Kako je Zidarjev dvorec vreden 100 tvoj pa 200 ne vem. Vem, da je pomemben podatek neto površina, starost, obnove, uporabna površina... še kaj?? Mogoče si ti pošteno napisal, nekdo je pa lagal pri teh podatkih. Se strinjam, da bo teplo tudi pri socialnih transferjih. Najbolj žalostno je, ko je nekdo 10 let pacal svojo hišo, zdaj mu je ocenjena kot nova... cel čas na robu preživetja... zdaj pa bo tepen še iz strani države, ker se recimo ne da narediti stare hiše. Dejanske vrednosti posamezne nepremičnine si sicer res ne da na splošno določiti. Razen vsak objekt posebej, kar je nemogoče. Da sva midva soseda, in imava enaki hiši, samo eden je uporabljal boljše in dražje materiale, izolacije, urejeno okolico, centralno gretje recimo "zemlja -zrak" (stvar je draga), drugi pa navadno centralno peč, naj bi bila cena po njihovem enaka... tržna vrednost pa niti približno ne bi smela biti enaka.
Nekako mi vse smrdi na tole: Razne denarne socialne pomoči se bodo morale vračati pri zapuščinah, vrednosti nepremičnin so na splošno nižje od realnih. Torej, procent bogatejših ljudi bo lahko na ta način zopet služil, revnejši pa še hitreje propadali. Torej: Nekomu vzamejo neko hišo, ker ne more vrniti neke socialne pomoči. Država rubi nepremičnino, ki je najbližje dolgu po ceni , ki jo je določil GURS. Nepremičnina se proda naprej na licitaciji ali po tržni ceni. Razlika nam je pa znana vsakemu posebej.
Torej če nimaš denarja, ti bodo že kaj uzeli dokler ne ostane nekdo brez gat, če ga pa imaš, boš pa kupoval od teh revežev in se še bogatil. No, samo moje mnenje..
Nekak me spominja vse skupaj na Rusijo. Reveži in bogataši... vmes pa nič.
Nekako mi vse smrdi na tole: Razne denarne socialne pomoči se bodo morale vračati pri zapuščinah, vrednosti nepremičnin so na splošno nižje od realnih. Torej, procent bogatejših ljudi bo lahko na ta način zopet služil, revnejši pa še hitreje propadali. Torej: Nekomu vzamejo neko hišo, ker ne more vrniti neke socialne pomoči. Država rubi nepremičnino, ki je najbližje dolgu po ceni , ki jo je določil GURS. Nepremičnina se proda naprej na licitaciji ali po tržni ceni. Razlika nam je pa znana vsakemu posebej.
Torej če nimaš denarja, ti bodo že kaj uzeli dokler ne ostane nekdo brez gat, če ga pa imaš, boš pa kupoval od teh revežev in se še bogatil. No, samo moje mnenje..
Nekak me spominja vse skupaj na Rusijo. Reveži in bogataši... vmes pa nič.