TMC

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Žal ne dela
frown-1.gif
sem posodobil tako kot piše v navodilih in nič od tega....

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ko si dal iz prve mape v remote SW in šel v avto se ti je antena posodobila 1x ali večkrat zaporedoma?
Če se posodobi tako kot mora ti v developer meni piše pod verzijo št. 65535 ali pa 0, šele ko ti piše ena od teh številk ti bo potem sprejelo naslednji update in posodobilo anteno.

Če nič od tega ne bo delovalo oziroma, če antene sploh ne posodobi, potem ti preostane še samo zamenjava.

p.s.
Pa pazi, da te ne bo informatorka poslala po napravo, ker je ne rabiš, če boš slučajno hodil v LJ, to se je pred kratkim zgodilo enemu uporabniku.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Na voljo nova posodobitev za traffic text:

update.png

Ker imamo naš TRF preveden iz Nemškega je v priponki nova popravljena datoteka.
Po prenosu priponke je le to potrebno najprej razpakirat in se potem da trf.glx v mapo text na nuviju.

p.s.
Kompatibilno z vsemi napravami, ki uporabljajo tekst datoteke s končnico .glx

Priponke

• 1750281-sl_SI_TRFv4.00.rar
    44,5 KB · Ogledi: 278

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.124
113
Saj je dobro malo nuvija na servis poslat , sigurno dobiš en update kart gratis

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ne rabiš pošiljat nuvija, ampak samo anteno, če ti kaj komplicirajo po telefonu zahtevaj naj te prevežejo direktno na servis in ti bo rekel, da se pošlje samo antena
wink-1.gif

@Clio15
Če bo poslal zraven antene še nuvija bodo anteno priklopili na nuvija in videli, da ne dela, dali drugo anteno in to je to, nič ne bodo posodabljali.
Anteno pa lahko sprobajo na njihovem nuviju in bodo ugotovili, da ne dela, zato ne rabijo njegovega nuvija zraven.
Sem jim že javil, da je nekaj hudo narobe s tem Type 3 update pa ne jemljejo resno tega opozorila, potem pač naj menjavajo, če se jim to bolj splača.
Če malo poiščeš po netu boš videl da je veliko uporabnikov, ki jim je po tem update GTM antena nehala delovat.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.124
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Ne rabiš pošiljat nuvija, ampak samo anteno, če ti kaj komplicirajo po telefonu zahtevaj naj te prevežejo direktno na servis in ti bo rekel, da se pošlje samo antena
wink-1.gif

@Clio15
Če bo poslal zraven antene še nuvija bodo anteno priklopili na nuvija in videli, da ne dela, dali drugo anteno in to je to, nič ne bodo posodabljali.
Anteno pa lahko sprobajo na njihovem nuviju in bodo ugotovili, da ne dela, zato ne rabijo njegovega nuvija zraven.
Sem jim že javil, da je nekaj hudo narobe s tem Type 3 update pa ne jemljejo resno tega opozorila, potem pač naj menjavajo, če se jim to bolj splača.
Če malo poiščeš po netu boš videl da je veliko uporabnikov, ki jim je po tem update GTM antena nehala delovat.

Jaz sem kar celega novega dobil

Pol pa je šla normalno posodobitev kart , ker naprava še ni bila nikoli registrirana in zagnana.
evil.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Danes opazil kar 4x, da na relaciji MB-LJ GTM36 izgubi signal.
Od Vranskega, do Blagovice ga cel čas ni bilo šele pri Kompolju je zopet imel GTM36 signal.
LJ-MB sem opazil pri cestninski v Tepanju, da ni signala, prišel je nazaj komaj za Slov. Bisterco.

Je še kdo opazil te težave na GTM36 ali kateri drugi anteni, da na avtocesti izgubi signal?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Nekaj me zanima .. kako je s TMC v navigacijah vgrajenih v avte?

Bo kdaj to delovalo tudi v Slo? V Avstriji sem opazil da imam TMC znak rumene barve (V Slo bel), pa občasno mi prikazuje zastoje v Italiji ... Sklepam da tam TMC deluje ... (MyWay nav)

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Nekaj delajo na tem, če pa bo kaj iz tega pa vprašanje.
Do sedaj smo ugotovili, da veliko proizvajalcev vgrajenih navigacij ni sklenilo pogodbe s traff nav za Slovenijo in posledično v Slo tudi ne deluje TMC.
Za avte več najdeš tukaj: Tukaj

@zakon
Tega se pa nisem spomnil, da bi preveril, če je radio lovil Radio SI, ker je moja imela muziko preko USB.
Hvala za namig, bom naslednjič preveril, če tudi Radio SI ne dela, ko ne dela antena.