TMC

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Glede na dva prenosa datoteke zaenkrat, upam da bo še probal kdo drug in javil
wink-1.gif

@zakon
Odgovor na tvoje prejšnji post: saj veš, da mi ne da miru dokler zadevi ne pridem do dna ali pa ugotovim, da se ne da nič naredit
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Zraven 3590-ke je bil priložen TMC sprejemnik GTM 36, katerega vsaj na uradni strani Garmina ni. V čem se sploh razlikuje od GTM 35.
sprasujem se.gif

Kobran

Pripravnik
8. dec 2008
109
0
16
2. nadstropje
A to velja samo za model 3590, ker pri modelu 2460 LT sem dobil GTM 35. pa še to?
Ko sem 5.4.2013 priklopil nuvi 2460 LT z anteno GTM 35 mi je na ekranu napisalo: Posodabljam softver in informacije za GTM.
To se mi do sedaj še ni prikazalo na ekranu nuvija. Je to normalno.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Je ja, ker je zadnji FW vseboval nadgradnjo za TMC sprejemnike. In ja, GTM 36 je samo pri 3590LMT, vsaj jaz ga nisem zasledil pri drugih modelih.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Kljub dolgoletni uporabi Garmina mi še vedno ni popolnoma jasno ali je ob javljenem dogodku na cesti potrebno kaj storiti, ali pa se naprava sama izogne prometu, zapori itd. Eni klikajo na prometno ikonco in pritiskajo "izogni se".
sprasujem se.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
GTM36 je tudi zraven nuvija 3490
wink-1.gif

GTM25/35 uporabljata isti FW tako kot uporabljata istega tudi anteni GTM26/36.
Če imaš pod izogibanjem nastavljeno izogibanje prometu potem te samodejno preusmeri na cesto kjer ni zastojev.
Če pod izogibanji nimaš nastavljeno na avtomatsko izogibanje potem je potrebno ročno stisnit na obvoz.

Ko je potreben obvoz se na 3490 pojavi okence kjer piše, da bo prišlo do zamud in če želiš po drugi poti, če stisneš na to, te bo preusmerilo drugače te bo pa pelajlo po isti poti.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:

Ko je potreben obvoz se na 3490 pojavi okence kjer piše, da bo prišlo do zamud in če želiš po drugi poti, če stisneš na to, te bo preusmerilo drugače te bo pa pelajlo po isti poti.

Predpostavljam, če nimaš nastavljeno na avtomatsko izogibanje.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Ce imas nastavljeno na avtomatsko izogibanje naj bi naprava v primeru daljsega zastoja (rdeca ikona) poiskala alternativno pot. Ce res tako deluje pa se nisem uspel preveriti.

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik janezpesec pravi:
Ce imas nastavljeno na avtomatsko izogibanje naj bi naprava v primeru daljsega zastoja (rdeca ikona) poiskala alternativno pot. Ce res tako deluje pa se nisem uspel preveriti.

Pri meni deluje tako kot si napisal,če je vključeno izogibanje prometu naprava ob javljenem zastoju sama najde drugo pot.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Pred dnevi sem pisal na Garmin v Šenčur, da mi ne delajo prometne informacije, če prav imam doživljensko naročnino. Nuvi 3790 LMT. Prenehale so mi pa delovati pa zadnjih posodobitvah....
Pa sem danes dobil naslednji odgovor....Napravo popolnoma izklopite in odklopite iz napajanja. Potem napravo ugasnjeno dajte na napajanje da se samodejno zažene. Počakati morate da pridobi signal satelitov in signal za prometne informacije. Če zadeva še vedno ne bo delovala jo prinesite oziroma pošljite na servis.
Berem to temo, a je to kar iščem da mi bo delovalo