Tržna vrednost nepremičnin by GURS

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Meni so 8x manjšo vrednost naračunal, končna vrednost je pa tak smešna, da te srat prime.

EDIT: Parcela ima naklon 30°, ni zazidljiva, ni možna postavitev manjšega vikenda, NIČ. Dobil darilo.

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Najbrž so upoštevali da je dostop do hiše mogoč samo s helikopterjem.
grin1.gif

Pri meni so stanovanje ocenili na 20% več, kot pa sem lani dal zanj.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Glavno, da so Zidarjevo grascino ocenili nizje kot moje stanovanje.
Res ne vem, kaj jim ni jasno.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Meni so 8x manjšo vrednost naračunal, končna vrednost je pa tak smešna, da te srat prime.

EDIT: Parcela ima naklon 30°, ni zazidljiva, ni možna postavitev manjšega vikenda, NIČ. Dobil darilo.
Eno glih tako parcelo pa jst srčno privoščim jest5tu al pa ghibliju
hysterical-1.gif

(brez zamere master , sj moja ni bla nič boljša , -vse se da zrihtat če maš voljo)
zmaga.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Naša vsaj 50k€ premalo.

Pa še en zanimiv primer....1mio++, da je sezidal bajto, vrednotena na 170k€.
hysterical-1.gif

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
1.Niso upoštevali poslanih popravkov (tehničnih podatkov)
2.Ocenjene vrednosti nimajo nobenega stika z realnostjo. Vprašanje je, kaj se bo dogajalo ob množici pritožb. Na davčni že sedaj pravijo da s temi ciframi nimajo kaj početi.
2.Me pa vsaj to tolaži, da je vrednost moje graščine (80let staro, 160m2 netto) višja kot večine novodobnih tajkunov!
3.Koliko so že porabili za ta 'projekt'?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Vsi ki mamo prenizko vrednost ne vem zakaj se bi pritožili? Podatki so ok, potem pa če oni tako preračunajo boli me k.

ali smo kaj zavezani, da bi se morali sami "prijavit", da je cena prenizka? Prodajat ne mislimo, da pa kupec to vzame za sveto, pa tudi naj samo spoka.
tongue-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Se bo pa od tega računal davek in v tem primeru je "željno", da ni nekih velikih neskladnosti.

Recimo ta ki sem ga omenil z 1,3mio€ vredno bajto, ki je zdaj ovrednotena na 170k€, potem se mi še mojih 112k€ preveč, ker ni desetina zneska.
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
za ta projekt so porabili nekajkrat več denarja kot je bilo predvideno. In nekajkrat več časa, ker jim nikakor ni šel komplet projekt od rok.
Te cene računa menda računalnik na osnovi lokacije, površine, starosti itd. Njihova cenitev nima veze z tržno vrednostjo. Lahko prodate hišo za kolko hočete oz. kolko boste dobili za njo. Cilj tega je obdavčitev. In sploh ni pomembno, če so cene 20-30 -100% nižje od realne. Država mora od nepremičnin pobrati tolko in tolko denarja. Bodo pa procent dvignili, tako da.... ta cenitev je bau bau

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja, samo potem se bodo pritožili tisti, ki imajo sicer ocenjeno na manj kot tržno vrednost, ampak ne dosti manj tako kot moj primer zgoraj in se bodo pritoževali, dokler ne zbijejo na 1/3 tržne recimo?

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
hm, vem, vem, poznam situacijo in kaj so počeli, na žalost.

glede "Cilj tega je obdavčitev. In sploh ni pomembno, če so cene 20-30 -100% nižje od realne" se pa ne strinjam. Res da absolutna vrednost ni pomembna in je lahko zaradi mene 10Eur, vžigalic ali frnikul, še kako pomembna pa je relativen odnos glede na ostale nepremičnine. Če je Zidarjev dvorec vreden 100 frnikul in moj 120 nekaj ne štima. Enostavno, metodologija in natačnost podatkov na osnovi katerih hočejo proglasiti neko vrednost za uradno vrednost, ki bo še kako udarila po žepu (ni samo davek na nepremičnine, so tudi socialni transferji, vrtec....) predvsem neinformirane, neuke in ranljive ljudi za katere je 'oblast' nezmotljiva in proti kateri se 'ne da nič'.

pa Lep pozdrav