Po moje ne gre 190, ker je forester "športni terenec" s stalnim 4wd. Že malo večji zračni upor, 4wd in all-terrain gume preprečujejo take izpade.
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
@najjaæi helicopter: V zakonu piše samo, da se je počasnejše vozilo dolžno umakniti hitrejšemu...Če pač nekdo ne dojame, da se lahko umakne hitrejšemu na vozni pas (kateri je prazen), potem se ga pač prehiti po desnem...
Hitrost vožnje
30. člen
(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje.
(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.
(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(5) Z globo 460 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 6 kazenskih točk.
(6) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.
zakonodajalci so pozabili da smo uvedli evre
(7) Z globo 50 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena.
Ti si izpadel glup.Citat:
Bolje ispasti glup, nego is aviona
Citat:
(6) Na avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila, z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer,
morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
@najjaæi helicopter: V zakonu piše samo, da se je počasnejše vozilo dolžno umakniti hitrejšemu...Če pač nekdo ne dojame, da se lahko umakne hitrejšemu na vozni pas (kateri je prazen), potem se ga pač prehiti po desnem...
Hitrost vožnje
30. člen
(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje.
(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.
(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(5) Z globo 460 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 6 kazenskih točk.
(6) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.
zakonodajalci so pozabili da smo uvedli evre
(7) Z globo 50 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena.
Ti si izpadel glup.Citat:
Bolje ispasti glup, nego is aviona
Ne, si kar ti očitno glup ...
110. člen:
Citat:
(6) Na avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila, z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer,
morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.
Citat:
Uporabnik Marauder pravi:
Takih ki taborijo na srdnjem pasu je veliko! Jaz sem se tudi peljal nekam v zahodno Evropo, pa se je kolegu zdelo izpod časti furati po desnem pasu. Pa čeprav smo se furali konstantnih 120 na uro. Jaz sem se pa "veselo" fural po desnem pasu brez težav!
Je pa res, da se tudi sam če se peljem proti Primorski na Vrhniškem klancu ne dam na desni pas, če vozim 130! Ker sem že dobil tri debile skupaj, ki so me je prehitevali z 0.01 km/h večjo hitrostjo od moje na varnostni razdalji 10 metrov in sem pripeljal za kamjon, ki ni peljal veliko več kot 50 na uro v tisti klanec in sem moral na polno žlajfat, ker se bedaki niso umaknili na prehitevalni pas, čeprav bi se lahko! Pa čeprav sem imel dovolj časa vpaljen smerokaz.
Sicer malo mimo vprašanje ampak vseeno... Če sam vozim PO OMEJITVAH, ali se tudi moram umikati drugim voznikom? V katerem zakonu je to zapisano? Tisto o NIŽJI hitrosti od omejitve mi je samoumnevna (ampak ne tudi večini drugih) in jo tudi spoštujem!
Ampak zakaj, če vozim po omejitvah, se moram umakniti? Ali za tistega ki bi se mu umaknil predpisi in omejitve ne veljajo?
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Problem pri nas je to, ker se ljudje postavijo na prehitevalni pas in se lepo cjazijo, čeprav bi se morali in se tudi lahko umaknejo na vozni pas. Mene tole sicer nič ne moti, ampak nej potem gledajo v špegle. Ne pa da morš blendat in ne vem kaj še vse zganjat za njem, ta te voznik ki sanja pred teboj sploh opazi. Ljudje delajo preveč stvari med vožnjo in mislijo na čisto nekaj tretjega. In tukaj se pokaže problem naše države. Nabijajo kazni, ne odpravljajo pa problema. Take stvari bi bilo treba kaznovat in jim tudi povedat zakaj so bili kaznovani. Hitro bi bil red na naših cestah in tudi vožnja bi bila za vse prijetnejša. Pri nas se kaznuje samo prehitra vožnja, ostalo se na žalost ne gleda. In potem se ljudje pripeljejo na križišče kjer je crknu semafor in čukast gledajo kaj zdej. Pa še veliko podobnih primerov je, ampak pri nas se raje kupuje radarje.
Na AC ja, na navadni cesti ne, je pa kulturno, da se ...Citat:
Uporabnik Marauder pravi:
Sicer malo mimo vprašanje ampak vseeno... Če sam vozim PO OMEJITVAH, ali se tudi moram umikati drugim voznikom? V katerem zakonu je to zapisano? Tisto o NIŽJI hitrosti od omejitve mi je samoumnevna (ampak ne tudi večini drugih) in jo tudi spoštujem! Ampak zakaj, če vozim po omejitvah, se moram umakniti? Ali za tistega ki bi se mu umaknil predpisi in omejitve ne veljajo?
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Ne rabiš nobenga radarja zbranosti. Ko bi recimo začel kaznovat vse, ki se pri prazni cesti ne vozijo po voznem pasu, bi hitro ratal vsi zbrani.