAMA-i, da pa obstaja neka genetska napaka/tumor..., ki povzroča tako vedenje.
V čem si v takem primeru boljši od morilca?
Da smo si na jasnem - NIKAKOR SE NE STRINJAM, da bi dečko dobil tri mesece pogojno in se veselo odsprehajal napolje (ker vidim, da se mi podtikajo neke trditve, da jaz v bistvu želim tipa jutri videti na kavi v Nami). SEM PA PROTI JAVNEMU IZŽIVLJANJU (LINČU). Mogoče zato, ker - vsaj po mojem mnenju - to dela izključno in samo drhal, ki zato ni prav nič boljša kot ta morilec.
Edit: Sorodniki in čebula. Ni mi ravno jasno, čigavi sorodniki si vtikajo čebulo v oči.