TMC v SLO?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Ima, Monolit je za Igo prodal svoje karte s tabelarno podporo za TMC, Navteq oz. Garmin pa tega še nima, baje bo potrebno počakati do jeseni...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Zanimivo...pa gremo nazaj na monolit mape, čeprav mi včeraj ni delal TMC
smile-1.gif

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz imam iGo z monolit mapo in NE dela.

Bom danes testiral "med vožnjo", a dvomim da ima to kak vpliv.

sylver; imaš v igo nastavljeno TMC napravo, ali se ti že tu zatakne?

Tudi meni se v Igo zatakne že pri nastavitvi naprave - avtomatsko je ne najde, ročnih nastavitev pa ne vem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Meni avtomatsko tudi ni našlo, zato sem vpisal točno in sedaj najde TMC postajo SLO 1 in Val 202, ampak sporočil prometnih pa ni.

Držimo vseeno pesti, da bo delalo, ko zalaufa v celoti :=)

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
kaj pa če je finta v anteni, naj kdo proba preizkusit napravo z priloženimi slušalkami 3,5 vtič(da so slušalke v funkciji antene) ne vem samo razmišljamLPWWY

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
zadnji....

Štajerci bi rekli: PA KAJ SI TI NOR.....
bonk.gif

tu se pogovarjate o nekih nastavitvah, pa raziskavah frekvenc in postaj za storitev ki bi naj bila Plug&Play.....
bonk.gif

kaj pa tujci ki sploh niso slišal za SLO1 in SLO2? za njih enostavno TMC v SLO nema.....jaooooo
bonk.gif

sicer pa tko....meni v avtu sveti TMC kokr da signal je.....se mi pa zdi da ne povsod, kot da nebi bilo povsod pokrito....ne vem na kateri frekvenci, ker nimam nič za štelat....samo odkljukano, da me obvešča....

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Meni avtomatsko tudi ni našlo, zato sem vpisal točno in sedaj najde TMC postajo SLO 1 in Val 202, ampak sporočil prometnih pa ni.

Držimo vseeno pesti, da bo delalo, ko zalaufa v celoti :=)

Kje si pa najdel podatke o TMC portih ipd.?

Js tega nikjer ne najdem...aja, imam pa Navigon 2210 napravico, kjer TMC v tujini normalno dela, tako da antena očitno je.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Blo bi zlo dobr de tisti k vam to lovi napišete še napravo s katero lovite, ker da vam lovi ali ne to nam drugim nič ne pove kot to, da se zadeva premika. Pa še uprašanje za vse, ki nas verjetn to najbolj zanima. Ali je oziroma bo ta funkcija zastonj v Sloveniji? Mene osebno pa tud zanima, a Garmin to sam zazna, al je treba kaj ročno naštelat? Hvala

daltonix

Pripravnik
6. okt 2007
115
0
16
Citat:
Uporabnik voznikvozniku pravi:
Ima, Monolit je za Igo prodal svoje karte s tabelarno podporo za TMC, Navteq oz. Garmin pa tega še nima, baje bo potrebno počakati do jeseni...

Nekaj dni nazaj sem se pogovarjal z enim ki dela na Geosetu. Povedal mi je da naj bi slovenska karta v CN-ju podpirala TMC. AR pa naj bi te informacije imela pri naslednji nadgradnji

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz imam iGo z monolit mapo in NE dela.

Bom danes testiral "med vožnjo", a dvomim da ima to kak vpliv.

sylver; imaš v igo nastavljeno TMC napravo, ali se ti že tu zatakne?
Si priklopil žnuro za polnjenje v avtu? Večina navigacij jih rabi, da sploh kaj zazna.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Saj najde TMC postajo...le prometnih informacij ni, no..morda jih niti oddajali takrat, tudi to je možnost.

Deluje pa TMC na štejerskem, nekje vmes poti se potem izgubi in spet pojavi malce pred LJ. V Lj pa mi spet ne dela.

Vsem, ki ste neučakani, TMC še pri nas uradno ne deluje, tako da malce potrpljenja na bo škodilo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Upajmo, da bodo naredili za univerzalne naprave in ne samo za navigon itd.
smile-1.gif

tako da bomo lahko tudi uporabniki pametnih telefonov to uporabljali :D

Lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Ne vem sicer, kako bi to omejili, ker gre preko RDS protokola, ki je zastonj. edino pač, če se omeji na določene zemljevide, kar pa ne bo problem
wink-1.gif

Sedaj tudi v LJ lovi TMC signal, sporočil pa še kar ni.

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Lokacija Ljubljana VIC nasel avtomatsko oz lahlo das manual 88.0 mhz dal sem pa pot do kocevja in ni je javil blokado oz zaporo ceste in da je potreben obvoz. Kot sem rekel bom pa ko pridem domov nalimal se sliko.

No pa še slike sicer silkano z telefonom prav na hitro in posledično slab fokus itd.... ko bom mel čas bom ponovno slikal
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
hehe kako se vidi, da smo slovenci euforični glede takih novosti
smile-1.gif

iskreno povedano tudi jaz komi čakam, da bo to delovalo pri nas kakor more.

lp

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
hmm sedaj sem inštaliral tale hyperGPS in mi napiše da ni možno, saj nimam pravic
smile-1.gif
inštaliral sm pa na htc hd na pomnilnik telefona.

kaka ideja?
hvala in lp

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.