TMC

myking

Pripravnik
14. mar 2011
78
0
6
@ Popotnik

Če prejmem iz DB od uporabnika Navi_Boy njegov Backup, a bo delovalo?
Prosim za nadaljne informacije?
Sam se ne spoznam kaj preveč na predelave in to, tako da prosim ne izgubit takoj zivcev z menoj
smile-1.gif

Če izgubim številko modela... Kaj je tukaj slabost? Ali imam lahko zaradi tega kake težave oziroma napake?
Katere datoteke moram (imena), iz BeckUp-a od uporabnika Navi_Boy skopirat na moj garmin, da bo stvar delovala?

l.p.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Na 34xx ne izgubiš nič, če pa flešeš nazaj v 3790 in imaš številko modela 37xx pa ti ne deluje več bluetooth.
Paket, ki sem ti ga dal v prejšnji post ti naredi backup regije 41 in ti komaj nato izbriše regijo ( vse piše v navodilih)

Da ti antene ne prepozna je pa krivo dvoje:

1.) poškodovana regija 41
2.) antena se je slabo posodobila in posledično je fuč oziroma moraš naredit downgrade in nato še enkrat flešat obstoječo verzijo.

Backup celotnega nuvija sem skoraj 100% da ne bo spremenil nič, ker se FW za anteno vpiše v čip nuvija in tudi antene.
Probaš pa lahko, če imaš željo.

p.s.
1.) Model nuvija se pa da dobiti nazaj s srvisnim kablom in enim programom
2.) Nuvija priklopiš na Pc preko avto nosilca z mini usb-b kablom in uporabiš en programček
3.) preko backup regije 41

myking

Pripravnik
14. mar 2011
78
0
6
@ Popotnik

Naredil bom po tvoje, sicer pa mi ni jasno, zakaj ne zazna antene. Dejstvo je da je pred updade-om Garmin normalno zaznal anteno, po zagnanem updateu, pa je stvar prenehala z delovanjem. Očitno mora biti nekaj narobe z datotekami, ki sem jih uprejtal preko njihove uradne strani.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sam se odloči kaj boš naredil nimaš kaj za izgubit, prvo probaš z backupom od Navi_boy in če ne bo delovalo šele nato sprobaš brisanje regije.

Kot sem že prej omenil, nisi prvi, ki mu antena več ne deluje po nadgradnji GTM in tudi mislim, da zadnji ne boš
smile-1.gif

p.s.
Do sedaj so bili problemi z GTM25/35 na nuviju 1490, 37xx-->34xx in 2460, trem uporabnikom je po update GTM type 3 nastal problem, da jim ni več prepoznalo antene.

myking

Pripravnik
14. mar 2011
78
0
6
@Popotnik

Glede beckup-a od Navi_boya. Mi lahko svetuješ, katere datoteke oziroma mapo je potrebno presneti v garmin, da ne bom prenašal vsega.
Hvala

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Tukaj je najboljše, da ti Navi_boy pove kaj preneseš in kam daš, ker je eden izmed redkih na Alterju kateremu nuvi po predelavi iz 37xx-->34xx dela brez problema in z zelo dobrim sprejemom satelitov.

Navi_boy obvlada zadevo, tako da ti samo sledi njegovim navodilom in bo vse vredu
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Traffic text za starejše nuvije s končnico .gtt deluje kot mora ali ima kdo težave z njim?
Na nuvi 465, baje ne zazna texta in avtomatsko prikaže vse za TMC v angleščini.
Če je kdo že sprobal to predelano datoteko bi ga prosil, če lahko javi, če dela kot mora in katerega nuvija ima.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Baje je nekaj angleško in nekaj vseeno v Slo.
Kaj bi mi lahko naredil zajem zaslona, da vidim kaj je v Slo in kaj v EN, da vidim sploh kje nastane težava, ker kolikor zaenkrat primerjam je vse identično in tako kot mora biti.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Žal ga nimam trenutno pri roki. Kolikor sem gledal ni nič v slovenščini. Kot, da sploh ne zazna fajla. Saj v končni fazi se jaz ne bi preveč mantral s tem, ker je delalo dokaj zadovoljivo, navigacije z .gtt fajli, pa itak gredo počasi rakom žvižgat.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Našel sem na dveh mestih presledek kjer ne bi smel biti, sedaj, če bo kdo probal, če bo potem delalo normalno.
Datoteka je v priponki, predhodno jo je potrebno razpakirat.

Priponke

• 1744607-Slovenian_Trf.rar
    29,7 KB · Ogledi: 268