TMC v SLO?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tin01

Pripravnik
31. okt 2007
418
17
18
Še ena informacija : TMC bo v SLO deloval od 17.6.2009 naprej - če ne bo kakšne zakasnitve. Sistem dela že poskusno, trenutno na
navigacijah dveh proizvajalcev ( ne vem katerih , žal... ).

Tin

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
jah meni na htc touch HD v igo najde TMC signal (preko hypergps), kot postaja je označena SLO 1 (91,8 MHz) "krvavec"
grem naložit še navigon da vidmo če tam tudi kaj najde oz. če se celo kak dogodek izpiše...

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
iGO najde na SE X1 z instaliranim HyperGPS beta5 TMC informacije na oddajniku Pohorje pri SLO1 88.5, VAL202 96.9 in Radio.SI 102.8. Res pa je, da v iGO ne pride nobena prometna informacija, saj vedno piše No traffic events.
Navon uporablja iGO Amigo, če se mi bo dalo bom probal instalirat Amigo na telefon pa da vidimo...

edit:
Amigo najde TMC signal na Val202, prometne informacije pa ne pridejo, popolnoma isto kot pri iGO8.

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
jst mam iGO Amigo. Kje pogledam za ta TMC?
Na www.promet.si
evil.gif

Sorry, nisem mogel, da ne bi.

Če maš Amigota na Navigonu, mislim, da TMC ne dela, ker ne najde hardwera. Vsaj na iGo8 je tako in ne verjamem, da je Amigo kaj boljši pri tem.

Nazadnje urejeno:

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Meni je v avtu na StreePilotu danes avtomatsko poiskalo posodobitve za prometne informacije.
Pokazalo mi ni pa še nič, ker na tem koncu tudi po poročanju na radiu, ni bilo posebnosti.
Kako bo pa z TMC informacijami med vožnjo pa jutri.

P.S: predvidevam da bodo prometne TMC informacije samo ob kolonah in eventualnih prometnih nesrečah in tam kjer se lahko izogneš delu na cesti.

LP

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Frko pravi:

P.S: predvidevam da bodo prometne TMC informacije samo ob kolonah in eventualnih prometnih nesrečah in tam kjer se lahko izogneš delu na cesti.

LP
Načeloma so temu namenjene, o porokah in kolinah v bližnji okolici ne bodo poročali, tudi za osmice ne boš izvedel (zakaj pa ne, konec koncev, bi bilo zelo uporabno).

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
p.s: sem dodal za tiste ki imajo ali bodo še imeli na zaslonu podobne informacije da bodo vedeli zakaj
Res pa je, da v iGO ne pride nobena prometna informacija, saj vedno piše No traffic events

Je pa res da vsi težko pričakujemo TMC v Sloveniji in tudi prav da si izmenjujemo izkušnje in mnenja, saj ravno zgoraj naveden citat uporabnika daje dober obæutek da stvar le že deluje, pa čeprav poizkusno.

Mogoče pa bo kakšna informacija o obvozu ob predstavitvi 35m sladoleda v Ljubljani
smile-1.gif

LP

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Frko pravi:
p.s: sem dodal za tiste ki imajo ali bodo še imeli na zaslonu podobne informacije da bodo vedeli zakaj
Res pa je, da v iGO ne pride nobena prometna informacija, saj vedno piše No traffic events

Je pa res da vsi težko pričakujemo TMC v Sloveniji in tudi prav da si izmenjujemo izkušnje in mnenja, saj ravno zgoraj naveden citat uporabnika daje dober obæutek da stvar le že deluje, pa čeprav poizkusno.

Mogoče pa bo kakšna informacija o obvozu ob predstavitvi 35m sladoleda v Ljubljani
smile-1.gif

LP

Jaz imam v avtu možnost nastavljanja razdalje, do kam naj pobere informacije. Mislim, da je največ 200km radij. Seveda, da vsi željno pričakujemo in upamo, da bo delalo tudi na nači navigaciji. Če se veliko tramakaš po EU, te zna presenetit, ko prideš skozi tunel (malo se razvadiš). Posebno če prideš po kakšnem mesecu in ravno takrat uspejo novih 2319 metrov AC odpreti z največjim pompom.

Sladoledv Ljubljani? Tak res ogromen? KJEEEEEEEEEEEE, ne me okol peljat, direkt tja.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Sladoledv Ljubljani? Tak res ogromen? KJEEEEEEEEEEEE, ne me okol peljat, direkt tja.

Na 24 ur - ob 35 letnici Ljubljanskih mlekarn. Kje in kdaj pa žal ne vem - lahko da sem tudi preslišal.

LP

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
V sredo bo, kje pa še ne vem, grem naprej raziskovat.

Edit: našel.

Sreda, 10. junij
17.00 |na Cankarjevi cesti v Ljubljani (poleg Name) se bo Planica iz Ljubljanskih mlekarn za svoj 35. rojstni dan potegovala za naziv Guinnessovega rekorda v kategoriji »najdaljši sladoledni posladek.«

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Meni sedaj tudi iGo zazna TMC, na voljo imam SLO 1 in Val 202.

A žal zgleda ni obvestil, ali pa le-ta ne delajo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
xperia X1 in programček, katerega je omenil Dare - HyperGPS

Jaz imam HTC HD in sem s tem programčkom tudi dobil TMC v IGO programu, vendar meni ni zaznal nobenega radijskega programa, ki bi imel TMC.

Ali morem imeti v temu HyberGPS imeti nastavljeno na tisti frekvenci, kateri mislim, da imamo TMC? Torej SLO1?

Na kateri frenvenci imaš ti nastavljeno?

Hvala in lp

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
@sylver: meni tudi ni zaznalo, dokler nisem priklopil slušalk :D sicer pa so moje nastavitve v hypergps-u sledeče:
com port:9
FM BAND: ccir 87.5-108mhz
data output:tmc data
sound:speaker
mute radio_mute
load on boot:manual
protocol:royaltek

v test delu pa imam naštimano na auto...

probaj in poročaj
wink-1.gif

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Baje naj bi v začetnem času zadeve delovale samo na Igo sistemih, ker je Monolit samo njim prodal podatke. Verjetno gre tukaj za podatke o cestah, o katerih je bilo govora malce višje...bomo videli.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Jaz imam iGo z monolit mapo in NE dela.

Bom danes testiral "med vožnjo", a dvomim da ima to kak vpliv.

sylver; imaš v igo nastavljeno TMC napravo, ali se ti že tu zatakne?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.